شکل۴-۱: نمودار تعیین استراتژیهای بر اساس ماتریس SPACE
همانگونه که در شکل ۴-۱ مشخص است، استراتژیهای تهاجمی به عنوان جهتگیری استراتژیک شرکت سیف بنا انتخاب شدند. این بدین معنی است که در تدوین استراتژیها بیشتر باید به سمت استفاده از نقاط قوت جهت بدست آوردن فرصتها تمایل داشته باشیم. این مساله ما را در راستای تدوین استراتژی های اولیه و نیز خبرگان را در راستای امتیازدهی به استراتژیها یاری خواهد رساند.
باید توجه گردد که جهت گیری استراتژیک به معنی انتخاب یک استراتژی خاص نیست بلکه سمت و سو و فضای استراتژیهای مناسب شرکت را مشخص میسازند.
پاسخ به سوال اصلی تحقیق:
پاسخ این سوال که “جهتگیری و سمت و سوی استراتژی های نوآورانه برای یک شرکت پیمانکاری با رویکرد کارآفرینی و ایجاد کسب و کارهای جدید چگونه است؟” بر طبق تجزیه و تحلیل صورت گرفته در بالا بدین صورت است که “رویکرد مناسب استراتژیهای تهاجمی است”
ماتریس SWOT برای استخراج استراتژیها
بر طبق مدل مفهومی ارائه شده، قدم بعدی در مرحله تحلیل و تدوین، تعریف استراتژیهای مختلف شرکت است. در این قسمت کلیه استراتژیهای ممکن شرکت در چهار فضای مختلف مبتنی بر ماتریس SWOT که در شکل مشخص شدهاند، تعریف گردید. البته با توجه به جهتگیری استراتژیک بدست آمده، بیشتر استراتژیهای SO یعنی استراتژیهایی که با بهره گرفتن از نقاط قوت تمایل به جذب فرصتها را دارد، مد نظر خواهند بود. اما توجه نمایید که چهار ربع ماتریس SPACE از نظر مفهومی کاملا منطبق بر چهار ربع ماتریس SWOT نمیباشد. یعنی هرچند بیشتر استراتژیهای تهاجمی از نوع SOهستند اما اینگونه نیست که حتما استراتژیهای تهاجمی همان استراتژیهای SO باشند بلکه ممکن است بتوانیم مثلا یک استراتژی WO ولی با رویکرد تهاجمی پیدا کنیم. از اینرو است که در مرحله اول کلیه استراتژیهای منطبق بر ماتریس SWOT تدوین گشتند.
جدول ۴-۳: استراتژیهای تلفیقی
انتخاب استراتژیهای کسب و کار صنعت شرکت سیف بنا
با بهره گرفتن از تکنیکها و ابزارهای اشاره شده در تبیین و تعریف استراتییهای کسب و کار، با در نظر گرفتن فضای فعلی حاکم بر پروژه های عمرانی کشور و مسایل کلان حاکم بر محیط پیرامونی شرکتهای فعال در عرصه پیمانکاری پروژه های بخش های مختلف ساختمان، حمل و نقل و راهسازی، نفت و گاز و … نظیر تحریمهای بین المللی، بودجه عمرانی دولت در بخشهای مختلف، رکود اقتصادی، تورم و … و مشکلات و نقاط ضعف و قوت درونی مبتلا به اکثریت شرکتهای فعال در این زمینه از قبیل نیروی انسانی متخصص، بهرهوری پایین، ماشینالات و سرمایه مورد نیاز، ضعف مدیریتی و …، راهبردها و استراتژیهای کلان ممکن جهت بهبود وضعیت کلی کسب و کار در این صنعت برای شرکت مذکور تعریف گردید.
استراتژیهای حاصله همانگونه که اشاره گردید با بررسی فرصت ها و تهدیدهای محیط بیرونی صنعت پیمانکاری کشور و نیز شرکت و نقاط ضعف و قوت درونی شرکت سیف بنا، با بهرهگیری از نظرات و تجربیات حدود ۶۰ نفر از مدیران و متخصصان فعال در عرصه فعالیت های پیمانکاری و ساخت و ساز، با بکارگیری تکنیک SWOT و با در نظر گرفتن جهت گیری استراتژیک بدست آمده(برای استراتژیهای توسعهای) حاصل گردید. استراتژیهای تدوین شده در چهار گروه کلی به شرح زیر دسته بندی گردیدهاند:
فرم در حال بارگذاری ...