همانطور که در شکل ت-۲۷ مشاهده میکنید رنگ دکمهها با رنگ نمودارها یکسان است، یعنی برای کانال ۱۴ (Channel 14) رنگ دکمه و رنگ نمودار هر دو قرمز هستند.
شکل ت-۲۸: انتخاب کانال توسط کاربر
-
- از روی تعداد نامهای نشان داده شده میتوانید تعداد کانالهای انتخابی کاربر را بدست آورید؛ به عنوان مثال در شکل ت-۲۸ تعداد کانالهای انتخابی ۱۲ عدد است.
-
- همانطور که در شکل ت-۲۸ مشاهده میکنید شماره برد و شماره ترموکوپل مربوط به آن برد نیز جلوی نام هر کانال نوشته شده است، دلیل این کار عیب یابی سادهتر برنامه است.
در کادر جلوی دکمههای انتخاب کانالها، قسمت دیگری وجود دارد که میتوانید از روی آن اتصال و یا عدم اتصال ترموکوپل را در حین اجرای برنامه متوجه شوید. همانطور که در شکل ت-۲۹ مشاهده میکنید ترموکوپل مربوط به کانال ۱۲ قطع میباشد و پیغام Thermocouple is disconnected را در کادر جلوی کانال ۱۲ نوشته است؛ همچنین مقدار نمایش داده شده روی نمودار نیز صفر می شود؛ برای بقیه کانالها Read Successfully را نوشته است که یعنی ترموکوپل متصل است و داده ها را درست دریافت می کند.
-
- در صورت اتصال مجدد ترموکوپل به مدار، به طور خودکار برنامه آن را میشناسد و به کار خود ادامه میدهد؛ همچنین نیازی به راه اندازی مجدد برنامه نیست.
شکل ت-۲۹: پیام مربوط به ترموکوپل هر گراف
در کادر وسط صفحه مانند شکل ت-۳۰، ۱۰ گراف را در یک نمودار نمایش میدهد و همانطور که گفته شد برای اشتباه نشدن داده ها با یکدیگر رنگ نمودارها را با رنگ کانالهای انتخابی در دکمهها یکی گرفتهایم، اما کاربر در صورت نیاز می تواند رنگ، اندازه و… نمودار را تغییر دهد.
شکل ت-۳۰: منحنی صفحه اصلی برنامه (صفحه دوم)
همچنین نام هر کانال در نمودار به عنوان اسم (Legend) آن گراف نیز استفاده شده است. مقدار لحظهای دمای هر کانال را میتوانید در کادر کنار اسم هر گراف مشاهده کنید (شکل ت-۳۱).
شکل ت-۳۱: Legend به همراه داده های لحظهای برای هر گراف
-
- نمودار موجود در برنامه حداکثر ۱۰۰۰ نمونه را در یک صفحه نمایش میدهد.
برای تغییر در مشخصههای هر گراف کافی است روی مشخصه مربوط به هر گراف، که در شکل ۴-۳۲ نشان داده شده است کلیک کنید و تنظیمات دلخواه را با انتخاب آنها انجام دهید.
شکل ت-۳۲: مشخصه هر گراف
-
- تغییر رنگ: برای تغییر در رنگ هر گراف، باید موس را روی Color نگه دارید تا قسمت مربوطه باز شود و رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید (شکل ت-۳۳).
شکل ت-۳۳: تغییر در رنگ گرافها
-
- تغییر قطر گرافها: برای تغیر قطر هر گراف، کاربر باید موس را روی Line Width نگه دارد تا تنظیمات این قسمت باز شود (شکل ت-۳۴).
شکل ت-۳۴: تغییر در قطر گرافها
-
- تغییر در سبک خط: برای تغییر در سبک رسم هر گراف، کاربر باید موس را روی Line Style نگه دارد تا انواع سبکها نمایش داده شود (شکل ت-۳۵).
شکل ت-۳۵: تغییر در سبک خطوط گرافها
-
- تغییر در سبک نمایش نقاط: برای تغییر در سبک نمایش نقاط در هر گراف، کاربر باید موس را رو Point Style نگه دارد تا سبکهای مختلف را مانند شکل ت-۳۶ مشاهده کند و یکی را انتخاب کند.
شکل ت-۳۶: تغییر در سبک نمایش نقاط
-
- تغییر در نحوه نمایش هر گراف فقط تا زمانی روی آن گراف اثر می گذارد که برنامه را نبسته باشید در غیر این صورت اگر برنامه را یک بار ببندید و مجدداً باز کنید تنظیمات مربوط به نحوه نمایش هر گراف به حالت اولیه آن باز میگردد.
-
- برای ارسال اطلاعات هر گراف به یک فایل Excel، باید مانند شکل ت-۳۷ موس را روی Export نگه دارید و سپس روی Export Data To Excel کلیک کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که کل داده ها در یک فایل Excel، در محل انتخابی کاربر (صفحه اول برنامه)، ذخیره می شود و این قسمت برای دادههایی است که کاربر آنها روی نمودار مشاهده می کند.
شکل ت-۳۷: روش گرفتن خروجی اکسل برای هر گراف
در قسمت زیر نمودار (شکل ت-۳۸)، سه کادر مربوط به زمان وجود دارد که کادر اول مربوط به زمان شروع به کار سامانه، کادر دوم مدت زمان سپری شده (زمان در حال کار سیستم) و کادر سوم زمان حال را نمایش می دهند.
شکل ت-۳۸: کادر قرمز رنگ زمانبندی سامانه را نمایش میدهد.
در سمت راست نمودار یک کادر کوچک وجود دارد که میتوانید برخی تغیرات را بر روی محورها انجام دهید، مثلاً میتوانید اسم محور افقی را از Index به نام دلخواه کاربر، تغییر دهید (شکل ت-۳۹).
شکل ت-۳۹: قسمت مربوط به تغییر در محورهای نمودار
فرم در حال بارگذاری ...