وبلاگ

توضیح وبلاگ من

دانلود متن کامل پایان نامه ارشد | روش و نحوه انجام تحقیق و بدست آوردن نتیجه – 1

 
تاریخ: 01-10-01
نویسنده: فاطمه کرمانی
  1. سابقه تحقیق

در رابطه با زندان، کیفر حبس و تحولات آن و نیز راه ها و کیفرهای جایگزین آن، تا به حال پژوهش های بسیاری صورت گرفته و کتاب هایی نیز در این مورد نگارش یافته است و هرکدام با هدف و نگاهی متفاوت در این زمینه نگاشته شده اند.

به عنوان اولین نمونه می توان به پایان نامه کارشناسی ارشد جزا و جرم شناسی با عنوان “جانشین های مجازات زندان” اشاره کرد.

در این پایان نامه پس از بیان مفهوم مجازات و طبقه بندی که از مجازات ها ارائه شده، ایراداتی که بر مجازات سالب آزادی وارد می‌باشد از جمله؛ فاسد شدن افراد زندانی، تعارض با اصل شخصی بودن مجازات ها، پایین بودن سطح بهداشت و… ذکر شده است. در بخش دوم به تدابیر جایگزین زندان پرداخته و آن ها را ‌به این شرح بیان ‌کرده‌است: ۱٫نظام آزادی مشروط ۲٫نگهداری محکومین در مؤسسات خارج از زندان ۳٫مرخصی از زندان برای کار کردن در محیط خارج از زندان ۴٫کیفر های پایان هفته ای ۵٫ حبس در منزل (جانی پور، ۱۳۷۵)

پایان نامه کارشناسی ارشد با عنوان “جانشین های مجازات زندان در اسناد سازمان ملل متحد، حقوق ایران، فرانسه و انگلیس” یکی دیگر از پژوهش های صورت گرفته در این زمینه می‌باشد.

در این تحقیق جانشین ها در دو گروه بررسی می‌شوند: ۱٫ جانشین های مجازات زندان قبل از محکومیت قطعی ۲٫جانشین های مجازات زندان بعد از محکومیت قطعی. در پایان هر فصل این تحقیق، بررسی تطبیقی در رابطه با موضوع همان فصل صورت گرفته و البته به جز کشورها و اسناد گفته شده در عنوان پایان نامه، در بعضی موارد این موضوع در کشور آلمان نیز بررسی شده است. (اشراقی، ۱۳۷۴)

“جایگـزین های زندان های کوتاه مدت در حقوق کیفـری ایران و انگلسـتان” یکی دیگر از

پایان نامه های کارشناسی ارشد در این زمینه می‌باشد. همان گونه که از عنوان این پژوهش پیدا‌ است، این پایان نامه به طور تفصیلی به زندان های کوتاه مدت در این دو کشور پرداخته و پس از بیان دیدگاه مکتب دفاع اجتماعی، در ارتباط با زندان، به بررسی جایگزین های حبس در حقوق ایران از قانون مجازات ۱۳۰۴ تا قانون مجازات ۱۳۷۰ و قانون نحوه وصول برخی از درآمدهای دولت و…۱۳۷۳، پرداخته است و پس از آن تمامی این موارد با حقوق انگلستان تطبیق داده شده است. (روشن قنبری، ۱۳۷۶)

به عنوان چهارمین نمونه می توان پایان نامه کارشناسی ارشد با موضوع “تحلیل حبس زدایی به عنوان سیاست نوین جرم شناسی” را ذکر کرد.

این تحقیق پس از بیان کلیاتی چون مفهوم کیفر حبس، جایگاه، تاریخچه، اقسام و سیستم های اداره و کنترل آن و دیدگاه مکاتب کیفری، به حبس زدایی می پردازد و آن را نتیجه کیفرزدایی (تقنینی و قضایی) می‌داند و عوامل گرایش به سیاست حبس زدایی را تردید در نقش های مجازات حبس و معایب آن معرفـی می‌کند و جایگزین های حـبس را نتیجه حبس زدایی می‌داند. این جایگزین ها که انواع متعددی دارند و تعدادی سنتی و دارای قدمت زیاد بوده و تعدادی جدید و عمر چندانی ندارند، به دو صورت قضایی و تقنینی اعمال می‌شوند. نگارنده در این پژوهش به معرفی این جایگزین ها پرداخته است و کاهش جمعیت کیفری زندان ها، کاهش هزینه ها، کاهش تکرار جرم و بازسازی اجتماعی مجرم را از مزایای اعمال این جایگزین ها می‌داند. (غفاری، ۱۳۸۳)

همان‌ طور که گفته شد، کتاب‌های بسیاری نیز این زمینه تالیف شده اند که در جای جای این تحقیق از آن ها استفاده شده و به آن ها استناد شده است.

  1. ضرورت و نو‌آوری تحقیق

در حال حاضر با توجه به ناکارآمدی مجازات حبس در اصلاح و درمان مجرمین، ضرورت ایجاب می‌کند که عملکرد ایران در زمینه حبس زدایی بررسی شود و موانعی که بر سر راه آن وجود دارد شناخته شده تا با مقایسه آن با روند حبس زدایی در ایالات متحده آمریکا، سعی در ارائه راه حل هایی برای رفع این موانع و پیشبرد این سیاسـت در جهت کاهش محکومیت مجرمان به کیفر حبس

شود. مهم ترین نوآوری که در این طرح می‌تواند وجود داشته باشد، بررسی مجازات های جایگزین تعیین شـده در قانون مجازات اسـلامی ۱۳۹۲ اسـت به خصـوص اینکه برخی مجازات های تعـیین شده در این قانون، مانند خدمات عمومی سابقه ای در قوانین ایران نداشته است. همچنین مقایسه این مجازات ها و شرایطی که برای محکومیت به آن ها تعیین شده با جایگزین هایی که در حقوق کیفری ایالات متحده آمریکا وجود دارد، خود می‌تواند نگرشی نو و تازه نسبت به جایگزین ها را پیش روی ما قرار دهد.

    1. سؤالات تحقیق

    1. آیا اجرای سیاست حبس زدایی در کشور ایران موفقیت آمیز بوده است؟

    1. آیا ایالات متحده آمریکا در راستای سیاست حبس زدایی موفق عمل ‌کرده‌است؟

    1. آیا کیفرهای جایگزین حبس موجب کم اهمیت شدن جرایم و در نتیجه گستاخی مجرمان نمی شود؟

    1. فرضیات تحقیق

    1. کشور ایران در زمینه حبس زدایی متناقض عمل ‌کرده‌است.

    1. ایالات متحده آمریکا در اجرای سیاست حبس زدایی موفق بوده است.

    1. در بعضی موارد تعیین کیفرهای جایگزین حبس موجب سوء استفاده افراد جامعه و در نتیجه گستاخ شدن در ارتکاب اعمال مجرمانه خواهد شد.

  1. هدفها و کاربردهای تحقیق

در این تحقیق انتظار می رود که پس از مطالعه در سیر حبس زدایی در حقوق کیفری ایران نقاط قوت و ضعفی که در اجرای این سیاست وجود دارد شناخته شده و با مقایسه آن در نظام کیفری آمـریکا در جـهت تقـویت یا بهـبود آن راهـکار هایی ارائه شـود. هـمچنین با بررسـی و مقـایسـه مجازات های جایگزین در این دو نظام حقوقی و معرفی مزایا و شناخت معایب آن، راه حلی برای برطرف کردن این عیوب و موفقیت بیشتر در اجرای این سیاست، ارائه شود تا در نهایت گامی در جهت آماده سازی افکار جامعه برای پذیرش چنین مجازاتهایی در نظام کیفری ایران، برداشته شود. نتایج این تحقیق می‌تواند علاوه بر استفاده حقوق ‌دانان و دانشجویان در طرح های پژوهشی خود، مورد استفاده قضات محترم به هنگام تعیین کیفر و نیز تدوین کنندگان طرح ها و لوایح قضایی کیفری قرارگرفته و در اصلاح قوانین مصوب و لوایح در حال تصویب مؤثر واقع شود.

  1. روش و نحوه انجام تحقیق و به دست آوردن نتیجه

روش تحقیق در این پایان نامه توصیفی تحلیلی می‌باشد که با مراجعه به منابع مکتوب به زبان فارسی و انگلیسی و سایت های اینترنتی و استفاده از روش استدلال عقلی و منطقی انجام شده است.

  1. ساماندهی تحقیق


فرم در حال بارگذاری ...

« مقالات و پایان نامه های دانشگاهی – ۲ ـ ۲ ـ بررسی جایگاه حقوق موضوع: – پایان نامه های کارشناسی ارشدمقالات تحقیقاتی و پایان نامه ها – قسمت 23 – 5 »
 
مداحی های محرم