وبلاگ

توضیح وبلاگ من

دانلود پژوهش های پیشین در رابطه با تفکر مذهبی در شعر کودکان گروه های سنی الف و ب در دهه ...

 
تاریخ: 05-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

جدول شماره ۱ : فراوانی و نوع کتاب‌هایبررسی‌شده شعر کودک در دهه هشتاد در شورای کتاب کودک پس از جمع‌آوریکتاب‌های مذهبی اشعار به مضامین گوناگون مذهبی تفکیک شد که شاعران به صورت‌های مستقیم و غیرمستقیم به آموزش این پیام‌های مذهبی به کودکان این گروه سنی پرداخته بودند. در نمودار شماره ۲ بسامد اشعاری که برای آموزش این مضامین سروده شده بود نشان داده شده است.
پایان نامه - مقاله - پروژه
نمودار شماره ۲ : فراوانی گروه‌های گوناگون مذهبی در اشعار بررسی‌شده‌ی شواری کتاب کودک در دهه هشتاد
در بین مضامین بررسی‌شده بسامد اشعار سروده شده برای موضوع معاد بسیار ناچیز بود و برای موضوع عدل الهی نیز شعری سروده نشده بود لذا از تعیین سهمی در این نمودار برای این مضامین خودداری شد.
ازآنجاکه شورای کتاب کودک از حدود سال ۱۳۸۰ شروع به چاپ کتاب‌شناسی‌های توصیفی تحلیلی کرده است. این کتاب‌شناسی‌ها در سال‌های اول پیوسته و جامع نبود و کتاب‌های شعر کمی برای این گروه‌های سنی بررسی و آورده شده بود.
به‌طور نمونه در سال ۱۳۸۰ فقط یک کتاب شعر که آن‌هم مذهبی نبود بررسی شده بود.
در نمودار شماره ۳ بسامد اشعار بررسی‌شده در شورای کتاب کودک در این دهه آمده است.
نمودار شماره‌ی ۳ : فراوانی کتاب‌های شعر بررسی‌شده در کتاب‌شناسی‌های توصیفی – تحلیلی شورای کتاب کودک برای گروه‌های سنی الف و ب در دهه هشتاد
پس از بررسی اشعار و تفکیک اشعار مذهبی از غیرمذهبی بسامد این اشعار نیز در این سال‌ها مشخص گردید که نموداری از فراوانی این کتاب‌های مذهبی در سال‌های این دهه نشان داده‌شده است.
نمودار شماره ۴ : فراوانی کتاب‌هایبررسی‌شده مذهبی در دهه هشتاد
پس از بررسی در مورد نظر روان شناسان و انطباق اشعار شاعران این دهه برای این گروه‌های سنی، با اصول درست بیان و سرایش شعر، شاعران به سه دسته تقسیم شدند. گروه اول گروهی بودند که شعر آن‌ها مطابق با نظر روان شناسان بود و مشکلی در شعر آن‌ها دیده نشد و گروه دوم گروهی بودند که با بررسی شهر آن‌ها مشخص شد که با مراحل رشد ذهنی و مذهبی کودکان گروه‌های سنی مخاطب خود و روان‌شناسی آنان آشنایی چندانی ندارند و شعر آن‌ها مطابق با نظر روان شناسان نیست و در بین این دو گروه، گروه سومی نیز بودند که در حد متوسط بودند یعنی نه می‌توانست اشعار آن‌ها را کاملاً مطابق با نظر روان شناسان و مراحل رشد ذهنی کودکان دانست و نه می‌توانست به آن‌ها برچسب ناآشنایی زد و آن‌ها را جزء گروه دوم محسوب کرد. در ضمن در نمودار دایره­ای شماره­ ۵ درصد انطباق اشعار شاعران با اصول درست بیان آن‌هاازنظر روان شناسان (پیاژه و گلدمن) آورده شده است.
نمودار شماره۵ : فراوانی انطباق اشعار شاعران با اصول درست بیان آن‌ها
برای آشنایی بیشتر نام بعضی از این شاعران و منطبق بودن یا نبودن آنان و یا متوسط بودن آنان با معیارهای روان شناسان در جدول شماره ۶ آورده شده است.

 

نام شاعران منطبق با اصول درست بیان شعر در حد متوسط غیر منطبق با اصول درست بیان شعر
جعفر ابراهیمی(شاهد)   *  
فریدون اروجلو     *
تکتم باوفای حقیقی     *
فاطمه تفقدی     *
مریم تالشی    


فرم در حال بارگذاری ...

« مطالب در رابطه با بررسی روابط بین فرهنگ سازمانی، مدیریت دانش و سرمایه فکری- ...بررسی آثار و احوال ابوسعد خرگوشی ۹۲- فایل ۹ »
 
مداحی های محرم