۴۳
گاهی احساس میکنم با دیگران پیوندی معنوی دارم که نمیتوان آن را در قالب کلمات بیان نمود.
۵۴۱/۰
۱۰۸
لحظاتی با نشاط داشتهام که در آن ناگهان یک احساس شفاف و عمیق “یکی بودن با تمام موجودات” به من دست داده است.
۵۶۱/۰
۱۱۴
اغلب وقتی به چیزی معمولی نگاه میکنم اتفاق جالبی رخ میدهد، بدین ترتیب احساس میکنم که گویی برای اولین بار است که آنرا میبینم.
۴۴۳/۰
واریانس
۰۵/۱۲
۳۴/۱۱
۸۰/۹
۷۶/۹
واریانس کل
۹۷/۴۲
۳-۲-۴ تحلیل عاملی تاییدی مقیاس سرشت
با بهره گرفتن از روش “تحلیل عاملی تاییدی” این مقیاس با این فرضیهها که آیا ” مقیاس سرشت ” در یک الگو با چهار عامل ناهمبسته بهتر با دادهها برازش دارد یا در الگوی دیگر شامل چهار عامل همبسته با یک الگو عامل مرتبه بالاتر مورد آزمون فرضیه قرار گرفت. برای قبول روایی یک الگو و در نتیجه روایی نشانگرها و یا متغیرهای آن سازه(در این مورد گویهها) لازم است نشان دهیم که بین متغیرها هماهنگی و همسویی وجود دارد. جهت آزمون فرضیه چهار عاملی “ نسخه فارسی مقیاس سرشت در شهرشیراز ” روش تحلیل عامل تاییدی و روش “برآورددرست نمایی بیشینه” به منظور برازندگی دادهها با الگوی مورد استفاده قرار گرفت و دو الگو آزمایش شد. الگوی اول با چهار عامل ناهمبسته و الگوی دوم چهار عامل با یک عامل مرتبه بالاتر(سرشت)، هر عامل به عنوان یک متغیر نهفته و هر گویه به عنوان یک نشانگر در نظر گرفته شده است. نتایج نشان داد که الگوی دوم با داده ها برازندگی مناسبتری را دارا میباشد. محاسبه شده در الگوی اول (۰۰۰/۰= ,p171= ,df 204/1035 = ۲ x) معنادار میباشد و در در الگوی دوم(۱۰۶/۰= ,p135= ,df 815/155 = ۲ x) ) معنادار نمیباشد. معنادار حاکی از عدم برازش الگو برای جامعه است.
علاوه بر شاخص خوبی برازندگی که به منظور تعیین مناسب بودن برازش الگو با دادهها به کار میرود باید “شاخص برازندگی بهنجار نشده” (NNFI)، “شاخص برازندگی بهنجارشده” (NFI)، “شاخص برازندگی تطبیقی ” (CFI) نیز محاسبه شوند. اگر شاخصهای مذکور برابر یا بیشتر از ۹/۰ باشد، الگو با دادهها برازندگی مناسب دارد. “شاخص برازندگی بهنجارشده” تحت تاثیر حجم نمونه قرار میگیرد و گاهی اوقات مقدار آن کمتر از ۹/۰ میشود برای اطمینان بیشتر “شاخص خوبی برازندگی ” (GFI) محاسبه میشود که بر اساس پارامتر جامعه میباشد و تحت تاثیر حجم نمونه قرار نمیگیرد.
این شاخصها در الگوی اول ۰۰۰/۰ = ,CFI 000/0 = ,NFI 43/0 = ,NNFI 640/0 = GFI و در الگوی دوم ۹۷۶/۰ = ,CFI 976/0 = ,NFI 753/0 = ,NNFI 950/0 = GFI برآورد گردید که همگی حاکی از برازندگی مناسب الگو با دادهها در الگوی دوم میباشد.
میزان خطا در دو الگو محاسبه گردید و نتایج نشان داد که میزان خطای میانگین مجذورات در الگوی اول ۱۲۸/۰ = RMSEA و در الگوی دوم ۰۲۲/۰= RMSEA میباشد. یکی دیگر از شاخص های برازش RMSEA می باشد که هر چه به صفر نزدیک تر باشد نمایانگر نیکویی برازش مدل است. جدول زیر الگوهای اندازهگیری نیکویی برازندگی را در الگوها نشان میدهد.
فرم در حال بارگذاری ...