K
۴۰
۴
R
۷
۰٫۷
S
۷
۰٫۷
T
۴۰
۴
برای از بین بردن نویز در سامانه اندازه گیری دمای ۶۴ کاناله طول ترموکوپلها را کم کردیم و از طریق Max6675 داده ها را به دیجیتال تبدیل کردیم تا دیگر نویزی روی آن قرار نگیرد.
۱-۴-۲-۲-۴- تراشه [۸]MAX6675
میتوان گفت تراشه MAX6675 اصلیترین بخش این سامانه است. بطور خلاصه دو پایانۀ هر یک از ترموکوپلهای سیستم، به عنوان ورودی به این تراشه متصل میشوند.MAX6675 پس از جبرانسازی اتصال سرد و دریافت ولتاژ ترموکوپل، اطلاعاتی همچون دما و قطع بودن یا وصل بودن ترموکوپل را در قالب یک بسته ۱۶ بیتی، با بهره گرفتن از پروتکل ارتباطی SPI در اختیار ما قرار میدهد. در ادامه در مورد جزئیات مربوط به تراشه و نحوه عملکرد آن بطور کامل توضیح داده شده است.
لازم به ذکر است، این تراشه مخصوص ترموکوپلهای نوع K طراحی شده است.
۱-۴-۲-۲-۴-۱- پایه های تراشه
MAX6675 تنها در پکیج کوچک SO8 تولید می شود (شکل ۱-۱۹) و پایه های آن به قرار زیر هستند.
شکل ۱-۱۹: نمای بستهبندی SO8 برای MAX6675
GND: زمین تراشه است.
T-: سیمی از جنس آلومل (پایه منفی ترموکوپل نوع K)، به این پایه متصل می شود؛ این پایه باید خود بطور جداگانه به زمین اتصال یابد.
T+: سیمی از جنس کرومل (پایه مثبت ترموکوپل نوع K)، به این پایه اتصال مییابد.
VCC: ولتاژ تغذیه تراشه است که این پایه توسط یک خازن به زمین متصل می شود تا از نویز منبع تغذیه جلوگیری شود.
SCK: کلاک SPI به این پایه متصل می شود؛ بدیهی است که این تراشه نقش Slave و میکروکنترلر نقش Master را بازی می کنند.
CS: همان Chip select است که با Low شدن این پایه، ارتباط SPI با این تراشه آغاز میگردد.
SO: از طریق این پایه، خروجی تراشه به میکروکنترلر ارسال میگردد.
N.C: این پایه استفادهای ندارد و به جایی متصل نیست.
MAX6675 یک مبدل پیشرفتۀ دیجیتال است، که در آن یک مبدل ۱۲ بیتی آنالوگ به دیجیتال به کار رفته است. علاوه بر این، MAX6675 قابلیت جبرانسازی اتصال سرد توسط یک حسگر دمایی داخلی را نیز دارا میباشد (شکل ۱-۲۰).
شکل ۱-۲۰: نمای داخلی آیسی MAX6675
۱-۴-۲-۲-۴-۲- تبدیل سیگنال به دما
MAX6675 دارای یک بخش مبدل سیگنال است که می تواند سیگنال ولتاژ ناشی از ترموکوپل را به ولتاژی سازگار با بخش آنالوگ به دیجیتال تبدیل نماید. پس از آن نوبت به جبرانسازی اتصال سرد میرسد؛ هدف این بخش، تشخیص دمای محیط و تفاوت آن با دمای صفر درجه تعریف شده در تراشه است. کلیه مقایسهها با سیگنالهای ولتاژ انجام می شود، ضمن اینکه دما و تفاوت دمایی صفر درجه سانتی گراد، معادل صفر ولت در نظر گرفته شده است.
جبرانسازی اتصال سرد MAX6675: همان طور که میدانید، ترموکوپل اختلاف دمای بین اتصال سرد و گرم را تشخیص داده و به صورت ولتاژ به ما میدهد. در هنگام استفاده از ترموکوپل نوعK و تراشه MAX6675، دمای اتصال سرد همان دمای محیط است که با توجه به ویژگیهای تراشه از ۲۰- تا ۸۵ درجه سانتی گراد می تواند تغییر کند. اگر دمای محیط تغییر کند، تراشه با اندازه گیری دمای، همچنان خروجی درست را به ما میدهد.
اندازه گیری دمای محیط توسط یک دیود حساس به دما درون تراشه انجام می شود.
تا کنون ۲ ولتاژ در اختیار تراشه قرار گرفته است؛ یک ولتاژ مربوط به پایانه های T+ و T- است که اختلاف دمای نقطۀ اتصال گرم و سرد ترموکوپل را نشان میدهد و ولتاژ دوم ولتاژ اندازه گیری شده توسط دیود حساس به دما است. این دو ولتاژ به مدار مبدل تراشه و سپس به بخش آنالوگ به دیجیتال (ADC) اعمال میشوند تا دمای واقعی نقطه اتصال گرم بدست آید. در ADC این دو ولتاژ جمع زده میشوند و در یک بسته ۱۲ بیتی گنجانده میشوند.
در این آیسی، مدت زمان تولید یک بسته دمایی جدید از روی ولتاژ ترموکوپل، ۲۲۰ میلی ثانیه است.
۱-۴-۲-۲-۴-۳- واسط سریال (SPI)
برای راه اندازی SPI و دریافت اطلاعات دمایی از تراشه، باید به پایۀ CS صفر اعمال شود. به محض صفر شدن این پایه، عملیات ارسال آغاز می شود و اگر احیاناً در آن لحظه تراشه در حال تبدیل ولتاژ به دمای جدید بود، این عملیات متوقف می شود. در طی یک بار ارسال، یک بسته ۱۶ بیتی فرستاده می شود که همانطور که در شکل (۱-۲۱) دیده می شود، ۱۶ سیکل کلاک برای آن لازم است. پس از اتمام ارسال، پایۀ CS مجدداً میبایست High شود تا عملیات تبدیل ولتاژ به دما از سر گرفته شود.
لازم به یادآوری است که ترتیب ارسال بیتها، از پرارزش به کمارزش است.
فرم در حال بارگذاری ...