.۴۶۸
رگرسیون درجه سه
.۰۹۶
.۳۷۰
۲
۷
.۷۰۳
.۱۵۲
-.۰۸۹
.۰۰۰
.۰۱۴
.۱۲۶
.۴۲۱
.۰۰۰
.۴۴۵
اگر مقادیر احتمالی t در مورد متغیرها کمتر از ۰٫۰۵ باشد فرض صفر مطرح شده در بالا در سطح اطمینان ۹۵ درصد رد می شود . بنابراین با توجه به ضرایب بدست آمده از متغیرها در جدول فوق می توان گفت که ارتباطات خطی و غیر خطی تغییرات سود عملیاتی به فروش با نوسانات قیمت سهام در مدل فوق معنی دار نمی باشد ، چرا که در مدل های خطی و غیر خطی مقادیر احتمال مورد نظر از ۵ درصد بزرگتر (t>0.05) است.
در نوع درجه یک مقادیر احتمال (سطح معنی داری) تغییرات سود عملیاتی به فروش ، عرض از مبدأ و شیب به ترتیب برابر با .۰۱۴ و.۷۷۲ می باشد . که فرض صفر در مورد عرض از مبدأ رد می شود اما در مورد شیب رد نمی شود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که مدل برای ارتباط خطی از نوع درجه یک معنی دار نمی باشد.
در نوع درجه دو مقادیر احتمال (سطح معنی داری) تغییرات سود عملیاتی به فروش، عرض از مبدأ و شیب به ترتیب برابر با .۱۹۴ و .۴۵۱و .۴۶۸ می باشند که فرض صفر هم در مورد عرض از مبدأ و هم در مورد شیب رد نمی شود . بنابراین می توان نتیجه گرفت که مدل برای ارتباط غیر خطی از نوع درجه دو معنی دار نمی باشد.
نهایتاً در نوع درجه سه مقادیر احتمال (سطح معنی داری) تغییرات سود عملیاتی به فروش، عرض از مبدأ و شیب به ترتیب برابر با .۱۲۶ و .۴۲۱و .۰۰۰ و .۴۴۵می باشند که فرض صفر هم در مورد عرض از مبدأ و هم در مورد شیب های درجه یک و سه رد نمی شود . بنابراین می توان نتیجه گرفت که مدل برای ارتباط غیر خطی از نوع درجه سه نیز معنی دار نمی باشد.
با توجه به نتایج فرضیات فوق می توان گفت که مدل های خطی در نشان دادن روابط بین متغیرها نسبت به مدل های غیر خطی در اولویت قرار دارند.
نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱ مقدمه :
در این فصل پس از گردآوری، استخراج و طبقه بندی دادههای تحقیق ، آزمون های آماری لازم انجام و جداول و نمودارهای لازم تهیه گردید . در مرحله تجزیه و تحلیل آنچه که مهم است این است که محقق باید اطلاعات و دادهها را در مسیر هدف تحقیق، پاسخگویی به سؤالات تحقیق و نیز ارزیابی فرضیههای خود ، جهت داده و مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد . تجزیه و تحلیل روشی است که از طریق آن، داده هایی که از طریق به کارگیری ابزارهای تحقیق فراهم آمدهاند ؛ خلاصه ، کدبندی ، دستهبندی و در نهایت پردازش میشوند. ارزش هر تحقیق یا پژوهش به نتایج یا یافته هایی است که آن تحقیق ارائه می کند. همانطور که قبلاً گفته شد هدف این تحقیق بررسی رابطه بین اهرم عملیاتی و کفایت سرمایه با نوسان قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهرانمی باشد.پس از انتخاب اعضای نمونه، داده های مورد نیاز برای محاسبه متغیرهای تحقیق از منابع مختلف از قبیل صورت های مالی شرکتها و گزارش های ماهانه سازمان بورس جمع آوری شد . بعد از محاسبه متغیر های تحقیق ، برای آزمون فرضیات تحقیق از نرم افزار اقتصاد سنجی و آماری , Eviewsspss استفاده شد و آزمون های لازم انجام و نتایج زیر بدست آمد .
۵-۲ تحلیل نتایج تحقیق
دراین تحقیق به منظور تجزیه و تحلیل داده ها ، ابتدا برای پایایی متغیر های مدل ، آزمون دیکی فولر تعمیم یافته (ADF) گرفته شد. وبه منظور بررسی فرضیات تحقیق از آنجایی که نوع فرضیات رابطهای است و داده های ما کمی است از آزمون پیرسون استفاده شده است. برای فرضیاتی که رابطه آنها تایید شده است از آزمون رگرسیون برای بررسی تاثیر متغیر مستقل بر وابسته استفاده شده است.
۵-۳ آزمون پایایی متغیر های مدل:
برای این منظور از آزمون دیکی فولر تعمیم یافته (ADF) استفاده می کنیم.
از آنجایی که سطح معنی داری (Prob) برای تمامی متغیرهای ما کوچکتر از ۰٫۰۵ است لذا متغیرهای ما دارایی ریشه واحد نیستند پس میتوان در سطح اطمینان ۹۵% بر پایایی متغیرهای تحقیق رای داد.
۵-۴ نتایج حاصل از آزمون فرضیات:
۵-۴-۱ نتیجه آزمون فرضیه فرعی اول:
فرضیه فرعی اول عبارت بود از:
بین جمع حقوق صاحبان سهام به تسهیلات اعطایی با نوسان قیمت سهام در طی سال مالی رابطه معناداری وجود دارد.
همانطور که در فصل چهارم گفته شد ، فرضیه اول تحقیق تایید شد و می توان گفت که بین جمع حقوق صاحبان سهام به تسهیلات اعطایی با نوسان قیمت سهام رابطه معنادار و منفی وجود دارد.که این نتایج با مسائل تئوریک که در فصل دوم بیان شده است تا حدودی سازگاری دارد .
۵-۴-۲ نتیجه آزمون فرضیه فرعی دوم :
فرضیه دوم فرعی عبارت بود از:
بین جمع حقوق صاحبان سهام به سپرده ها با نوسان قیمت سهام در طی سال مالی رابطه معناداری وجود دارد .
همانطور که در فصل چهارم گفته شد، بین جمع حقوق صاحبان سهام به سپرده ها با نوسان قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد اما نوع رابطه منفی میباشد. که این نتایج با مسائل تئوریک که در فصل دوم بیان شده است تا حدودی سازگاری دارد.
۵-۴-۳ نتیجه آزمون فرضیه فرعی سوم :
فرضیه سوم فرعی عبارت بود از:
بین نرخ کفایت سرمایه با نوسان قیمت سهام در طی سال مالی رابطه معناداری وجود دارد .
همان طور که در فصل چهارم گفته شد بین نرخ کفایت سرمایه با نوسان قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنادار و منفی وجود دارد. که این نتایج با مسائل تئوریک که در فصل دوم بیان شده است تا حدودی سازگاری دارد.
۵-۴-۴ نتیجه آزمون فرضیه فرعی چهارم :
فرم در حال بارگذاری ...