فرضیه ۵ : میان ضریب اهمیت هریک از عوامل چهارگانه موثر در موفقیت سیستمهای مدیریت منابع انسانی الکترونیک تفاوت معناداری وجود دارد .
۷-۱-۱) متغیرهای تحقیق
در مدل مورد استفاده در این تحقیق ، متغیر های فناورانه ، سازمانی ، رفتاری و محیطی ، متغیر مستقل و موفقیت مدیریت منابع انسانی الکترونیک به عنوان متغیر وابسته می باشد .
۸-۱-۱) روششناسی تحقیق
۱-۸-۱-۱) نوع روش تحقیق
این تحقیق از لحاظ روششناسی یک تحقیق کاربردی محسوب میشود، چرا که با توجه به مدل مفهومی پژوهش و با توجه به شاخصهای استخراج شده از ادبیات به بررسی عوامل تاثیرگذار بر مدیریت منابع انسانی الکترونیک می پردازد. نتایج این تحقیق می تواند برای سازمانهای مربوطه و سایر سازمانهایی که قصد دارند در آینده سیستمهای مدیریت منابع انسانی الکترونیک را پیادهسازی کرده و در ان موفق عمل کنند، کمک قابل ملاحظهای بکند. از سوی دیگر، این پژوهش از آنجایی که به توصیف روابط بین متغیرها می پردازد توصیفی نیز محسوب میشود. پس در یک جمله این پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی به حساب میآید.
۲-۸-۱-۱) روش گردآوری داده ها
در این پژوهش، برای بدست آوردن اطلاعات مورد نیاز در زمینه ادبیات و پیشینه تحقیق از مطالعات کتابخانهای شامل کتب داخلی و خارجی، مقالات داخلی و خارجی، پایان نامه های مرتبط، بانک های اطلاعاتی و گزارشهای آماری استفاده شده است و از آنجائیکه پژوهش حاضر از نوع پیمایشی می باشد، برای جمع آوری اطلاعات مورد نظر جهت بررسی موضوع و پاسخ به سؤالات، از پرسشنامه محققساخته استفاده شد. برای برآورد میزان روایی تحقیق از نظر خبرگان این حوزه و به منظور بررسی پایایی ان از ضریب الفای کرونباخ استفاده شده است.
۳-۸-۱-۱) جامعه اماری
جامعه اماری این تحقیق از بین کارکنان و مدیران بخش منابع انسانی شرکتهایی هستند که در بازه زمانی ۸۸ تا ۹۲ نرم افزارهای مدیریت منابع انسانی را از شرکت همکاران سیستم خریداری کرده اند .
۴-۸-۱-۱) روش نمونه گیری و تخمین حجم جامعه
با توجه به اینکه شرکتهایی که نرم افزارهای مدیریت منابع انسانی شرکت همکاران سیستم به فروش می رسانند در چهار منطقه شهر تهران مستقر هستند، برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای و جهت تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده است . بعد از براورد حجم نمونه ۲۹۷ نفر تخمین زده شد.
۵-۸-۱-۱) روش تجزیه و تحلیل داده ها
در این تحقیق برای ارزیابی متغیرها از تحلیل عاملی، برای سنجش فرضیه ها از آزمون همبستگی و برای اولویت بندی فاکتورها از آزمون فریدمن استفاده می شود.
۹-۱-۱) قلمرو تحقیق
۱-۹-۱-۱) قلمرو موضوعی تحقیق
قلمرو موضوعی این تحقیق ، مدیریت منابع انسانی می باشد و تمرکز اصلی این تحقیق بر شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر مدیریت منابع انسانی الکترونیک میباشد.
۲-۹-۱-۱) قلمرو مکانی تحقیق
قلمرومکانی این تحقیق، شرکتهایی هستند که نرم افزارهای مدیریت منابع انسانی الکترونیک را از شرکت همکاران سیستم در سطح شهر تهران خریداری کرده اند.
۳-۹-۱-۱) قلمرو زمانی تحقیق
قلمرو زمانی این پژوهش از اول تیر ماه ( ۱/۴/۱۳۹۳ ) تا پایان مرداد ماه (۳۰/۵/۱۳۹۳ ) میباشد .
۱۰-۱-۱) محدودیتهای تحقیق
یکی از مهمترین محدودیتها ، کمبود منابع علمی بویژه در سطح داخلی در این زمینه است.
دشواریهای دسترسی به خبرگان و موانع معمول مربوط به عدم همکاری اعضای جامعه آماری.
۱۱-۱-۱) تعریف واژه ها و اصلاحات تخصصی
مدیریت منابع انسانی الکترونیک :
مدیریت منابع انسانی الکترونیک، برنامه ریزی، اجرا و بکارگیری فناوری اطلاعات برای اتصال و پشتیبانی حداقل دو شخص یا دو دسته در جهت انجام دادن فعالیتهای مشترک مربوط به منابع انسانی تعریف شده است .(Strohmeier, 2007 )
مدیریت منابع انسانی الکترونیک به عنوان ” راهی برای اجرای استراتژیها ، خط مشیها و شیوه های منابع انسانی در سازمانها از طریق یک پشتیبان هدایت شده و اگاه با استفاده کامل از کانالهای مبتنی بر فناوری وب ” تعریف شده است (Ruel, Bondarouk and Looise, 2004).
عوامل فناورانه ( تکنولوژیکی ) :
این عوامل اشاره به تمامی مولفههایی دارند که صرفاً مربوط به سیستمهای اطلاعاتی و تکنولوژیکی میشوند. و یکی از زیر بناییترین بخشهای پیادهسازی مدیریت منابع انسانی الکترونیک در یک سازمان میباشند. از این شاخص ها میتوان به بعضی از موارد از قبیل زیر ساختهای IT ( Hooi , 2006) ویا ایجاد کردن محتوی سیستم سفارشی( Cronin et al., 2006) اشاره کرد.
عوامل سازمانی :
این عوامل مشتق شده از ویژگیهای سازمانی میباشند که میتوانند مستقیماً منجر به اجرای موفقیت آمیز مدیریت منابع انسانی الکترونیک در رابطه با اهداف مورد نظر شوند. (Saroj Lakhawat, 2013) از این شاخص ها میتوان به بعضی از موارد از قبیل منابع مالی ( Hooi , 2006) و مدیریت تغییر( Reddick , 2009) اشاره کرد.
عوامل رفتاری :
این شاخص ها سعی دارند تا ویژگیهای مرتبط با e-HRM را در رابطه با افرادی که آن را به کار میگیرند نشان دهند. از این شاخص ها میتوان به بعضی از موارد از قبیل فرهنگ سازمانی(Panayotopoulou et al., 2007) ، دانش و مهارت ویژه افراد (Panayotopoulou et al., 20
07) اشاره کرد.
عوامل محیطی :
این عوامل به شکل مستقیم ناشی از سازمان یا افراد داخل سازمان نمیباشند بلکه ناشی از محیطی است که سازمان در تعامل روزانه با آن قرار دارد. (Saroj Lakhawat, 2013) حضور اتحادیه ( Haines and Lafleur , 2008)
۲-۱ ) بخش دوم : معرفی شرکت همکاران سیستم
همکاران سیستم در یک نگاه
همکاران سیستم در سال ۱۳۶۶، با ۱۲۰ هزار تومان سرمایه و توسط جمعی سه نفره کار خود را آغاز کرد. امروز، همکاران سیستم بزرگترین شرکت نرمافزاری بخش خصوصی است؛ شرکت مسلط بر بازار نرمافزار ایران با بیش از ۱۲۰۰۰ مشتری در کسب و کارهای بزرگ، متوسط و کوچک و ۱۱۰۰ نفر سرمایهی انسانی. سود همکاران سیستم در سال ۹۱، پس از کسر مالیات ۲۳ میلیارد و ۹۶۰ میلیون تومان بوده است.
همکاران سیستم با بهکارگیری استانداردهای جهانی و از طریق توسعهی فناوری اطلاعات در سازمانها و مؤسسات خصوصی و دولتی، میکوشد کسب وکار مشتریانش را به عنوان شرکای تجاری خود، توسعه دهد. تجربهی ۲۶ سالهی انها در زمینهی راهکارهای جامع مالی، سیستمهای اطلاعات مدیریت ، سیستمهای مدیریت منابع انسانی الکترونیک و فناوری تولید نرمافزار، مسیر پیشرفت انها را هموار کرده است.
در سالهای اخیر، همکاران سیستم توجه بیشتری به افزایش سرعت ارائه خدمات و کیفیت محصولات خود داشته است. این شرکت در تعیین مزیت رقابتی، قضاوت بازار و مشتریان را ملاک قرار داده است و معتقدند هر چه بیشتر از نگاه مشتری به مسائل بنگریم، به واقعیت بازار نزدیکتر میشوند.
همکاران سیستم در سال ۹۰ به فرابورس پیوسته است.
فعالیتهای اصلی همکاران سیستم :
ارائه راهکارهای نرمافزاری کسب وکار تجاری بر اساس فرایندهای عملیاتی سازمانهای متوسط و بزرگ در صنایع مادر، تولیدی، خدماتی و بازرگانی
ارائه راهکارهای نرمافزاری برای کسب وکارهای کوچک
ارائه راهکارهای خاص فناوری اطلاعات برای سازمانها و نهادهای دولتی
ارائه خدمات آموزش، استقرار و پشتیبانی راهکارهای نرمافزاری
ارائه خدمات مهندسی شبکههای پیشرفته و امنیت اطلاعات
سرمایه های انسانی :
نیروی انسانی متخصص، مهمترین سرمایه هر سازمان است. آنچه همکاران سیستم را در اوج نشانده، ۱۱۰۰ نفر نیروی انسانی توانمند و متخصصی است که بر پایه نیازهای بازار، در محیطی دانشمحور و دوستانه، به دنبال ارائه بهترین راهکارها، محصولات و خدمات به مشتریان هستند.
مسئولیت های اجتماعی :
همکاران سیستم شرکتی بزرگ و تأثیرگذار در فضای نرمافزار ایران است. باور دارند نسبت به منابعی که جامعه در اختیار انها قرار داده است، مسئولند. از این رو اعضای خانواده همکاران سیستم، همواره تلاش میکنیم با فعالیتهایی کوچک اما مؤثر گامی برداشته و نسبت به مردم و جامعهی خود ادای دین کنند.
شرکت های زیر مجموعه :
فرم در حال بارگذاری ...