وبلاگ

توضیح وبلاگ من

ارتباط بین مدیریت سود و عدم تقارن اطلاعاتی در طی ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

این پژوهش در پی کشف میزان ارتباط بین مدیریت سود و عدم تقارن اطلاعاتی در طی چرخه عمر شرکت می‌باشد. با توجه به اینکه در تحقیقات علی(پس رویدادی) کشف علتها یا عوامل بروز یک رویداد یا حادثه یا پدیده مورد نظر است و پس از آنکه واقعه ای روی داد تحقیق درباره آن شروع می‌شود، تحقیق حاضر نیز از نوع تحقیقات علی پس رویدادی (با بهره گرفتن از اطلاعات گذشته) است که بر اساس اطلاعات واقعی بازار سهام و صورتهای مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام می‌گیرد. تحقیقات علی معمولاً از نوع کاربردی هستند نتایج آنها برای جلوگیری از تکرار حوادث و وقایع نامطلوب مورد استفاده قرار می‌گیرد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
۳-۳) فرضیه‌های پژوهش
از آنجایی که در هر پژوهش علمی، محقق باید نسبت به نتایج احتمالی پژوهش خود فرضیه هایی را در نظر بگیرد تا بتواند آنها را مورد تجزیه و تحلیل علمی قرار دهد، با توجه به هدف این تحقیق، فرضیه‌های زیر مورد بررسی قرار می‌گیرند :
۱- بین مدیریت سود و عدم تقارن اطلاعاتی شرکت ارتباط وجود دارد.
۲- بین مدیریت سود و عدم تقارن اطلاعاتی در مرحله رشد شرکت ارتباط وجود دارد.
۳- بین مدیریت سود و عدم تقارن اطلاعاتی در مرحله بلوغ شرکت ارتباط وجود دارد.
۴- بین مدیریت سود و عدم تقارن اطلاعاتی در مرحله افول شرکت ارتباط وجود دارد.
۳-۴) مدل مفهومی پژوهش
لازم به ذکر است که مدل مفهومی (شماتیک) متغیرهای پژوهشی بصورت نموداری ترسیم، تا جایی که متغیرهای مستقل، وابسته و کنترل مشخص گردد:

۳-۵) جامعه و نمونه آماری
جامعه آماری مورد مطالعه این پژوهش شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و نمونه ای مشتمل، که تعداد ۱۰۰ شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده که تعداد ۱۵ شرکت با تعداد ۷۵ داده(سال- شرکت) به مرحله رشد، تعداد ۷۰ شرکت با تعداد ۳۵۰ داده(سال- شرکت) به مرحله بلوغ و تعداد ۱۵ شرکت با تعداد ۷۵ داده(سال- شرکت)به مرحله افول اختصاص گردیده است؛ در طی دوره زمانی۵ ساله (۱۳۸۷-۱۳۹۱) مورد بررسی قرار گرفته است، انتخاب نمونه از میان شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با در نظر گرفتن معیارهای زیر(به روش حذف سیستماتیک) انجام می‌شود:

 

    1. پایان سال مالی شرکت‌ها منتهی به پایان اسفند باشد.

 

    1. شرکت در دوره مورد مطالعه تغییر سال مالی نداشته باشند.

 

    1. طی این سال‌ها زیان عملیاتی نداشته باشند.

 

    1. اطلاعات مالی شرکت در دوره مورد مطالعه در دسترس باشد.

 

    1. جزء شرکت های سرمایه گذاری، واسطه گری، تأمین مالی وهلدینگ نباشند. زیرا ساختار این شرکت‌ها متفاوت ازسایر شرکت های تولیدی است.

 

۳-۶) قلمرو پژوهش
قلمرو تحقیق از لحاظ زمانی، مکانی و موضوعی به شرح زیر می‌باشد:
قلمرو زمانی: دوره ۵ ساله از ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱٫
قلمرو مکانی: شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
قلمرو موضوعی: بررسی ارتباط بین مدیریت سود و عدم تقارن اطلاعاتی در طی مراحل چرخه عمر شرکت.
۳-۷) روش گرد آوری اطلاعات
روش جمع آوری اطلاعات لازم بر آزمون فرضیه‌ها از روش کتابخانه ای استفاده شده و مبانی نظری مربوط به پژوهش از مجلات، مقالات و پایان نامه‌ها گردآوری شده است.
۳-۸) تعریف عملیاتی متغیرها و نحوه اندازه گیری آنها
برای آزمون فرضیه‌های تحقیق از مدل زیر استفاده می‌شود این مدل به تفکیک برای هر یک از مراحل مورد آزمون قرار می‌گیرد:
DAit۰۱ SPREADit+ β۲ SIZEit۳ LEVERAGEit۴M/Bit۵SYSRISKitit
مدیریت سود:
هیلی ووالن(۱۹۹۹) مدیریت سود زمانی رخ می‌دهد که مدیر برای گزارشگری مالی از قضاوت شخصی خود استفاده می‌کند، و این کار را با هدف گمراه کردن برخی از سهامداران درباره عملکرد واقعی اقتصادی و یا برای تاثیر در نتایج قراردادهایی که به ارقام حسابداری گزارش شده بستگی دارند، انجام میدهد (یعقوب نژادو همکاران، ۱۳۹۱).
مدیران از طریق انتخاب روش‌های خاص حسابداری و همچنین در برآوردها می‌توانند سود را دستکاری نمایند. سود حسابداری بر اساس مبنای تعهدی شناسایی می‌شود. قسمتی از سود حسابداری نقدی می‌باشد و قسمتی از آن را اقلام تعهدی(تفاوت بین سود و جریان‌های نقدی) تشکیل می‌دهد. بخش تعهدی سود به مراتب از بخش نقدی آن دارای اهمیت بیشتری در ارزیابی عملکرد شرکت می‌باشد (ثقفی و هاشمی، ۱۳۸۳، ۳۲).
اقلام تعهدی سود حسابداری به دو جز اختیاری (قابل دستکاری) و غیر اختیاری(مدیریت در پیدایش آن دخالتی ندارد) قابل تقسیم است (مشایخی و صفری، ۱۳۸۵، ۳۸).
در این تحقیق متغیر وابسته مدیریت سود است از مدل تعدیل شده جونز استفاده خواهد شد (دیچو و همکاران، ۱۹۹۵). شکل تعدیل شده ای از مدل جونز را ارائه دادند. به نظر ایشان در مدل جونز بطور ضمنی فرض بر آن است که اقلام درآمد، نه در زمان برآورد پارامترهای مدل(دوره رویداد) و نه در زمان تخمین مدیریت سود(دوره برآورد) مورد اعمال نظر و دستکاری مدیریت قرار نمی‌گیرند. آنها با نقض این فرض، تغییرات فروش(درآمد) را در دوره برآورد، نشأت گرفته از مدیریت سود می‌دانند. بنابراین با وارد کردن تغییرات حساب‌های دریافتنی به این منظور در مدل اولیه جونز، “مدل تعدیل شده جونز” را به شرح زیر ارائه دادند:
در مدل یاد شده در اولین قدم مجموع اقلام تعهدی کل بر اساس یکی از دو فرمول زیر محاسبه می‌شود:
(۱) TA=NI - CFO
(۲)
که در آن:

 

    1. TA :کل اقلام تعهدی، CFO:وجه نقد حاصل از عملیات،NI: سود خالص،

 

    1. : TAit مجموع اقلام تعهدی شرکت iدر پایان سال t

 

CAit : تغییردر دارایی‌های جاری طی دورهt
CLit : تغییردر بدهی‌های جاری طی دورهt
Cashit: تغییردر وجوه نقد طی دورهt
STEBTit:تغییردر حصه جاری بدهی‌های بلند مدت و سایر بدهی‌های کوتاه مدت طبقه بندی شده در بدهی‌های جاری طی دورهt
DEPTNit:: هزینه استهلاک دارایی‌های ثابت و دارایی‌های نامشهود در دورهt
پس از محاسبه کل اقلام تعهدی، پارامترهایƴوβوα به منظور تعیین اقلام تعهدی غیر اختیاری، از فرمول زیر برآورد می‌شود:
(۳) i,t


فرم در حال بارگذاری ...

« پژوهش های انجام شده با موضوع مقایسه شاخص های اصلی آنتروپومتریکی، بیومکانیکی، فیزیولوژیکی، روانی و وضعیت قامتی، ...تحقیقات انجام شده در رابطه با بررسی رابطه میان بانکداری الکترونیک و کنترل نقدینگی در بانک ... »