وبلاگ

توضیح وبلاگ من

منابع تحقیقاتی برای نگارش مقاله گرایش به دموکراسی و عوامل اجتماعی آن- فایل ۱۲۱

 
تاریخ: 03-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

بر اساس نظریه های مورد استفاده در پژوهش، تجربه اجتماعی دموکراتیک با نگرشهای خانوادگی دموکرات افراد، میزان مشارکت اجتماعی آنان در نهادها و انجمن های اجتماعی و میزان مدارای اجتماعی آنان نسبت به شهرها و اقوام مختلف ایرانی تعریف شد. نتایج پیرسون نشان می دهد فرهنگ دموکرات یعنی متغیر تجربه دموکراسی با شدت رابطه نسبتا مطلوبی در حد ۳۴. عامل تاثیر گذار مهمی بر گرایش به دموکراسی است. و از میان ابعاد سه گانه آن به ترتیب مشارکت اجتماعی با ضریب پیرسون ۳۸. ، نگرشهای خانوادگی۱۶ . و در نهایت مدارای اجتماعی با ضریب ۱۳. با گرایش به دموکراسی رابطه دارند. همچنین نتایج آزمون واریانس یک طرفه نیز نابرابری میزان گرایش به دموکراسی در گروه هایی با تجربه اجتماعی دموکراتیک را تائید می کند.
اگر چه یافته های توصیفی نشان داد که سطح تجربه اجتماعی دموکراتیک در بین پاسخگویان بالا نیست. و به خصوص درباره برخی ابعاد مانند مشارکت اجتماعی پائین است. اما تائید فرضیه های فوق نشان می دهد وجود برخی اقشار اجتماعی که تمایل دارند در زندگی اجتماعی خود دموکرات باشند، می تواند به تسهیل دموکراسی کمک کند. برای شناخت ویژگیهای این اقشار پژوهش دو فرضیه فرعی شده است.
دانلود پروژه
رابطه تجربه دموکراسی با سرمایه اقتصادی
به منظور آزمون فرضیه فرعی پژوهش مبنی بر اینکه «بین سرمایه اقتصادی افراد و تجربه دموکراسی رابطه معناداری وجود دارد» از آزمون ضریب همبستگی پیرسون برای متغیرهای سرمایه اقتصادی و تجربه اجتماعی دموکراتیک افراد (متشکل از ابعاد مشارکت اجتماعی، خانواده دموکرات، اعتماد اجتماعی و مدارای اجتماعی) استفاده شد و نتایج تحقیق نشان داد که بین سرمایه اقتصادی و تجربه دموکراسی، رابطه معناداری به میزان ۱۴۱/۰ وجود دارد.
جدول شماره ۶۴: نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون در خصوص فرضیه فرعی پژوهش

 

شاخصها مقادیر
ضریب همبستگی پیرسون .۱۴۱(**)
سطح معناداری دو دامنه .۰۰۰

رابطه تجربه دموکراسی با سرمایه فرهنگی
آزمون ضریب همبستگی پیرسون فرضیه فرعی پژوهش مبنی بر اینکه «بین سرمایه فرهنگی افراد و تجربه دموکراسی رابطه معناداری وجود دارد» برای متغیرهای سرمایه فرهنگی و تجربه اجتماعی دموکراتیک افراد (متشکل از ابعاد مشارکت اجتماعی، خانواده دموکرات، اعتماد اجتماعی و مدارای اجتماعی) استفاده شد و نتایج تحقیق نشان داد که بین سرمایه فرهنگی و تجربه دموکراسی، رابطه معناداری به میزان ۳۶۹/۰ وجود دارد.
جدول شماره۶۵ : نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون در خصوص فرضیه فرعی پژوهش

 

شاخصها مقادیر
ضریب همبستگی پیرسون .۳۶۹(**)
سطح معناداری دو دامنه .۰۰۰

تائید دو فرضیه فوق نشان می دهد اقشاری که دارای تجربه اجتماعی دموکراتیک بیشتری هستند به لحاظ سرمایه اقتصادی و فرهنگی، جایگاه بالاتری نیز در فضای اجتماعی دارند. فرضیه های فوق تائید می کند وجود اقشار اجتماعی با فرهنگ دموکراتیک برای افزایش تقاضا برای دموکراسی در سطح سیاسی مطلوب است. و افزایش سرمایه فرهنگی افراد بیشتر از سرمایه اقتصادی می تواند به دموکراتیک شدن زندگی اجتماعی افراد کمک کند.

 

    1. رابطه گرایش به دموکراسی با سلسله مراتب ارزشی

 

در بررسی رابطه ششمین فرضیه اساسی پژوهش مبنی بر اینکه «بین سلسله مراتب ارزشی فرد و گرایش به دموکراسی رابطه معناداری مستقیمی وجود دارد» به طوریکه هرچه گرایش به ارزشهای فرامادی بیشتر باشد گرایش به دموکراسی بالا می رود. از آزمون ضریب همبستگی پیرسون برای متغیرهای سلسله مراتب ارزشی و گرایش به دموکراسی (متشکل از ابعاد نگرشی و رفتاری) استفاده شد و نتایج تحقیق نشان داد که بین گرایش به ارزشهای فرامادی و گرایش به دموکراسی، رابطه معناداری وجود ندارد. بر این اساس فرضیه اساسی ششم پژوهش رد می شود.
جدول شماره۶۶: نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون در خصوص فرضیه ششم پژوهش


فرم در حال بارگذاری ...

« بررسی ویژگی های روان سنجی پرسشنامه سرشت و منش در گروهی از همرا ...دانلود مطالب پایان نامه ها در مورد تز- فایل ۸ »
 
مداحی های محرم