وبلاگ

توضیح وبلاگ من

طرح های پژوهشی انجام شده درباره طراحی مواد سلولی، با حداکثر سختی و حداقل ضرایب انبساط حرارتی، ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

یکی از برتری­های روش بهینه­سازی تکاملی دوجهته، حل مسایل سه­بعدی با صرف زمان بسیار کمتری نسبت به روش­های مشابه است. در اینجا قصد داریم با بکارگیری همزمان روش بهینه­سازی تکاملی دوجهته و روش انرژی کرنشی، سلول پایه را با هدف حداکثر­سازی مدول حجمی در حالت سه­بعدی و برای چند کسر حجمی طراحی کنیم. به منظور دستیابی به چنین طرحی، سلول پایه را به صورت مکعبی با ابعاد ۲/۰۲/۰۲/۰ در نظر می­گیریم و آن را به ۲۰۲۰۲۰ المان مکعبی تنش صفحه­ای تقسیم ­بندی می­کنیم. خواص مکانیکی و پارامترهای بهینه­سازی را مطابق جدول-۶، انتخاب می­کنیم، با این تفاوت که به جای کسر حجمی %۱۰، کسر حجمی %۵۰، را در نظر می­گیریم. برای محاسبه­ی حساسیت نیز روندی را که در حالت دو­بعدی ارائه شد انجام می­دهیم، اما مدول حجمی در حالت سه­بعدی از رابطه­ (۴-۲-ب) محاسبه می­ شود. بنابراین با بسط این رابطه و استفاده از شرایط مرزی­های جدول(۳-۱)، و بکارگیری رابطه (۴-۶) به­آسانی می­توانیم آنالیز حساسیت را انجام دهیم. به طور خلاصه حساسیت المان اُم در حالت سه­بعدی برای حداکثر سازی مدول حجمی برابر خواهد شد با :
پایان نامه - مقاله - پروژه
(۴-۱۰)
در رابطه فوق ، انرژی کرنشی المان اُم تحت شرایط مرزی اُم از جدول(۳-۱) است.
طرح اولیه را مطابق شکل (۴-۱۲) سلول پایه­ای، تماما شامل فاز جامد به جز هشت المان در گوشه­ها که پوچ شده ­اند، در­نظر می­گیریم.
شکل ۴- ۱۲- مدل اولیه برای شروع بهینه سازی به منظور حداکثرسازی مدول حجمی در حالت سه بعدی.
برای کسر حجمی %۵۰ شکل نهایی سلول پایه و ماتریس الاستیک موثر، در شکل (۴-۱۳- الف) نشان داده شده است. با تکرار چند سلول پایه از شکل (۴-۱۳-الف) در کنار هم به شکل (۴-۱۳-ب) می­رسیم. در واقع شکل (۴-۱۳-ب) پاسخ کلی­تری از شکل (۴-۱۳- الف) محسوب می­ شود. این شکل­ها را پیشتر، زی و هوانگ، با انتخاب پارامترهایی مشابه حل این پژوهش و با بکارگیری همزمان تئوری همگن­سازی و روش بهینه­سازی تکاملی دوجهته دست آورده بودند]۵۵[. برتری روش استفاده شده در این پژوهش این است که، به­دور از محاسبات پیچیده روش همگن­سازی و تنها با اعمال چند شرط مرزی ساده به نتایج مشابه رسیدیم. شکل­هایی که زی و هوآنگ به دست آورده بودند در شکل (۴-۱۴) نشان داده شده است.
شکل ۴- ۱۳-( الف) سلول پایه با حداکثر مدول حجمی و کسر حجمی %۵۰ به همراه ماتریس الاستیک موثر آن در حالت سه­بعدی (ب) مجموعه ­ای از سلول­های پایه­ قسمت (الف)
شکل ۴- ۱۴- سلول پایه با حداکثر مدول حجمی و کسر حجمی%۵۰ در حالت سه بعدی از مقاله زی و هوآنگ]۵۵[.
در ادامه اگر مراحل بهینه­سازی توپولوژی را ادامه دهیم تا کسر حجمی از %۵۰، به %۳۰ کاهش یابد، در آن صورت به شکل (۴-۱۵-الف) می­رسیم، مشابه قبل، از تکرار شکل (۴-۱۵-الف)، شکل (۴-۱۵-ب) حاصل می شود. این شکل نیز شکلی است که زی و هوآنگ با پارامترهای انتخابی مشابه حل این تحقیق، به آن دست یافته بودند. اما برتری روش به­کارگرفته شده در این پژوهش آن است که حجم محاسبات تا حدود زیادی کاهش یافته است. مهمترین عاملی که باعث کاهش حجم محاسبات شده، استفاده از روش انرژی کرنشی به منظور تخمین خواص موثر الاستیک سلول پایه است.
شکل ۴- ۱۵-( الف) سلول پایه با حداکثر مدول حجمی و کسر حجمی %۳۰ به همراه ماتریس الاستیک موثر آن در حالت سه­بعدی (ب) مجموعه ­ای از سلول­های پایه با حداکثر مدول حجمی و کسر حجمی %۳۰ در حالت 


فرم در حال بارگذاری ...

« پژوهش های انجام شده درباره :بررسی عوامل رضایت‌مندی بیمه شدگان طلایی در بیمارستان‌های خصوصی سطح رشتپژوهش های کارشناسی ارشد درباره سبک رهبری توانمند ساز مدیریت دانش در صندوق ضمانت صادرات ... »