وبلاگ

توضیح وبلاگ من

برنامه ریزی استراتژی صادرات در شرکت ایران خودرو با تلفیق دو مدل کارت ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

۲-۵-۲- نمونه های تلفیق کارت امتیازی متوازن و هوشین کانری
تئوری تلفیق مدلهای کارت امتیازی متوازن و هوشین کانری بعنوان یک سیستم مدیریت استراتژیک یک تئوری جدید است که در سالهای اخیر مورد بررسی قرار گرفته و برای نخستین بار توسط ویچر و چاو (۲۰۰۷) مطرح شده است . اما پیش از این نیز تلاشهایی برای استفاده همزمان دو مدل نه در قالب یک مدل واحد و یکپارپه صورت گرفته است .
پایان نامه - مقاله - پروژه
آرتور اشنایدرمن نماینده مدیریت در کیفیت و بهره وری شرکت تجهیزات آنالوگ واقع در منطقه بوستون اولین کارت امتیازی متوازن را در سال ۱۹۸۷ توسعه داد (کاپلان و نورتون، ۱۹۹۳) اشنایدرمن پیش تر در ژاپن بود و با شرکت هیولت – پکارد، که مدل هوشین کانری را با نام برنامه ریزی هوشین پیاده کرده است نیز در ارتباط بود. وی مدل اولیه کارت امتیازی متوازن معرفی شده توسط کاپلان و نورتون (۱۹۹۳) را مورد استفاده قرار داد، تا سنجه های کارت امتیازی را با برنامه ریزی هوشین یکپارچه سازد. اهداف هوشین در شرکت آنالوگ شامل “خدمت به مشتری و توسعه محصول جدید” بود ، در واقع شرکت آنالوگ، اهداف
استراتژیک و سنجه ها را در کارت امتیازی متوازن تدوین کرده و سپس براساس آن اهداف خط مشی را
استخراج و در سراسر شرکت گسترش داده است.(ویتچر و چاو[۴۹]،۲۰۰۷: ۳)
همانطور که بیان شد اولین نمونه تلفیق دو مدل در سال ۲۰۰۷ بوسیله ویچرو چاو ارائه شده، ایشان در این مقاله کارت امتیازی متوازن و هوشین کانری را دو قابلیت پویا برای فرایند مدیریت استراتژیک در سازمان معرفی کردند که برای موفقیت سازمان در رسیدن به اهدافش باید در قالب یک مدل یکپارچه تلفیق شده و مزایای یکدیگر را تکمیل کنند در شکل ۱-۲-۵-۲ این مدل نشان داده شده است. شکل فوق کارت امتیازی متوازن و هوشین کانری را به عنوان دو قابلیت مکمل هم نشان میدهد. کارت امتیازی متوازن یک راهبرد بلند مدت نشان داده شده است. در حالی که هوشین کانری، مدیریت راهبردی بلند مدت تر و اداره و احرای آن در کوتاه مدت بیان شده است.
کارت امتیازی متوازن
هوشین کانری
مدیریت اولویتها برنامه ریزی استراتژیک توانمند سازها نتایج مطلوب پایه و اساس
چشم انداز، رسالت و ارزشها
مقیاسها و اهداف متوازن
قابلیها و شایستگی های محوری
برنامه ریزی میان مدیت و موضوعات راهبردی
اجرای FSIR
بازبینی
Focus: تمرکز بر اولویتهای راهبردی کوتاه مدت
سالانه
فصلی
Align: برنامه ریزی میان مدیت و موضوعات راهبردی
چرخه بازیبنی
Integrate: یکپارچه سازی اولویتها در مدیریت روزانه
Review: بازنگری مدیرت اولویتها
شکل۱۰-۲ مدل تلفیقی ارائه شده توسط ویچر و چاو، ۲۰۰۷
نمونه دیگر تلفیق دو مدل در همان سال و با رویکردی متفاوف صورت گرفت. (آسان و تانیاش[۵۰]، ۲۰۰۷) آسان و تانیاش کارت امتیازی متوازن را یک مدل عملکرد گرا و هدف گرا و در مقابل آن هوشین کانری را مدلی فرایند گرا و روش گرا میدانند. ایشان معتقد ند که ارائه یک مدل تلفیقی ضعف کارت امتیازی متوازن در پیاده سازی استراتژیها و ضعف هوشین در تعیین اهداف استراتژیک و قراردادن آنها در یک چارچوب مشخص برطرف نموده و باعث اثر گذاری بهتر و هم افزایی آنها میشود. در متدولوژی پیشنهادی از کارت امتیازی متوازن برای ایجاد چارچوب مدل و از هوشین کانری برای برنامه ریزی، پیاده سازی و مستند سازی استفاده شده است. فرایند پیشنهاد شده در شکل۲-۱-۵-۲نشان داده شده است.
مستند سازی
فعالیتهای آماده سازی
ایجاد کارت امتیازی متوازن
نقشه استراتژی
گسترش استراتژیها
اجرای برنامه ها
بازنگری
شکل۱۱-۲مدل تلفیقی ارائه شده توسط آسان و تانیاش (۲۰۰۷)
یانگ و یه (۲۰۰۸) نوع دیگری از تلفیق را ارائه کرده اند که در آن علاوه بر دو مدل کارت امتیازی متوازن و هوشین کانری، فرایند برنامه ریزی استراتژیک نیز با آنها ترکیب شده است. به این ترتیب که کارت امتیازی متوازن به عنوان مدل اصلی در نظر گرفته شده است و محققین برای رفع نقایصی که این مدل بویژه در فرایند پیاده سازی استراتژیها دارد، برخی از فعالیتهای دو مدل هوشین کانری و برنامه ریزی استراتژیک را به آن اضافه نموده اند. فلوچارت اجرای این مدل در شکل۳-۱-۵-۲ نمایش داده شده است.
چشم انداز
ارزش
ماموریت
تحلیل محیطی
عوامل اصلی موفقیت
SWOT تحلیل
تفکر استراتژی
KPI تحلیل
تعیین استراتژیها-تعیین اهداف استراتژیک
رابطه علت و معلولی
رابطه علت و معلولی
کارت امتیازی متوازن
نقشه استراتژیک
گسترش توپ گیری
گسترش توپ گیری
واحدها، اهداف، سنجه KPI اهداف کمی و


فرم در حال بارگذاری ...

« دانلود پروژه های پژوهشی درباره بررسی تاثیر تعارض در محیط کار بر فرسودگی شغلی با توجه ...بررسی انتقال حرارت جابجایی اجباری در حالت جریان آرام نانوسیال ... »