فرایند ساخت یک محصول جدید با ایجاد ایده شروع می شود. ایجاد ایده یعنی جستجوی سیستماتیک برای یافتن ایده های مناسب. یک شرکت باید ایده های بسیار زیادی را ایجاد کند تا از بین آنها بتواند چندین ایده خوب را انتخاب نماید. برای دستیابی به ایده محصول جدید، شرکت باید از منابع زیادی بهره گیرد، مهمترین این منابع عبارتند از: منابع داخلی شرکت (دانشمندان، مهندسان، کارکنان تولید و نیروی فروش شرکت)، مشتریان، رقبا، توزیع کنندگان و تامین کنندگان مواد اولیه و غیره.
۲-۱۳-۲- غربال ایده ها
هدف از ایجاد ایده به دست آوردن تعداد زیادی ایده می باشد. هدف از این مرحله غربال کردن ایده ها و کنارگذاشتن ایده های بد و مشخص کردن ایده های خوب می باشد. هزینه های توسعه کالا در مراحل بعدی بسیار بالا است، بنابراین شرکت فقط ایده هایی را باید انتخاب کند که بتوانند به محصولات سودآور تبدیل گردند.
۲-۱۳-۳- پروراندن ایده و آزمایش آن
ایدههای جذاب باید تبدیل به یک تفکر و ایده پرورانده شده و کاربردی شوند. منظور از ایده پرورانده شده، جزئیات ایده است که از دید مشتری معنی پیدا کند.
۲-۱۳-۴- آزمایش ایده های پرورانده شده
ایده های پرورانده شده باید توسط گروهی از مشتریان هدف مورد آزمایش قرار گیرند. این ایده ها می توانند به صورت سمبولیک و یا به صورت فیزیکی به مشتریان ارائه شوند. امروزه تکنولوژی به بازاریابان کمک کرده است که بتواند ایده ها را با بهره گرفتن از کامپیوتر به صورت واقعی تر مورد آزمایش قرار دهند. در برخی از موارد نیز کلمات و یا تصویر کافی می باشند .
۲-۱۳-۵- ایجاد استراتژی بازاریابی
پس از آزمایش و مشخص شدن ایده کالای جدید برای معرفی محصول به بازار باید استراتژی بازاریابی اولیه ای طراحی شود. شرح استراتژی بازاریابی شامل سه بخش می باشد. اولین بخش بازار هدف، موضوع دهی محصول متناسب با بازار هدف، فروش، سهم بازار و سود مورد نظر در چند سال اول را توصیف می کند. دومین بخش شرح استراتژی بازاریابی شامل برنامه های قیمت، توزیع و بودجه بازاریابی در سال اول می باشد و آخرین بخش، فروش بلندمدت، اهداف سود و استراتژی آمیخته بازاریابی را دربرمی گیرد.
۲-۱۳- ۶-تجزیه و تحلیل بازرگانی
پس از تعیین استراتژی بازاریابی، مرحله تجزیه و تحلیل بازرگانی است. این تجزیه و تحلیل شامل پیش بینی فروش، هزینه و سود محصول جدید می باشد، تا مشخص شود که آیا این محصول می تواند اهداف شرکت را ارضاء نماید. اگر جواب مثبت باشد، مرحله بعدی که مرحله طراحی و ساخت محصول است فرا می رسد.
۲-۱۳-۷ طراحی و ساخت محصول
در این مرحله R&Dیا بخش مهندسی ایده پرورانده شده محصول را تبدیل به یک محصول فیزیکی می کند. تا این لحظه محصول فقط به صورت توصیف یک شکل و شاید یک ماکت وجود داشته است. اما در این مرحله با سرمایه گذاری زیاد ایده محصول می تواند به یک محصول واقعی تبدیل شود.
۲-۱۳-۸ آزمایش بازار یابی
پیش از اینکه محصول آزمایش عملکرد را با موفقیت پشت سر گذاشت، مرحله بعدی آزمایش بازاریابی است. در این مرحله محصول و برنامه بازاریابی در بازار امتحان می شود. در واقع کل برنامه بازاریابی شرکت برای محصول از قبیل استراتژی موضع دعی محصول، آگهی تجاری، توزیع، نام و نشان، بسته بندی و بودجه لازم، قبل از معرفی کالا آزمایش می شود.
۲-۱۳-۹ تجاری کردن محصول
آزمایش بازاریابی اطلاعات لازم را در اختیار مدیریت شرکت قرار می دهد تا در مورد ارائه آزمایش محصول به بازار تصمیم گیری کند. معرفی کالا به بازار هزینه گزافی دارد. کلیه مراحل طراحی و ساخت محصول برای بازارهای داخلی و خارجی را می توان در شکل ۲-۴ نشان داد.
شکل ۲-۳ : مراحل عمده در ایجاد محصول
۲-۱۴- قیمت
عواملی که بر قیمت گذاری تأثیر می گذارد عبارتند از:
عوامل داخلی شرکت
عوامل بازار و محصول
عوامل محیطی
۲-۱۴-۱- عوامل داخلی شرکت
از میان عوامل مختلف داخلی شرکت، هدفهای شرکت و عامل هزینه مورد بررسی قرار می گیرد.
۲-۱۴-۱-۱- اهداف شرکت
بسیاری از شرکت ها زمانی که محصول جدیدی را به بازار خارجی عرضه می کنند، با ثابت نگه داشتن قیمت و یا حتی کاهش آن، سعی در افزایش سهم بازار خود در طی یک دوره زمانی چند ساله دارند. به این ترتیب این شرکت ها باعث استقرار محصول و نام و نشان کالای خود و همچنین ایجاد یک شبکه توزیع مؤثر می گردند.
۲-۱۴-۱-۲- تاثیر هزینه بر قیمت
بین هزینه، حجم فروش و قیمت رابطه مستقیمی وجود دارد. قیمت یک محصول در حجم فروش اثر می گذارد چون باعث افزایش و یا کاهش تقاضا می گردد. با تولید و بازاریابی انبوه، هزینه یک واحد تولید شده کاهش می یابد که این خود عامل مهمی در تصمیم گیری شرکت ها برای صادرات کالاهایشان می باشد.
باید توجه داشت که برخی از کالاها تقاضای کشش دار دارند و نسبت به قیمت حساس هستند، به این دلیل با کاهش قیمت، حجم فروش افزایش پیدا می کند. برخی دیگر از کالاها تقاضای بی کشش دارند.
۲-۱۴-۱-۳- هزینه حمل و نقل
معمولاً یک بازاریاب بین المللی باید کالاها را به نقاط مختلف جهان ارسال نماید. نحوه صادرات کالا می تواند از طریق راه آهن، کامیون، هوا و یا دریا باشد، که هریک در صورت در دسترس بودن هزینه متفاوتی خواهد داشت. بازاریابی که بتواند هزینه حمل و نقل خود را کاهش دهد، توان بیشتری را در فروش محصولاتش به دست خواهد آورد.
۲-۱۴-۱-۴- عوارض گمرکی
هنگامی که کالا وارد کشور خارجی می شود، اگر توافقی در این زمینه بین کشورهای صادرکننده و وارد کننده وجود نداشته باشد باید عوارض گمرکی که معمولاً به صورت درصدی از ارزش کالا است، پرداخت شود.
عوارض گمرکی به شدت بر روی قیمت کالا، اثرمی گذارد. تولیدکنندگان، عوارض گمرکی را به هزینه کالا می افزایند و به این ترتیب خریدار نهایی مجبور به پرداخت آن خواهد شد.
۲-۱۴-۱-۵- هزینه تولید محلی
بسیاری از شرکت های بین المللی محصولات خود را در کشورهای مختلف تولید می کنند، به این دلیل هزینه های متفاوتی را خواهند داشت. این شرکت ها معمولاً کشورهایی را انتخاب می کنند که در زمینه های مختلفی همچون هزینه تولید، دستمزد، انرژی، حمل و نقل، عوارض گمرکی و سایر هزینه های انتقالی برایشان مزیت داشته باشد. این امر انعطاف پذیری بیشتری را در زمینه قیمت گذاری برای این شرکت ها فراهم می کند.
۲-۱۴-۱-۶- مخارج کانال توزیع
طول کانال توزیع در کشورهای مختلف متفاوت است. در کشورهای کمتر توسعه یافته به دلیل وجود سطوح بیشتر واسطه، سود ناخالص بالاتر، سیستم حمل و نقل و جاده های نامناسب تر هزینه بیشتری ایجاد می شود که باعث افزایش قیمت ها می گردد حتی در بین کشورهای پیشرفته نیز هزینه کانال توزیع متفاوت است که در قیمت اثر می گذارد.
۲-۱۴-۲- عوامل بازار و محصول
پنج ویژگی کالا را در قیمت گذاری مهم می داند . این ویژگیها عبارتند از :
۲-۱۴-۲-۱- تداوم در خرید
کالاهایی که مرتب خریداری می شوند مثل غذای نوزادان، بنزین، چای و نان در تمام بازارهای بین المللی نسبت به قیمت حساس هستند. ولی کالاهایی که گاهی وقتها خریداری می شوند، این حالت را ندارند .
۲-۱۴-۲-۲- میزان اساسی بودن کالا
اگر کالای برای مصرف کننده کالای ضروری باشد احتمال اینکه تغییرات قیمت در اندازه بازار اثر بگذارد کم است بجز کشورهایی که به شدت فقر آن قدر زیاد باشد که مردم حتی کالاهای ضروری و اساسی را نیز نتوانند خریداری کنند.
۲-۱۴-۲-۳- قیمت واحد
مشتری در قبال پولی که بابت محصولات گران قیمت مانند اتومبیل پرداخت می کند، استنباطی از ارزش آنها دارد. بنابراین برای خرید یک اتومبیل علاوه بر قیمت، عوامل دیگری مثل ایمنی، طرح و تجهیزات مختلف آن اهمیت بسزایی دارد.
۲-۱۴-۲-۴- درجه مقایسه
مشتری نسبت به قیمت محصولاتی همچون بیمه حساسیت کمتری دارد تا محصولاتی مثل مواد غذایی، علتش این است که مقایسه این نوع محصولات با محصولات شرکت های دیگر مشکل است. قیمت گذاری در مورد برخی از خدمات مانند آگهی تجارتی، مشاوره حسابداری به دلیل ارزش استنباط شده و متفاوت مشکل تر است.
۲-۱۴-۲-۵- میزان وجهه و تبعیت از مد
قیمت گران کالاهای لوکس باعث شده است که کیفیت آنها را تثبیت کند ، این نوع کالاها که معمولا ذهنیتی از وجهه و پرستیژ را ایجاد کرده اند، نسبت به قیمت حساس نیستند.
فرم در حال بارگذاری ...