۴۳.۸۷
۲۹.۸۵
۱۲.۱
۱۴.۹
عالی
۶.۹۰
۲۱.۲۴
۱۷
۱۳.۱
همانگونه که مشاهده میکنید درصد افراد تحصیلکرده و دارای تحصیلات عالی در پیمایش طی این ۳۰ سال به صورت صعودی زیاد شده و در مقابل درصد بیسوادان و کمسوادان نیز کم شده ایت. بنابراین در این قسمت فرضیه افزایش فرامادیون در طی این ۳۰ سال به گونهای دیگر اثبات میشود.
۴-۴- تحلیل ابتکاری
در این بخش سعی میشود کل مدل تحلیلی، نظری اینگهارت به گونهای متفاوت و البته به صورت مقطعی بر ارزشها و نگرشهای ایرانیان تطبیق داده شود.
در واقع این کار تحلیل ثانویهای دیگر خواهد بود بر پیمایش سال ۷۹ و به این صورت است که نظریه اینگهارت را بر روی استانها (مراکز استان) مختلف کشور انجام میدهیم و استانها (مراکز استانها) را با یکدیگر از این جهت مقایسه میکنیم.
قبل از انجام این روش دو موضوع زیر باید اثبات شود.
-آیا شیوه کار با شیوه کار اینگهارت مطابقت دارد یا خیر؟
-آیا دادههای استانهای مختلف میتوانند نشانی از ارزشها و نگرشهای ملی به شمار روند.
در مورد موضوع اول باید به این نکته اشاره کرد که این کار دقیقاً شبیه به کار اینگهارت است با این تفاوت که او از کشورهای مختلف استفاده نمود و ما در اینجا از استانهای کشورمان. اینگهارت نشان میدهد که کشورهایی که GNP و رشد اقتصادی بیشتری داشتهاند درصد فرامادیون بیشتر داشتهاند (اینگلهارت،۱۹۹۰،جدول (۱-۹)) و به این ترتیب فرضیه کیمیایی خود را مورد سنجش قرار میدهد.
این که دادهها بتوانند نشانی از ارزشها و نگرشهای ملی باشد نیز قابل اثبات است. اگر نگاهی به پیمایش ارزشها و نگرشهای ایران سال ۱۳۷۹ بیندازیم در مییابیم که تفاوتهای نگرشها و ارزشهای افراد در استانهای مختلف مقدار بسیار کمی با حد متوسط (ارزشها و نگرشهای محلی) نشان میدهد(ارزشها و نگرشهای ایرانیان(۱۳۷۹)) که این موضوع میتواند نشاندهنده ضریب نفوذ بالای فرهنگ ملی و رسانههای ملی باشد (تبیین این موضوع از حوصله این پایاننامه خارج است) بنابراین ما میتوانیم از دادههای استانهای مختلف به عنوان نمونهای از نگرشهای ملی استفاده کنیم.
اما در این روش ما به محدودیتی نیز بر میخوریم و آن نمونه پایین است. همانگونه که در بخش تحقیقات پیشین نشان داده است. در پایان نامه که با نمونه ۳۰۰-۴۰۰ نفر اجرا شده برای تطبیق این نظریه با مشکل مواجه شده بودند. به هر حال این محدودیتی است که ما در این مرحله نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم و احتمالاً در این قسمت تحقیق ما نیز اثر خود را خواهد گذاشت.
تطبیق ما در این مرحله از قرار دادن دو جدول در مقابل هم به نتیجه خواهد رسید. یکی از آن جدول سرانه درآمد خانواده در استانهای مختلف و دیگری جدول مادیون و فرامادیون در آن استانها :
ابتدا نگاهی به تعداد نمونه هر استان در جدول ۴-۸۳ میاندازیم:
جدول ۴-۸۳: تعداد نمونه آماری بر حسب استانهای کشور،پیمایش ۷۹
فراوانی
پاسخ معتبر درصد
پاسخ معتبر
گیلان
۹۵
۳.۸
مازندران
۱۵۶
۶.۲
فارس
۱۵۹
۶.۳
فرم در حال بارگذاری ...