۲ – تعیین میزان تأثیر آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت عاطفی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان.
۳- تعیین میزان تأثیر آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت عقلانی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان.
۴- تعیین میزان تأثیر آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت جسمی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان.
۵ – تعیین میزان تأثیر آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت اجتماعی – تفریحی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان.
۶ – تعیین میزان تأثیر آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت ارتباطی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان.
۷ – تعیین میزان تأثیر آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت معنوی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان.
۸ – تعیین میزان تأثیر آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت روانشناختی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان.
فرضیه های تحقیق
۱-آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت زناشویی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان مؤثر است.
۲- آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت عاطفی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان مؤثر است.
۳ – آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت عقلانی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان مؤثر است.
۴- آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت جسمی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان مؤثر است.
۵ – آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت اجتماعی – تفریحی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان مؤثر است.
۶ – آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت ارتباطی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان مؤثر است.
۷ – آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت معنوی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان مؤثر است.
۸ – آموزش مدارا با رویکرد اسلامی بر صمیمیت روانشناختی زنان متأهل شاهد و ایثارگر شهر اصفهان مؤثر است.
تعریف نظری . عملیاتی متغیر ها
۱-مدارا با رویکرد اسلامی[۷]
الف ) تعریف مفهومی : مدارا با رویکرد اسلامی یکی از توصیه های اسلامی است که عبارت است از اینکه اگرناگواری از کسی به تو برسد، متحمل شوی و به روی خود نیاوری (نراقی ، ۱۳۸۴). « مدارا » عبارت است از نرم برخورد کردن با دیگران، به آن ها جا دادن و در حق آنان خشونت روا نداشتن (حسین زاده،۱۳۹۰).
ب ) تعریف عملیاتی : آموزش مدارا با رویکرد اسلامی شامل ۸ جلسه آموزشی یک ساعت و نیم بوده که طی آن نگرش و مهارت های مدارا بر اساس رویکرد اسلامی اجرا می شود. فرمت جلسات در پیوست ۱آمده است.
۲-صمیمیت زناشویی۲ :
الف ) تعریف مفهومی : صمیمیت نزدیکی ، تشابه و یک رابطه جنسی عاشقانه یا هیجانی با شخص دیگر است که مستلزم شناخت و درک عمیق از فرد دیگر به منظور بیان افکار و احساساتی است که به عنوان منشا تشابه و نزدیکی به کار می رود ( باگاروزی ، ۲۰۰۱ ، ترجمه آتش پور اعتمادی ،۱۳۸۵).
ب ) تعریف عملیاتی : صمیمیت زناشویی عبارت است از نمره ای که از آزمودنی ها در پرسشنامه صمیمیت زناشویی ( اولیاء ، ۱۳۸۵ ) کسب میکنند
۳-ابعاد صمیمیت زناشویی :
صمیمیت عاطفی۱:
الف ) تعریف مفهومی :صمیمیت عاطفی به معنی نیاز به ارتباط و انتقال و در میان گذاشتن احساسات منفی و مثبت با همسر یا شریک زندگی است ( باگاروزی ، ۲۰۰۱ ، ترجمه آتش پور اعتمادی ،۱۳۸۵).
ب) تعریف عملیاتی : صمیمیت عاطفی عبارت است از نمره ای که آزمودنی ها در زیر مقیاس صمیمیت عاطفی در پرسشنامه صمیمیت زناشویی ( اولیاء ، ۱۳۸۵ ) کسب میکنند.
صمیمیت جسمی[۸] :
الف ) تعریف مفهومی : صمیمیت جسمی نیاز برای نزدیکی جسمانی با همسر ، در آغوش گرفتن ، قدم زدن با یکدیگر است ( باگاروزی،۲۰۰۱،ترجمه آتش پور و اعتمادی،۱۳۸۵).
ب ) تعریف عملیاتی : صمیمیت جسمی عبارت است از نمره ای که آزمودنی ها در زیر مقیاس صمیمیت جنسی در پرسشنامه صمیمیت زناشویی ( آولیاء ، ۱۳۸۵ ) کسب میکنند.
صمیمیت عقلانی[۹] :
الف ) تعریف مفهومی : صمیمیت عقلانی به معنی نیاز به ارتباط و انتقال و در میان گذاشتن عقاید ، افکار و باور های مهم با همسر است( باگاروزی،۲۰۰۱،ترجمه آتش پور و اعتمادی،۱۳۸۵).
ب ) تعریف عملیاتی : صمیمیت عقلانی عبارت است از نمره ای که آزمودنی ها در زیر مقیاس صمیمیت عقلانی در پرسشنامه صمیمیت زناشویی ( اولیاء ، ۱۳۸۵ ) کسب میکنند.
صمیمیت اجتماعی – تفریحی[۱۰] :
الف ) تعریف مفهومی : صمیمیت اجتماعی – تفریحی به معنی نیاز به مشغول شدن در فعالیت ها یا تجارب لذت بخش و مفرح با همسر است ( باگاروزی،۲۰۰۱،ترجمه آتش پور و اعتمادی،۱۳۸۵).
ب ) تعریف عملیاتی : صمیمیت اجتماعی – تفریحی عبارت است از نمره ای که آزمودنی ها در زیر مقیاس صمیمیت اجتماعی –تفریحی در پرسشنامه صمیمیت زناشویی ( اولیاء ، ۱۳۸۵ ) کسب میکنند.
صمیمیت ارتباطی[۱۱] :
الف ) تعریف مفهومی : یعنی ایجاد رابطه ی توام با احترام و تعهد و عواطف مثبت به طوری که هر کدام از زوجین در این ارتباط احساس با ارزش بودن ، مورد توجه و اجترام بودن کنند ( باگاروزی ،۲۰۰۱،ترجمه آتش پور و اعتمادی،۱۳۸۵).
ب ) تعریف عملیاتی : صمیمیت ارتباطی عبارت است از نمره ای که آزمودنی ها در زیر مقیاس صمیمیت ارتباطی در پرسشنامه صمیمیت زناشویی (اولیاء ، ۱۳۸۵ ) کسب میکنند.
صمیمیت معنوی[۱۲] :
الف ) تعریف مفهومی : صمیمیت معنوی به معنی در میان گذاشتن افکار ، احساسات و عقاید و تجارب معنوی با همسر است که به مسائل معنوی ، مافوق طبیعی ، ارزش ها ، معنای وجود ، زندگی پس از مرگ ، ارتباط با خدا و قدرت برتر ، رابطه فرد با طبیعت و جایگاه فرد در جهان مربوط است ( باگاروزی ،۲۰۰۱،ترجمه آتش پورواعتمادی،۱۳۸۵).
ب ) تعریف عملیاتی : صمیمیت معنوی عبارت است از نمره ای که آزمودنی ها از زیر مقیاس صمیمیت معنوی در پرسشنامه صمیمیت زناشویی ( اولیاء ، ۱۳۸۵) کسب میکنند.
صمیمیت روانشناختی[۱۳] :
الف ) تعریف مفهومی : صمیمیت روانشناختی به معنی نیاز به ارتباط و انتقال و در میان گذاشتن و تماس با همسر به وسیله افشای عمیق مسائل شخصی ، مهم و ارتباط پرمعنا درباره ی خود واقعی ، درونی و حتی خود آرمانی است ( باگاروزی ،۲۰۰۱،ترجمه آتش پورواعتمادی،۱۳۸۵).
ب ) تعریف عملیاتی : صمیمیت روانشناختی عبارت است از نمره ای که آزمودنی ها در زیر مقیاس صمیمیت روانشناختی در پرسشنامه صمیمیت زناشویی ( اولیاء ، ۱۳۸۵ ) کسب میکنند.
فصل دوم
ادبیات پژوهش
فصل دوم
ادبیات پژوهش
مقدمه
فرم در حال بارگذاری ...