وبلاگ

توضیح وبلاگ من

دانلود منابع تحقیقاتی برای نگارش مقاله رابطه بین ساختار سازمانی و عملکرد سازمانی با میانجی ...

 
تاریخ: 05-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

 

            1. مفروضات مدل

           

           

       

       

 

 

 

مدل اجرایی مدیریت عملکردی (شکل شماره۲-۲) مدلی فرایندگرا و نتیجه­گر است که بر اساس این مفروضات توسعه داده شده است:

 

 

  • هدف غایی مدیریت عملکرد سازمانها، تحقق عملکرد مورد انتظار از سازمان در تمام ابعاد است،

 

 

 

  • رویکرد ساختاری متناسب با شرایط کسب وکار امروزی، اتخاذ رویکردی فرایندگراست،

 

 

 

  • عملکرد سازمان­ها عبارت از نتایج قابل اندازه ­گیری و اقدامات سازمانی مرتبط با ماموریت است

 

 

 

  • ماموریت سازمانها ارائه خروج هایی مشخص و دارای ارزش به ذینفعان است،

 

 

 

  • ماموریت سازمان از طریق تعامل مجموعه فرایندهای سازمان، عملیاتی است،

 

 

 

    • مجموعه عملیات تعریف شده برای فرایندهای سازمان، به عنوان شرح وظایف کارکنان و واحدهای سازمانی مفهوم سازی میشوند،

پایان نامه - مقاله - پروژه

 

 

 

  • برای هر خروجی قابل ارائه به ذینفعان سازمان، مجموعه ­ای از الزامات وجود دارند که سازمان ملزم به رعایت آنهاست، این الزامات میتوانند مربوط به خروجی حوزه ­های عملکردی، جریان و فرایند خلق خروجی و یا حتی نحوه تعامل با ذینفعان خاص حوزه عملکردی مورد نظر باشند (بیاضی طهرابند و همکاران، ۱۳۸۸).

 

 

شکل ۲-۲: سیمای سیستمی سازمان و عناصر سیستم مدیریت عملکرد (بیاضی طهرابند و همکاران؛۱۳۸۸)

 

 

  •  

 

          1. تشریح عناصر مدل

         

         

     

     

 

 

 

شکل شماره ۲-۳، نمای شماتیکی از سیمای سیستمی سازمان است که عناصرسیستم مدیریت عملکرد سازمانها را به تصویر می کشد.

 

 

  • تشریح چگونگی پیاده سازی ابعاد سیستم مدیریت عملکرد در سازمان­ها

 

 

همانگونه که در بخشهای قبلی ذکر شده است، سیستم مدیریت عملکرد سازمان سیستمی است که دربرگیرنده ابعاد طرح­ریزی، عملیاتی کردن و اجرا ، کنترل عملکرد و انجام اقدامات اصلاحی است. بنابراین در ادامه چگونگی پیاده سازی هرکدام از این ابعاد تشریح شده است:

 

 

  • طرح­ریزی تولید و عملیات:

 

 

منظور اصلی از طرح­ریزی تولید و عملیات، مشخص و مصوب کردن مجموعه شرایط عملکردی (هدف، شرح عملیات، حجم، زمانبندی، مسئولیتها، ذینفعان، همکاران، منابع مورد نیاز، مکانیزم­ های اندازه ­گیری و … ) یک فرایند واحد سازمانی در دستیابی به اهداف سازمان است. اهمیت فرایند طرح­ریزی به اندازه­ای است که اگر سازمانها درعملیاتی کردن آن شکست بخورند، در واقع برای شکست خود برنامه­ ریزی کرده ­اند. فرایند برنامه­ ریزی عملیات نیز مانند تمامی فرایندها، ورودی دریافت میکند، عملیاتی انجام میدهد و خروجی خود را در قالب طرح­های مصوب به هم فرایندها/ واحدهای سازمانی ارائه میکند.شکل ۴، نمای فرایندی طرح­ریزی تولید و عملیات را به تصویرکشیده است. طرح­ریزی تولید و عملیات میتواند در سطوح مختلف عملکردی تحقق یابد، لیکن واضح است که طرح­ریزی عملیات سطوح پایین تر منشعب از طرح­ریزی عملیات سطوح بالاتر است؛ همانگونه که عملکرد سطوح پایین برای دستیابی به نتایج عملکردی سطح بالا طرح­ریزی و عملیاتی میشوند. الگویی از طبقه بندی سطوح عملکردی در جدول شماره ۲-۳ نشان داده شده است. میدانیم که یکی از وظایف اصلی مدیران سازمان­ها، طرح­ریزی تولید و عملیات است که این وظیفه میتواند توسط مدیران و یا واحد سازمانی ستادی که به منظور برنامه­ ریزی و کنترل تشکیل میشوند، عملیاتی شود. معمولاً سازمانها به منظور طرح­ریزی تولید و عملیات از فرمهای خاصی که نشان دهنده اجزای برنامه ها هستند، استفاده می کنند.برنامه­ ریزی تولید و عملیات میتواند به صورت دوره­هایی که مدت زمان آن براساس ویژگیهای سازمان (اندازه، نوع محصولات، تنوع و …) تعیین میشود، انجام و با دریافت ورودیهای جدید و یا ایجاد تغییر در ورودیهای قبلی، در دوره زمانی تعیین شده ای روزآمد شود. این موضوع ارتباط تنگاتنگی با نوع اهداف تعریف شده برای حوزه ­های مختلف عملکردی دارد. میدانیم که فرایند طرح­ریزی بایستی هدف محور باشد، بنابراین پس از تعیین اهداف در افقهای زمانی مختلف و تعیین استراتژیهای مختلف برای دستیابی به اهداف، طرحهای متناسب با افق­های زمانی، طرح­ریزی و طبق زمانبندی مربوطه عملیاتی میشوند.بعبارت دیگر، طرحریزی تولید و عملیات برای پیاده­سازی یا چند استراتژی از میان مجموع استراتژی های دستیابی به اهداف و یا حتی به منظور پیاده سازی بخشی از استراتژی در محدوده زمانی مشخص انجام میشود. شکل شماره ۲-۴، تبیین ارتباط توصیف شده میان هدف گذاری، تعیین استراتژی و طرح­ریزی را بهصورت شماتیک تبیین می کند.


فرم در حال بارگذاری ...

« تحقیقات انجام شده در رابطه با شبیه‌سازی دینامیکی واحد احیا کاستیک و بهینه‌سازی پارامترهای عملیاتی پالایشگاه سوم ...راهنمای نگارش مقاله با موضوع آثار کلامی و متکلمان سیستان- فایل ۱۰ »