وبلاگ

توضیح وبلاگ من

بررسی چگونگی استقرار مهندسی مجدد صنعت بانکداری ایران با رویکرد استراتژیک ...

 
تاریخ: 05-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

الف ـ اصلاح رویه‌های اجرائی، حسابداری و مالی در سامانه بانکی مطابق اهداف و احکام بانکداری بدون ربا
ب ـ ترویج استفاده از ابزارهای تأمین مالی اسلامی جدید نظیر صکوک جهت کمک به تأمین مالی اسلامی بانکهای کشور
ج ـ اصلاح ساختار بانک مرکزی در جهت تقویت نظارت بر نهادهای پولی و مالی به منظور تحقق اهداف کلان اقتصادی کشور
د ـ افزایش شفافیت و رقابت سالم در ارائه خدمات بانکی در جهت کاهش هزینه خدمات بانکی از طرق ذیل:
۱ـ الزام بانکها به رعایت استانداردهای تعیین‌شده توسط بانک مرکزی در ارائه گزارشهای مالی و بهبود نسبت شاخص کفایت سرمایه و اطلاع‌رسانی مبادلات مشکوک به بانک مرکزی
۲ـ راه‌اندازی سامانه نظارتی قوی جهت شناسایی فعالیتهای غیرمتعارف بانکها هنگام دستکاری نرخهای سود سپرده‌ها و تسهیلات به روش های خاص
هـ ـ تقویت نظامهای پرداخت
بر اساس این نیازها بود که موضوع این پژوهش شکل گرفت و تعریف شد تا بتواند پاسخی برای این سؤال پیدا کند که چه تحولات بنیادی در صنعت بانکداری ایران مورد نیاز است تا بتواند موجبات تحقق اهداف توسعه کشور در راستای اهداف سند چشم انداز را فراهم نماید؟
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
در همین راستا و با توجه به مطالعات و بررسی های انجام شده، چهار حیطه بعنوان بنیادی ترین زمینه های این تحولات انتخاب گردید که عبارتند از: رسالت و اهداف، استراتژی ها و خط مشی ها، ساختار و وظایف و عوامل محیطی و گروه های ذینفع. سپس فرضیه های لازم با توجه به چهار حیطه مذکور ساخته شد.
نتایج بدست آمده پس از انجام این پژوهش گویای تأیید شدن کلیه فرضیه ها مبنی بر نیاز به تحولات بنیادی در رسالت و اهداف، استراتژی ها و خط مشی ها، ساختار و وظایف و عوامل محیطی و گروه های ذینفع در صنعت بانکداری می باشد.
دراین فصل ابتدا به بررسی و تحلیل نتایج فرضیه ها، سازگاری وضعیت موجود و مطلوب در صنعت بانکداری و تحلیل اولویت بندی حیطه ها در وضعیت موجود و مطلوب پرداخته شده است و در نهایت پس از بیان محدودیت های انجام این پژوهش، در خاتمه پیشنهادهای کاربردی و همچنین پیشنهادهایی برای پژوهش های آتی بیان گردیده است.
۵-۲ تحلیل نتایج فرضیه ها
برای آزمون فرضیه ها در این تحقیق از آزمون کولموگروف اسمیرنوف استفاده شد. همانگونه که در فصل چهارم بیان شد، از آزمون کولموگروف اسمیرنوف برای مقایسه دو وضعیت موجود و مطلوب در رابطه با حیطه های چهارگانه استفاده می گردد. در این آزمون فرضHoبرابری میانه های هر حیطه برای وضعیت موجود و مطلوب و فرضH1عدم تساوی میانه های هر حیطه برای وضعیت موجود و مطلوب در نظر گرفته شد.
۵-۲-۱ فرضیه اول تحقیق
برای آزمون فرضیه اول مبنی بر ” انجام تحولات در حیطه رسالت ها و اهداف بانک ها موجب بهبود فضای کسب و کار می شود” از آزمون کولموگروف اسمیرنوف برای مقایسه دو وضعیت موجود و مطلوب استفاده شد. در این آزمون فرضHبرابری میانه های حیطه اول برای وضعیت موجود و مطلوب و فرضHعدم تساوی میانه های حیطه اول برای وضعیت موجود و مطلوب در نظر گرفته شد.
با توجه به قسمت ۴-۴-۱ در فصل چهارم که فرض صفر آزمون رد شد،بنابراین ادعای عدم تساوی میانه وضعیت موجود و وضعیت مطلوب در سطح معنی داری ۵ درصد رد نمی شود. بنابراین وجود شکاف در حیطه رسالت و اهداف معنی دار است و بنابراین فرضیه اول تحقیق تأیید می گردد.
۵-۲-۲ فرضیه دوم تحقیق
برای آزمون فرضیه دوم مبنی بر “انجام تحولات در حیطه استراتژی ها و خط مشی های بانک ها موجب بهبود فضای کسب و کار می شود ” از آزمون کولموگروف اسمیرنوف برای مقایسه دو وضعیت موجود و مطلوب استفاده شد.در این آزمون فرضHoبرابری میانه های حیطه دوم برای وضعیت موجود و مطلوب و فرضH1عدم تساوی میانه های حیطه دوم برای وضعیت موجود و مطلوب در نظر گرفته شد.
با توجه به قسمت ۴-۴-۲ در فصل چهارم که فرض صفر آزمون رد شد، بنابراین ادعای عدم تساوی میانه وضعیت موجود و وضعیت مطلوب در سطح معنی داری ۵ درصد رد نمی شود. بنابراین وجود شکاف در حیطه استراتژی ها و خط مشی ها معنی دار است و بنابراین فرضیه دوم تحقیق تأیید می گردد.
۵-۲-۳ فرضیه سوم تحقیق
برای آزمون فرضیه سوم مبنی بر ” انجام تحولات در حیطه ساختار و وظایف بانک ها موجب بهبود فضای کسب و کار می شود” از آزمون کولموگروف اسمیرنوف برای مقایسه دو وضعیت موجود و مطلوب در رابطه با حیطه سوم استفاده شد. در این آزمون فرضHoبرابری میانه های حیطه سوم برای وضعیت موجود و مطلوب و فرضH1عدم تساوی میانه های حیطه سوم برای وضعیت موجود و مطلوب در نظر گرفته شد.
با توجه به قسمت ۴-۴-۳ در فصل چهارم که فرض صفر آزمون رد شد، بنابراین ادعای عدم تساوی میانه وضعیت موجود و وضعیت مطلوب در سطح معنی داری ۵ درصد رد نمی شود. بنابراین وجود شکاف در حیطه ساختار و وظایف بانک ها معنی دار است و بنابراین فرضیه سوم تحقیق تأیید می گردد.
۵-۲-۴ فرضیه چهارم تحقیق
برای آزمون فرضیه چهارم مبنی بر ” انجام تحولات در حیطه عوامل محیطی و گروه های ذینفع بانک ها موجب بهبود فضای کسب و کار می شود ” از آزمون کولموگروف اسمیرنوف برای مقایسه دو وضعیت موجود و مطلوب در رابطه با حیطه چهارم استفاده شد. در این آزمون فرضHoبرابری میانه های حیطه سوم برای وضعیت موجود و مطلوب و فرضH1عدم تساوی میانه های حیطه سوم برای وضعیت موجود و مطلوب در نظر گرفته شد.
با توجه به قسمت ۴-۴-۴ در فصل چهارم که فرض صفر آزمون رد شد، بنابراین ادعای عدم تساوی میانه وضعیت موجود و وضعیت مطلوب در سطح معنی داری ۵ درصد رد نمی شود. بنابراین وجود شکاف در حیطه عوامل محیطی و گروه های ذینفع معنی دار است و بنابراین فرضیه چهارم تحقیق تأیید می گردد.
۵-۲-۵ فرضیه اصلی تحقیق
فرضیه اصلی تحقیق عبارتست از “برای بهبود فضای کسب و کار، تحولات بنیادی در صنعت بانکداری ایران ضروری می باشد".
برای آزمون این فرضیه، چهار فرضیه فرعی مربوط به “رسالت و اهداف، استراتژی ها و خط مشی ها، ساختار و وظایف و عوامل محیطی و گروه های ذینفع” مورد آزمون قرار گرفتند. با توجه به اینکه تمامی فرضیه های فرعی در تحقیق حاضر تأیید گردیدند، لذا فرضیه اصلی تحقیق نیز مورد تأیید قرار می گیرد.
۵-۳ بررسی و تحلیل سازگاری وضعیت موجود و مطلوب
در این پژوهش ابتدا تلاش گردید با شناسایی وضعیت موجود صنعت بانکداری در حیطه های مورد نظر و سپس وضعیت مطلوبی که برای دستیابی به اهداف مورد نظر باید وجود داشته باشد به بررسی نقطه نظرات خبرگان، برای ارزیابی وجود شکاف بین دو حالت مختلف پرداخته شود. آنچه تا کنون مورد بررسی قرار گرفت، مقایسه وضعیت موجود و مطلوب در رابطه با حیطه های چهارگانه تحقیق بوده است. حال این سؤال مطرح می گردد که آیا کلاً وضعیت موجود و مطلوب سازگاری دارد یا خیر؟ پیش بینی ما در مورد این سؤال حاکی از آنست که وضعیت موجود و مطلوب سازگاری ندارد.
برای بررسی این موضوع و مقایسه دو وضعیت موجود و مطلوب در رابطه با کل حیطه هانمودار هیستوگرام کل حیطه ها در وضعیت موجود و مطلوب در نمودار شماره ۵-۱ آورده شده است که حاکی از تفاوت دو وضعیت موجود و مطلوب می باشد.
نمودار شماره ۵-۱ : هیستوگرام داده های دو وضعیت موجود و مطلوب برای کل حیطه ها

 

   

سپس برای بررسی دقیق این موضوع از آزمون کولموگروف اسمیرنوف استفاده می گردد. در این آزمون فرضHoبرابری میانه کل حیطه هادر وضعیت موجود و مطلوب و فرضH1عدم تساوی میانه کل حیطه ها در وضعیت موجود و مطلوب در نظر گرفته می شود.
جدول شماره ۵-۱ : نتایج آزمون کولموگروف اسمیرنوف دو وضعیت موجود و مطلوب برای کل حیطه ها

 

فراوانی


فرم در حال بارگذاری ...

« دانلود مطالب پژوهشی در مورد بررسی عوامل مرتبط با شرکت در انتخاب استراتژی های ورود به ...بررسی تطبیقی دیدگاه ملاصدرا و جان هیک در باب بدن ... »
 
مداحی های محرم