۳٫۵۲۱۲۷۸
۰٫۰۰۰۸
تشخیص
رد
در جدول(۴- ۱۴)؛
از آنجایی که آماره دوربین- واتسون (۱٫۷۱۱۰۶۰) ما بین ۱٫۵ و ۲٫۵ میباشد، بنابراین فرض عدم همبستگی بین خطاها پذیرفته می شود.
ضریب تعیین مدل بیانگر این است که حدودا” ۲۵ درصد از تغییرات متغیر وابسته توسط متغیرهای مستقل و کنترل قابل توجیه است.
آمارهF، از آنجایی که مقدارProb مدل کمتر از ۵ درصد میباشد، مدل کلی رگرسیون معنادار میباشد.
نتایج جدول(۴- ۱۴) نشان میدهد که؛
بین عدم تقارن اطلاعاتی(IA) و اقلام تعهدی اختیاری(DA) در مرحله افول شرکت ارتباط وجود ندارد. با توجه به اینکه عدم تقارن اطلاعاتی(IA) با سطح معنی داری(۰٫۴۸۳۸) و ضریب β آن (۰٫۷۳۲۰۸۳-)، بیشتر از ۵ درصد میباشد؛ بنابراین با اقلام تعهدی اختیاری(DA) در مرحله افول شرکت ارتباط معنادار وجود ندارد.
با توجه به اینکه مقادیر سطح معنی داری متغیرهای اندازه شرکت(SIZE)، اهرم مالی(LEV)، نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری سهام(MTB) و ریسک سیستماتیک(SYRISK) به ترتیب برابر با(۰٫۳۴۴۷، ۰٫۰۸۴۴، ۰٫۵۷۴۱ و ۰٫۰۰۰۸) است و ضریب β آنها به ترتیب برابر با(۰٫۰۲۲۰۱۰-، ۰٫۱۱۷۹۱۵-، ۰٫۰۰۶۵۶۵ و ۰٫۰۳۶۷۱۷) میباشند، بنابراین بین اندازه شرکت(SIZE)، اهرم مالی(LEV)، نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری سهام(MTB) با اقلام تعهدی اختیاری(DA) در مرحله افول شرکت ارتباط معنادار وجود ندارد و بین ریسک سیستماتیک(SYRISK) با اقلام تعهدی اختیاری(DA) در مرحله افول شرکت ارتباط مثبت و معنادار وجود ندارد.
۴ -۹) خلاصه نتایج آزمون فرضیههای پژوهش
خلاصه نتایج آزمون فرضیههای پژوهش در جدول(۴-۱۵) ارائه شده است:
جدول(۴-۱۵): خلاصه نتایج آزمون فرضیههای پژوهش
فرضیه
فرضیههای پژوهش
نتایج
اول
بین عدم تقارن اطلاعاتی و اقلام تعهدی اختیاری ارتباط وجود دارد.
رد
دوم
بین عدم تقارن اطلاعاتی و اقلام تعهدی اختیاری در مرحله رشد ارتباط وجود دارد.
رد
سوم
بین عدم تقارن اطلاعاتی و اقلام تعهدی اختیاری در مرحله بلوغ ارتباط وجود دارد.
رد
چهارم
بین عدم تقارن اطلاعاتی و اقلام تعهدی اختیاری در مرحله افول ارتباط وجود دارد.
رد
۴ -۱۰) خلاصه فصل
در این فصل، تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش با جمع آوری، تلخیص، پردازش و آزمون فرضیهها انجام شده است، که در آن درصدد بررسی ارتباط بین عدم تقارن اطلاعاتی و مدیریت سود در مراحل چرخه عمر در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده ایم.
ابتدا آمار توصیفی و نرمال سازی متغیرهای پژوهش را با بهره گرفتن از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف بررسی کردیم. سپس با بهره گرفتن از آزمون همبستگی اسپیرمن، همبستگی بین متغیرهای مستقل را آزمون کردیم و در ادامه ناهمسانی فرضیههای پژوهش، انجام آزمون F لیمر(چاو) جهت تلفیقی یا تابلویی بودن دادهها و انجام آزمون هاسمن جهت انتخاب روش اثرات ثابت و تصادفی بودن فرضیهها را آزمون کردیم و در نهایت، اقدام به آزمون هم خطی و آزمون رگرسیون خطی فرضیههای پژوهش نمودیم.
فصل پنجم
فرم در حال بارگذاری ...