وبلاگ

توضیح وبلاگ من

استفاده از منابع پایان نامه ها درباره تأثیر مشخصات ساختمانی فرش دستباف( نوع گره، جنس نخ چله وتعداد لای نخ ...

 
تاریخ: 05-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

۳-۴-۱-۱ دستگاه های مورد استفاده
۳-۴-۱-۱-۱ دستگاه ارتفاع سنج پرز فرش
برای اندازه گیری ارتفاع پرز فرش ها از دستگاهی به نام ارتفاع سنج پرز فرش استفاده می­ شود.این دستگاه از شش پایه سوزنی شکل با میله فلزی استوانه ای در مرکز آن ساخته شده است. قاعده میله فلزی مرکز آن تقریباً برابر با ۳۰۰ میلی­متر مربع است که وزن آن با میله حامل، فشاری در حدود ۲ کیلو­پاسکال معادل فشار اولیه استاندارد را جهت هم­سطح­ سازی پرزهای سطحی فرشاعمال می­نماید. اساس­کار این دستگاه بر پایه محاسبه و ثبت دیجیتال میانگین فاصله بین نوک هر شش پایه سوزنی تا سطح تماس میله فلزی استوانه ای با پرز فرش می­باشد که عدد به دست آمده به­عنوان ارتفاع پرز فرش در محل تماس با میله مرکزی دستگاه در نظر گرفته می­ شود.دقت کار این دستگاه ۰۱/۰ میلی متر می­باشد.
دانلود پایان نامه

تصویر ۳-۵. ارتفاع سنج پرز فرش
در ابتدا جهت تنظیم نمودن سطح صفر دستگاه، نوک شش پایه سوزنی با میله استوانه فلزی مرکزی بر روی یک سطح صاف انجام می­ شود.مساحت قاعده استوانه فلزی تقریباً برابر با ۳۰۰ میلی­متر مربع و وزن آن با میله حامل، فشار اولیه استاندارد حدود ۲ کیلو­پاسکال را جهت هم­سطح­سازی پرزهای سطحی فرش را اعمال می­نماید. اساس­کار این دستگاه بر پایه محاسبه و ثبت دیجیتال میانگین فاصله بین نوک هر شش پایه سوزنی تا سطح تماس استوانه فلزی میله فشارنده مرکزی به­عنوان ارتفاع پرز در آن نقطه با دقت ۰۱/۰ میلی­متر می­باشد.برای شروع آزمون ارتفاع پرز اولیه در چند نقطه از هر نمونه فرش اندازه گرفته شده است.
۳-۴-۱-۱-۲ دستگاه بارگذاری استاتیکی
این دستگاه از یک بازوی افقی تشکیل شده که در انتهای آن وزنه ای ۱۰ کیلوگرمی آویزان است و بار فشاری معادل ۷۰۰ کیلو پاسکال را توسط صفحه ای مدور به قطر ۲۸ میلی متر در انتهای بازوی عمودی فشار دهنده به نمونه اعمال می­ کند. ( طول مؤثر بازوی افقی حامل وزنه و بازوی فشار دهنده تا تکیه گاه محور دستگاه به ترتیب برابر ۵۴ و ۱۳ سانتی متر می­باشند ).

شکل ۳-۶. دستگاه بارگذاری استاتیکی فرش
۳-۴-۱-۱-۳ روش انجام آزمایش
این آزمایش به شیوه بارگذاری کوتاه مدت در بازه ی زمانی ۲ ساعت اعمال بار فشاری انجام شد. در ابتدا جهت اندازه گیری ارتفاع پرز نمونه ها توسط دستگاه ارتفاع سنج پرز فرش، اندازه گیری شد. در ابتدا جهت اندازه گیری ارتفاع پرز نمونه فرش ها، دستگاه ارتفاع سنج بر روی سطح صافی قرار داده شد تا نوک شش پایه سوزنی با میله استوانه ای فلزی در مرکز دستگاه همسطح شده و سطح صفر دستگاه تنظیم گردد. سپس دستگاه بر روی یک نقطه از فرش قرار داده شد تا ارتفاع پرز در آن نقطه مشخص گردد. برای کم کردن خطای دستگاه، پس از قرار دادن آن بر روی فرش، ۲۰ ثانیه صبر شد تا عدد بدست آمده ثابت شود و پس از آن اندازه به دست آمده، یادداشت گردید.در هر کدام از نمونه فرش ها ۲ نقطه به صورت تصادفی انتخاب و علامت گذاری گردید و این آزمایش بر روی آن ها انجام شد. این آزمون مطابق با استاندارد [۵۳]BS ISO 10834؛ اندازه ­گیری بدون تخریب ارتفاع پرز بالای لایه زیرین کفپوش­ها، می­باشد.

شکل ۳-۸. اندازه گیری ارتفاع پرز نمونه فرش ها
سپس هر کدام از نقاط علامت گذاری شده در نمونه ها به مدت ۲ ساعت توسط دستگاه بارگذاری استاتیکی، تحت بار فشاری معادل ۷۰۰ کیلو پاسکال قرار گرفت. بعد از اتمام عملیات بارگذاری، ارتفاع پرز نمونه ها در بازه های زمانی ۱، ۳۰، ۶۰ و ۲ ساعت پس از رفع بار اندازه گیری و ثبت شد.

شکل ۳-۹. آزمایش بارگذاری استاتیکی کوتاه مدت
ارقام به دست آمده از این آزمایش به شرح جدول زیر می­باشد:
جدول ۳-۳. ارتفاع پرز نمونه فرش ها

 

شماره نمونه کد نمونه ارتفاع اولیه پرزها(h0)
mm
ارتفاع پرزها ۱ دقیقه پس از رفع بار(h1)mm ارتفاع پرزها ۳۰ دقیقه پس از رفع بار
(h30)
Mm
ارتفاع پرزها ۶۰ دقیقه پس از رفع بار
(h60)
mm
ارتفاع پرزها ۲ ساعت پس از رفع بار
(h120)
mm
۱ wp2 ۸.۹ ۸.۱۴ ۸.۴۷ ۸.۶۳ ۸.۶۶
۲ wt2 ۹.۰۴ ۸.۳۸ ۸.۷۶ ۸.۸ ۸.۹۳
۳ cp2


فرم در حال بارگذاری ...

« راهنمای نگارش پایان نامه درباره جایگاه ژئوپلیتیکی کشورهای خاورمیانه در جهان اسلام- فایل ۹راهنمای نگارش پایان نامه درباره پیش‌بینی قیمت سهام با شاخص های ترکیبی به روش شبکه ... »
 
مداحی های محرم