کرمان ، یزد ، سیستان و بلوچستان و هرمزگان
۴۱/۱
۶۱/۱۷
خوزستان و بوشهر
۴/۳
۵۲/۱۵
فارس و کهگیلویه و بویراحمد
۸۸/۱
۴۲/۱۷
هاشمی (۱۳۸۱)، در مطالعهای درصد تلفات در واحدهای پرورش دهنده مرغ گوشتی را توسط تابعی مطرح کرد که عوامل و متغیرهای زیر، متغیرهای توضیح دهنده آن هستند:
۱- عوامل مدیریتی شامل: رشته تحصیلی مدیر، تجربه مدیر، میزان تحصیلات مدیر .
۲- متغیرهای مربوط به تجهیزات مرغداری شامل: نوع آبخوری، نوع دانخوری
۳- متغیرهای مرتبط با تاسیسات شامل: نوع تهویه، سیستم گرم کننده سیستم خنک کننده.
۴- متغیرهای مرتبط با سطح ایمنی زیستی شامل: فاصله مرغداری از مرغداریهای دیگر حصارکشی اطراف مرغداری منطقه ایکه مرغداری در آن واقع است .
۵- متغیرهای مربوط به تغذیه طیور شامل: نوع دان مصرفی
۶- متغیرهای مربوط به جوجه ریخته شده شامل: تعداد جوجه در واحد سطح، طول دوره پرورش، ظرفیت مزرعه، تعداد سالنها
۷- یازده متغیر مربوط به مکان و منطقه ایکه مرغداری در آن واقع است (جدول ۲-۳) .
متغیرهای فوق تحت دو الگوی رگرسیون معمولی (OLS) و الگوی لجیت مورد ارزیابی قرار گرفتند که نتایج آن عبارتست از:
الف) الگوی لوجیت: الگوی لوجیت متغیر وابسته متغیری دوتایی است .این متغیر ، برای مرغداریهایی که درصد تلفات آنها بزرگتر یا مساوی ۱۱ درصد است، مقدار ۱ (واحدهای پرمخاطره) و برای مرغداریهایی که درصد تلفات آنها کمتر از ۱۱ درصد است، صفر (واحدهای کم مخاطره) اختیار می کند. نتایج این الگو در جدول ۲-۴- نشان داده شده است.
تفسیر نتایج این الگو با توجه به علامت و مقدار ضریب برآورد شده میباشد. مثلا ضریب مربوط به متغیر محل مرغداری که مثبت و معنیدار است. مثبت بودن ضریب بیانگر آن است که قرار گرفتن واحدهای پرورش مرغ گوشتی مناطق کشاورزی و باغی، تلفات را بالا می برد. این امر به دلیل وجود جوندگان و پرندگان وحشی است که از عوامل انتقال دهنده بیماری و ایجاد کننده استرس در واحدهای مرغداری محسوب میشوند. ضریب متغیر ظرفیت مرغداری منفی است که نشان می دهد که در ظرفیتهای کمتر یا برابر با ۵۰۰۰۰ قطعه، نسبت به ظرفیتهای بالاتر از آن تلفات پایینتر است. دلیل این امر ممکن است مشکلات مدیریتی در ظرفیتهای بالاتر از ۵۰۰۰۰ قطعه، انتقال سریع بیماریهای واگیر در بین طیور و عوامل دیگر باشد.
در وارد کردن متغیرهای مجازی مربوط به مناطقی که مرغداریها در آن واقع اند، منطقه شمالی کشور در نظر گرفته نشده است و آن را با کمترین مقدار تلفات ۳۳/۸% (جدول۲-۳) به عنوان شاهد در نظر گرفته شده است. این بدان معناست که ضریب دیگر متغیرها ی استانها نسبت به آن سنجیده شده است که همگی مثبت هستند. برای مثال بیشترین ضریب مربوط به مناطق تهران و قزوین (۰۵/۳) است. این بدان معنی است که به شرط ثابت بودن دیگر شرایط، احتمال اینکه یک مرغداری در وضعیت پرخطرقرار گیرد در مقایسه با منطقه شمالی در این منطقه بیشترین است.
جدول ۲-۴- نتایج برآورد شده از الگوی لوجیت و رگرسیونی (OLS)
متغیر
ضریب برآوردشده الگوی لوجیت
ضریب برآوردشده الگوی OLS
آبخوری اتوماتیک
۸۷/۰
۵۸/۱
تجربه مدیر
۰۳۲/۰-
۰۵/۰-
اثر توام رشته تحصیلی مدیر و آبخوری اتوماتیک
۰۲۷/۰-
۴۱/۰-
فرم در حال بارگذاری ...