وبلاگ

توضیح وبلاگ من

دانلود منابع پایان نامه در رابطه با پایان نامه۲- فایل ۱۴

 
تاریخ: 05-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

۲-۶-۱-۲-”تدوین بررسی نقش بانک توسعه صادرات ایران به عنوان اگزیم بانک ایران در صدور خدمات فنی و مهندسی” (آجورلو ، انصاری و صارمی ، ۱۳۸۹) :
در این تحقیق به نقش بانک توسعه صادرات ایران به عنوان اگزیم بانک در کمک به صادرات کالا و خدمات پرداخته شده است . با عنایت به فرضیه اصلی این تحقیق یعنی کمک شایان به صدور خدمات فنی و مهندسی به عنوان متغیر وابسته و حجم تسهیلات صادراتی ، تعداد کارگزاران بانک ، حجم ضمانتنامه های صادره بانک ، میزان سرمایه بانک و نرخ سود تسهیلات پرداختی به عنوان متغیرهای مستقل در نظر گرفته شده است تا از این طریق به نقش بانک توسعه صادرات در صدور خدمات فنی و مهندسی پی برد.
۲-۶-۱-۳-”مروری اجمالی بر الگوهای حمایتی و سیاستها و مشوقهای صادراتی در سایر کشورها” (معاونت کمکهای تجاری دفتر امور بنگاهها ، سازمان توسعه تجارت ایران ، وزارت بازرگانی ، شهریور ۱۳۸۷):
با بررسی و مقایسه شیوه ها و الگوهای حمایت از صادرات در کشورهای مختلف جهان ، نتیجه گیری می کند که ایران در زمینه حمایتهای بیمه ای از اندونزی ، بنگلادش ، چین، استرالیا و برزیل عقب تر است . در این بررسی تطبیقی به اهمیت اگزیم بانک ترکیه اشاره و از این بانک کاملاً دولتی به عنوان حامی اصلی صادرات در کشور ترکیه یاد می شود.
۲-۶-۱-۴-”بررسی بانکهای تخصصی صادرات – واردات"( کهزادی ، سیدان ، مجله تازه های اقتصادی) :
با معرفی بانکهای تخصصی صادرات – واردات یا به عبارت دیگر اگزیم بانک ، به بیان تاریخچه و عملکرد بانک توسعه صادرات ایران به عنوان اگزیم بانک ایران می پردازد .
۲-۶-۱-۵-”بانک توسعه صادرات ایران و جایگاه آن به عنوان اگزیم بانک ایران"(ذکاوت ، مرداد ۱۳۸۸) :
با معرفی سه مدل حمایت از صادرات یعنی مدل اگزیم بانک، مدل موسسات بیمه و تضمین صادرات ، مدل ترکیبی بیان می دارد که کشورهای در حال توسعه از جمله ایران از الگوی ترکیبی استفاده می نمایند و در کشورهای توسعه یافته علاوه بر وجود ارگانهای تخصصی از این نوع ، از سازوکارهای دیگری از جمله بازار پولی فعال ، امکان معامله انواع قراردادهای تامین مالی در بازار به منظور افزایش هر چه بیشتر نقدشوندگی آنها ، استفاده گسترده از روش های مالی پیشرفته تامین مالی پروژه ، برای فعالیت بهتر این موسسات استفاده می شود . این مقاله در پایان بر اهمیت حمایت از واردات در یک سیاست جامع توسعه صادرات به عنوان یک فرایند تکمیلی اشاره دارد .
پایان نامه - مقاله
۲-۶-۲-تحقیقات خارجی
۲-۶-۲-۱-Concept Paper on the creation of a Reginal Export Credit and Finance Scheme (Submitted to the Asian Development Bank, April 19th, 2004):
در این تحقیق به بررسی موسسات بیمه و تضمین صادرات و اگزیم بانکها در آسیا پرداخته می شود . تفاوت میان موسسات بیمه و تضمین صادرات در کشورهای مختلف جهان را برشمرده و به تشریح خدمات مدلهای مختلف این موسسات پرداخته و در نهایت بیان می دارد که کشورهای آسیایی در این زمینه دارای تجربه کمتری به نسبت کشورهای توسعه یافته هستند و هزینه های زیاد اگزیم بانک و ریسک بالقوه دو چالش اساسی اگزیم بانکهای آسیایی می باشد و هم موسسات بیمه و تضمین صادرات و هم اگزیم بانکها با چالش اعتباری مواجه اند .
۲-۶-۲-۲-Measuring Service Quality of Export Credit Agency in Turkey by Using Servgud (Sibil Dinc Aydmir , Cevat Gerni , 2011) :
بیان می دارد که در کشورهای در حال توسعه بر تامین مالی شرکتهای صادراتی از طریق اعتبار ، بیمه و گارانتی توسط ECAs تمرکز دارند و در کشورهای توسعه یافته اعطای اعتبار توسط بانکهای تجاری و حمایت از شرکتها با بیمه و گارانتی صورت می گیرد .
۲-۶-۲-۳-Sino-Africa State Trading in Services: Added-Value through Angola-Model Loaning, Gats Commitments or FTAs? (Charlotte Sieber – Gasser, 2010):
اعطای وام از سوی اگزیم بانک چین موجب تسهیل صادرات به آفریقا بوده است. و در پایان به بررسی جنبه های حقوقی این قراردادها پرداخته و لزوم شفاف بودن این قراردادها را بیان می کند .
۲-۶-۲-۴-Reauthorization of the Export-Import Bank: Issues and Policy Options for Congress, Congressional Research Service (Shayerah Ilias, 26 Septomber2011):
در این مقاله پس از معرفی اگزیم بانک آمریکا ، به مقایسه آن با موسسات بیمه و تضمین صادرات کشورهای اروپایی (G7) پرداخته می شود . هدف اگزیم بانک را حمایت از انواع ویژه ای از صادرات معرفی می کند و چالش جدید این بانک را طبیعت رقابتی فعالیتهای ECA در عرصه بین المللی می داند.
۲-۶-۲-۵-Introduction to Exim Bank in Africa , Exim Bank of United State , Int l Business Development Officer , Africa (Richard Michel , September 2006) :
این مقاله عملکرد اگزیم بانک آمریکا را در قاره آفریقا بررسی می کند و بیان می دارد که اگزیم بانک آمریکا دارای نسبت بیمه بیشتری به نسبت دیگر موسسات مشابه کشورهای دیگر در آفریقا می باشد . اگزیم بانک آمریکا بیمه های کوتاه مدت و میان مدت ، تسهیلات گارانتی میان مدت و بلندمدت و تامین مالی پروژه ها را انجام می دهد.
فصل سوم
روش تحقیق و مراحل انجام تحقیق
۳-۱-مقدمه :
در دنیای امروز محققان و اندیشمندان علوم مختلف در تحقیقات خود همواره در پی روش های کارآمدی در راستای بهبود سطح و بقای زندگی بشر هستند . پیشرفت های اخیر فناوری همگی موید این امر هستند که هر قدر تکنولوژی به نحوه زندگی انسان نزدیک تر شود ، تاثیر آن در بهبود کیفیت زندگی بیشتر خواهد بود . این واقعیت به کاربرد هر چه بیشتر سیستم ها و ساختارهای الهام گرفته شده از طبیعت منتهی شده است. البته محققان در پیاده سازی این مفاهیم نادقیق زندگی روزمره انسان در قالب عبارات خشک و دقیق و یا همان ریاضیات کلاسیک باشد . در این راستا نظریه مجموعه های فازی توسط پروفسور لطفی زاده مطرح شد.
این نظریه قادر است بسیاری از مفاهیم ، متغیرها و سیستم هایی که نادقیق و مبهم هستند (همان طور که در عالم واقع نیز اکثراً چنین است) صورتبندی ریاضی کرده و زمینه را برای استدلال ، استنتاج ، کنترل و تصمیم گیری در شرایط عدم اطمینان فراهم می کند .
منطق فازی ، تکنولوژی جدیدی است که شیوه های مرسوم برای طراحی و مدلسازی یک سیستم را که نیازمند ریاضیات پیشرفته و نسبتاً پیچیده است ، با بهره گرفتن از مقادیر و شرایط زبانی و یا به بیانی دیگر دانش فرد خبره و با هدف ساده سازی و کارآمدتر شدن طراحی سیستم جایگزین و یا تا حدودی زیادی تکمیل می کند (بیدآباد ، محمدی و نورسته ،بی تا ،صفحه۴-۳).
۳-۲-مراحل انجام تحقیق
در فصل اول کلیات تحقیق مطرح شد و در فصل دوم به مبانی نظری و پیشینه تحقیق عنوان شد . و در این فصل به بیان روش انجام تحقیق پرداخته می شود و در پایان پس از ارائه اولویت بندی مدلها و ارائه مدل بهینه ، پیشنهادهای اجرایی در این حوزه مطرح می شود .
۳-۳-جامعه آماری
در این تحقیق برای محاسبه امتیاز زیرمعیارها از آمارهای بانک مرکزی در طی سالهای ۱۳۸۶-۱۳۷۶ استفاده شده است و برای مواردی که داده های عددی موجود نبود ، تنها از مصاحبه با پنج نفر از مدیران و کارشناسان بانک توسعه صادرات ایران استفاده شده است.
در بخش تشکیل ماتریس مقایسه زوجی هر یک از زیرمعیارها و مدلها نیز برای تعیین امتیازها به دو طریق عمل شده است ؛
برای متغیرهای بدهیهای خارجی ، تولید ناخالص داخلی ، رشد تولید ناخالص داخلی ، درآمدهای دولت و هزینه های دولت از داده های بانک جهانی استفاده شد . آمار کشورهای آمریکا ، ترکیه ، تایلند ، فیلیپین (کشورهایی که از مدل اگزیم بانک استفاده می نمایند) ، انگلستان ، فرانسه ، آلمان (از مدل اروپایی استفاده می کنند) ، هند ، چین ، ژاپن ، هندوراس ، مالزی و کره جنوبی (کشورهایی که از مدل ترکیبی استفاده می کنند)[۱۵] در بازه زمانی ۲۰۱۰-۱۹۹۰[۱۶]استخراج و با تحلیل این داده ها و ترکیب نتایج تحلیل با نتایج حاصل از مصاحبه به کارشناسان ضرایب مشخص شده است .
برای سایر زیرمعیارها با توجه به آنکه داده های معتبری برای کشورهای مختلف موجود نبود ، تنها با بهره گرفتن از مصاحبه با پنج نفر از کارشناسان ضرایب مشخص گردیده است.
۳-۴-نحوه گردآوری اطلاعات
برای تعیین امتیاز و رتبه هر یک از معیارها و زیرمعیارها در ماتریس مقایسه زوجی معیارها و زیرمعیارها ، از آمار بانک مرکزی از سال ۱۳۷۶ الی ۱۳۸۶استفاده شده است . با توجه به میزان تطابق رشد هر یک از زیرمعیارها با رشد صادرات امتیاز تعلق گرفته است. در خصوص ریسک تجاری و سیاسی با توجه عدم وجود اطلاعات آماری در این حوزه ، از نظر کارشناسان بانکی جهت تعیین امتیاز استفاده شده است. (در خصوص ریسک تجاری نتایج حاصل از نوسانات نرخ ارز با نظرات کارشناسان ترکیب و در نهایت امتیاز مربوطه تخصیص یافته است).
تعیین امتیاز در تشکیل ماتریس مقایسه زوجی بین زیرمعیارها و مدلها با بهره جستن از داده های بانک جهانی صورت گرفته است . امتیاز زیرمعیارهای درآمد دولت ، GDP ، GGDP ، بدهیهای خارجی ، هزینه های دولت از این طریق استفاده شده است . این داده ها برای کشورهای منتخب هر مدل در بازه زمانی ۲۰۱۰-۱۹۹۰ استخراج گردیده است ؛
مدل اگزیم بانک (مدل آمریکایی) : آمریکا ، ترکیه ، تایلند ، فیلبپین .
مدل اروپایی (مدل موسسات بیمه و تضمین صادرات) : انگلستان ، فرانسه و آلمان .
مدل ترکیبی (آمریکایی – اروپایی) : مالزی ، ژاپن ، هند، چین ، هندوراس ، کره
نتایج حاصل با نظرات کارشناسان بانکی تلفیق و بدین ترتیب امتیازات مربوطه مشخص گردیده است .
امتیاز سایر زیرمعیارها با توجه به نظر پنج نفر از کارشناسان بانکی تعیین گردیده است .
۳-۵-اهداف تحقیق
افزایش صادرات در هر کشور تضمین کننده توسعه اقتصادی وافزایش درآمد و رفاه عمومی است . از این رو دولتها همواره به دنبال راهکارهایی جهت حمایت و ارتقا صادرات می باشند . تاسیس اگزیم بانک ، موسسات بیمه و تضمین صادرات در کشورهای مختلف بیانگر این موضوع می باشد. این تحقیق در پی آن است که با توجه به شرایط اقتصادی ایران مدل بهینه ای برای اگزیم بانک ارائه دهد تا از این طریق به توسعه صادرات در کشور کمک کند .
نظر به آنکه قطعاً استفاده از هر مدل مستلزم مراحل اداری و قانونی فراوانی می باشد و در این راستا دولت ممکن است با محدودیتهایی مواجه باشد ، این تحقیق با بهره گرفتن از روش سلسله مراتبی فازی با توجه به شرایط اقتصادی کشور ، مدلهای مطروحه را اولویت بندی می کند .
۳-۶- فرضیه تحقیق
فرضیه این تحقیق عبارتست از :
به دلیل تفاوتهای ماهیتی جامعه اقتصادی و مالی ایران با سایر کشورها، هیچ یک از مدلهای موجود به تنهایی نمی توانند مدل بهینه ای برای ایران باشند و یک مدل ترکیبی جدید مورد نیاز است .
۳-۷-متغیرهای تحقیق
متغیرهای مورد استفاده تحقیق به شرح جدول ذیل می باشد.
«جدول۳-۱»


فرم در حال بارگذاری ...

« نگاهی به پایان نامه های انجام شده درباره بررسی رابطه ی نوع ساختار سازمانی دانشگاه و سرمایه ی اجتماعی بخش ها ...پژوهش های پیشین در مورد مدل جدید تراوایی برای غشاهای ماتریس آمیخته پرشده بانو ... »
 
مداحی های محرم