وبلاگ

توضیح وبلاگ من

دانلود فایل های پایان نامه در مورد بررسی عددی تاثیر ذرات نانو در مواد تغییر فاز دهنده ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

اوتکتیک ترکیبی از دو یا چند عنصر با حداقل ذوب می‌باشد. اوتکتیک­ها تقریباً همیشه بدون آنکه تجزیه شوند فرایند ذوب و انجماد را طی می‌کنند. جدول (۱-۵) لیستی از اوتکتیک­ها را ارائه می‌کند.
۱-۱۱ کپسوله کردن مواد تغییر فاز دهنده
مواد تغییر فاز دهنده به دو روش کپسوله می‌شوند: ماکرو کپسوله[۱۵] و میکرو کپسوله[۱۶]. در روش اول مواد تغییر فاز دهنده در لوله، کیسه، کره، صفحات و یا اجزای ساختمان بسته‌بندی می‌شود. ماکرو کپسوله‌ها دارای معایب، خرابی، نیاز به محافظت، ضریب انتقال حرارت ضعیف در حالت جامد و هزینه بالا می‌باشند. در روش دوم ذرات ریز مواد تغییر فاز دهنده با فیلم پلیمری با وزن مولکولی بالا (که بایستی سازگار با ساختار ماده ومواد تغییر فاز دهنده باشد) مخلوط می‌شود. میکرو کپسوله‌ها معایب ماکرو کپسوله‌ها را تا حد زیادی بر طرف کرده‌اند.
جدول ۱-۳- نقطه ذوب و گرمای نهان هیدراتهای نمک
جدول ۱-۴- نقطه ذوب و گرمای نهان فلزات
جدول ۱-۵- نقطه ذوب و گرمای نهان اوتکتیک­ها
۱-۱۲ سیستم‌های ذخیره انرژی حرارتی
۱-۱۲-۱ سیستم‌های گرمایش آب خورشیدی
آب در طول روز توسط انرژی خورشیدی به دست آمده از طریق کلکتور گرم می‌شود، گرما از آب به مواد تغییر فاز دهنده منتقل شده و از جامد به مایع تغییر فاز می‌دهد. در ساعاتی که خورشید وجود ندارد، گرمای ذخیره شده در مواد تغییر فاز دهنده به آب منتقل و از مایع به جامد تغییر فاز می‌دهد.
۱-۱۳ کاربردهای مواد تغییر فاز دهنده در ساختمان
کاربرد مواد تغییر فاز دهنده در ساختمان دو هدف عمده را دنبال می‌کند:
استفاده از گرمای طبیعی ( انرژی خورشیدی) به منظور گرمایش در شب زمستانی و سرمایش در شب تابستانی
استفاده از منابع گرمایی یا سرمایی ساخت بشر
سه راه مختلف برای استفاده از مواد تغییر فاز دهنده برای گرمایش یا سرمایش ساختمان عبارتند از:
پایان نامه - مقاله - پروژه
مواد تغییر فاز دهنده در دیوارهای ساختمان
مواد تغییر فاز دهنده در دیگر اجزای ساختمان
مواد تغییر فاز دهنده در واحدهای ذخیره سرما و گرما
دو سیستم غیر فعال اول، گرما یا سرما ذخیره شده را وقتی که دمای داخل یا خارج بیشتر یا کمتر از نقطه ذوب می‌شود، به صورت خود به خود آزاد می‌کند. در سیستم سوم که گرما یا سرمای ذخیره شده به صورت کاملا ایزوله از ساختمان نگهداری می‌شوند، سیستمی فعال است. بنابراین در این سیستم فقط از گرما یا سرمای ذخیره شده مورد نیاز استفاده می‌شود (برخلاف دو سیستم قبلی که به شکل خود به خود و اتوماتیک استفاده می‌شد). با توجه به مکان ونوع وسیله مواد تغییر فاز دهنده به کاربرده شده، از مواد تغییر فاز دهنده با نقطه ذوب مطلوب استفاده می‌شود. بازار برای مواد تغییر فاز دهنده تجاری مورد نیاز در محدوده نقطه ذوب ۲۵-۵ درجه سانتی‌گراد دچار کمبود است، خصوصاً بین محدوده دمایی ۲۰-۱۵ درجه سانتی گراد که محصولات آنتالپی پایینی دارند. اغلب مواد تغییر فاز دهنده اصلی در محدوده ۲۵-۲۲ درجه سانتیگراد هستند که مورد قبول متخصصان در سیستمهای غیرفعال در ساختمان است.
۱-۱۴ کاربرد مواد تغییر فاز دهنده در دیگر زمینه ها
کاربرد در زمینه مواد غذایی
حفظ دمای غذا در فاصله بین تولید و سرو کردن، از مشکلات عمده تولیدکنندگان مواد غذایی است که کاربرد مواد تغییر فاز دهنده در این زمینه مشکلات عمده حفظ دمای غذا را تا لحظه تحویل حل می کند.
کاربرد در زمینه پزشکی- دارویی
در روزهای گرم تابستانی، هنگامی که ذخیره خون در بیمارستان به شدت کاهش می‌یابد، خیلی از بیمارستانها نیاز به تهیه خون از بانکهای خون دوردست دارند. در حال حاضر انتقال خونهای مورد نیاز توسط سیستمهای بسیار مجهز و پیچیده‌ای که باعث ایجاد حفظ دمای خون در محدوده خاصی می‌شوند، حمل‌ونقل می‌شوند. قیمت تمام شده این سیستم بسیار بالا می‌باشد و در صورت یخ ‌زدگی یا گرمایش بیش از حد، خون فاسد و غیرقابل استفاده می‌شود. با بهره گرفتن از مواد تغییر فاز دهنده با محدود کردن دمای خون در محدوده مجاز، می‌توان با هزینه کم عمل انتقال خون از بانک به بیمارستان را صورت داد.
خنک‌سازی کامپیوترهای لپ‌تاپ
خنک‌سازی فضای داخلی کلاه‌کاسکت
کاربردهای فضایی در خارج جو زمین
۱-۱۵ تکنیک­های افزایش کارایی سیستم ذخیره­ساز انرژی
به منظور ارتقای کیفیت یک سیستم ذخیره انرژی، تکنیک­های متنوع و گوناگونی مورد استفاده قرار می­گیرد. این تکنیک­ها عبارتند از:
استفاده از سطوح گسترش یافته (نصب فین)
استفاده از شبکه­ ای از PCMها (چند PCM)
افزایش هدایت حرارتی PCM
میکروکپسوله کردن PCM
۱-۱۵-۱ استفاده از سطوح گسترش یافته
فین­ها، سطوح گسترش تافته­ای هستند که برای مهیا کردن سطح اضافه برای تبادل حرارت در سیستم­های حرارتی مورد استفاده قرار می­گیرند. پیش از آنکه به بحث پیرامون اثر استفاده از فین در سیستم­های ذخیره کننده انرژی بپردازیم، لازم است این نکته یادآوری شود که اساساً دو نوع سیستم ذخیره­ساز از این منظر مطرح می­باشد. در یک نوع از سیستم­ها، تبادل انرژی میان محفظه حاوی PCM و یک سیال انتقال دهنده انرژی که به اختصار HTF نامیده می­ شود، صورت می­گیرد مانند سیستم­های ذخیره ساز انرژی خورشیدی. اما نوع دیگر مربوط به سیستم­های فاقد سیال تبادل کننده انرژی بوده و در واقع منبع انرژی شرایط مرزی خاص در دیواره محفظه می­باشد (دیوار دما ثابت یا شار ثابت)، مانند محفظه سرمایش سیستم­های الکتریکی. طبیعتاً در سیستم­های نوع دوم (فاقد HTF)، فین در سمت PCM نصب می­گردد ولی برای سیستم­های نوع اول (حاوی PCM)، محل نصب فین عموماً به ضریب انتقال حرارت وابسته است. در اکثر سیستم­ها، سمت حاوی PCM دارای ضریب انتقال حرارت کمتر از سمت HTF بوده و بهمین دلیل عموماً فین­ها در سمت PCM نصب می­گردد.
۱-۱۵-۲ استفاده از شبکه­ ای از PCMها در سیستم
بکارگیری تعدادی PCM با خصوصیات نزدیک بهم در سیستم­های ذخیره­ساز انرژی بعنوان تکنیک جالب توجهی برای ارتقای این سیستم­ها مطرح می­باشد. اساس این تکنیک استفاده از چند PCM با دمای تغییر فاز متفاوت بطور همزمان و بصورت مجزا از هم در سیستم می­باشد. همانطور که می­دانیم، نرخ انتقال حرارت در سیستم و در نتیجه کارایی سیستم قویاً وابسته به اختلاف دمای سیال انتقال دهنده حرارت (HTF) و نقطه ذوب PCM می­باشد. از آنجایی که این اختلاف دما در جهت جریان کاهش می­یابد، در سیستم­های حاوی یک PCM، نرخ انتقال حرارت و راندمان سیستم با کاهش روبه­روست. حال اگر از چند PCM و با ترتیب خاص در سیستم استفاده شود، این آرایش PCMها می ­تواند منجر به اختلاف دمایی تقریباً ثابت در جهت جریان گردد (هر چند دمای HTF در جهت جریان تغییر می­ کند)، که این خود منجر به انتقال حرارتی تقریباً ثابت PCM می­گردد. همچنین انتقال حرارت ثابت از PCM به HTF نیز در این آرایش امکان­ پذیر می­باشد. (شکل۱-۳) چیدمان اساساً بنحوی اعمال می­گردد که اختلاف دمای HTF و PCM در جهت جریان تقریباً ثابت بماند، لذا در حین مرحله شارژ، همانگونه که در شکل نشان داده شده است، چیدمان PCMها در جهت کاهشی برای نقطه ذوب PCMهاست. که طبیعتاً در مرحله دشارژ جهت عکس به منظور بهره­مند شدن از این ویژگی سیستم باید انتخاب گردد.

 

   
 
شکل۱-۳- سیستم­های حاوی چند PCM

۱-۱۵-۳ افزایش هدایت حرارتی PCM
اگرچه PCMهای مرسوم معمولاً دارای دانسیته بالایی هستند، اما نرخ پایین ذوب و انجماد، پتانسیل سیستم­های ذخیره­ساز انرژی را در کاربرد­های خاص کاهش می­دهد. علت این امر آنست که تقریباً همه PCMهای مرسوم و متداول دارای هدایت حرارتی پایین می­باشند. اساساً هدایت حرارتی PCMها می ­تواند با بکارگیری مواد با ضریب هدایت بالا، افزایش یابد. این افزایش ضریب هدایت حرارتی با افزودن مواد با هدایت بالا به روش­های مختلفی می ­تواند صورت پذیرد. این روش­ها عبارتند از:
اشباع سازی مواد متخلخل با هدایت حرارتی بالا در PCM
پخش نمودن ذرات با هدایت حرارتی بالا در PCM


فرم در حال بارگذاری ...

« دانلود فایل های پایان نامه درباره طراحی الگوی ارزیابی آمادگی الکترونیکی در سازمان های خدماتی -مطالعه موردی سازمان تامین ...راهنمای نگارش مقاله در مورد بررسی و مقایسه تکثر‌گرایی دینی در اندیشه و آثار جبران خلیل جبران و ... »
 
مداحی های محرم