وبلاگ

توضیح وبلاگ من

راهنمای نگارش مقاله در مورد ارائه روشی برای تعیین حاشیه امنیت کارایی واحد های تصمیم گیری بر پایه ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

b عرض نقطه متناظر با واحدی که حاشیه امنیت کارایی واحد تحت بررسی نسبت به آن سنجیده می شود.
ب) α > β باشد، چون تنها تفاوت در این است که باید محل تلاقی خط گذرا از مبدأ و نقطه (a’,b’) را با خط گذرا از دو نقطه (ai,bi) و (ai-1,bi-1) بدست آورد لذا ، از مقدار m تعریف شده در این حالت باید استفاده کرد.
جα = β باشد، در این حالت، استراتژی هر دو واحد مشابه فرض شده و واحد کارا، زمانی کارایی خود را از دست می­دهد که واحد ناکارا، عملکرد خود را بهتر از واحد کارا کند. یعنی نقطه (a’,b’) به نقطه (ai,bi) برسد و از آن عبور نماید (شکل ۳-۱۵). لذا حاشیه امنیت کارایی واحد تحت بررسی در این حالت به صورت زیر خواهد بود:
=
که در فرمول فوق ، تعریف می شود:
ai و bi به ترتیب طول و عرض نقطه متناظر با واحدی که حاشیه امنیت کارایی آن مورد سنجش است.
a’ و b’ به ترتیب طول و عرض نقطه متناظر با واحدی که حاشیه امنیت کارایی واحد مورد نظر، نسبت به آن سنجیده می­ شود­
۵-۳-۳ محاسبه حاشیه امنیت کارایی به کمک مدل برنامه ریزی خطی
به کمک این مدل می توان حاشیه امنیت کارایی را برای هر واحد تصمیم گیری در تمام مسائل، بدون محدودیت در تعداد واحد ، ورودی و خروجی محاسبه کرد. مدل ارائه شده در این رساله به شرح زیر طراحی شده است:
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
min w = α

 

  subject to:

λj ≤ ۰ , , j≠۰
λ۰ ≥ ۰ , α ≥۰
که در آن α جواب مدل خواهد بود و با یافتن آن، ۱۰۰α مقدار حاشیه امنیت کارایی واحد کارای شماره صفر نسبت به واحد ناکارای D است. همچنین، s تعداد خروجی­ها و r اندیس خروجی­ها را نشان می­دهد. yrD خروجی­های واحد D ( واحدی که حاشیه امنیت نسبت به آن سنجیده می شود ) و yrj خروجی­های واحد کارای j-ام است. n تعداد واحدهای کارا را نشان می­دهد. λj­ –ها وزن مربوط به هر واحد کارا ، m تعداد ورودی، i اندیس آن، xiD و xij به ترتیب ورودی­های واحد D و ورودی­های واحد کارای j-ام همچنین z مجموعه اندیس واحد های کارا وj=0 واحد کارای تحت بررسی است.
مدل فوق، همان طور که درابتدای بخش ۳-۹ گفته شد، برای محاسبه حاشیه امنیت کارایی یک واحد کارا نسبت به یک واحد ناکارا بیان شده است. اما می­توان آن را مطابق آنچه در بخش ۳-۷-۴ گفته شد بدون هیچ محدودیتی برای بررسی حاشیه امنیت کارایی یک واحدکارا نسبت به یک واحد کارای دیگر هم به کار برد. به عبارت دیگر هیچ لزومی ندارد که واحد D ( واحدی که حاشیه امنیت کارایی نسبت به آن سنجیده می شود ) در مدل فوق، ناکارا باشد و هیچ­گاه از چنین فرضی استفاده نشده است.
همچنین اگر حاشیه امنیت کارایی یک واحد ناکارا مطلوب باشد، به راحتی می­توان یک واحد مجازی کارا در امتداد واحد ناکارای مورد نظر ایجاد کرد (نقطه­ای بر روی مرز کارا در امتداد شعاع حامل نقطه ناکارای مورد نظر)؛ سپس حاشیه امنیت واحد کارای مجازی با حاشیه امنیت واحد ناکارای مورد نظر برابر خواهد بود.
۵-۴ نتیجه گیری از مطالعه موردی
در این رساله بر اساس الگوریتم و مدل های ریاضی فوق، حاشیه امنیت کارایی شانزده گروه آموزشی در دانشگاه علم و فرهنگ محاسبه شد؛ به نحوی که ابتدا با رعایت ضوابط متعارف در ادبیات تحلیل پوششی داده ها از بین پارامتر های مختلفی که در تحقیقات پیشین برای سنجش کارایی واحد های دانشگاهی به عنوان ورودی و خروجی آمده، دو ورودی و سه خروجی در نظر گرفته شد. مقدار این پارامتر ها برای کلیه واحد های تحت بررسی در جدول ۴-۹ منعکس گردید. پس از حل مسئله و اندازه گیری کارایی هر گروه آموزشی به شرح جدول ۴-۱۰ ، نتیجه محاسبه حاشیه امنیت نسبی همه گروه های آموزشی نسبت به یکدیگر در جدول ۴-۱۱ درج گردید.
در این بررسی مشخص شد که برای مثال چنانچه گروه طراحی پارچه و لباس، بیش از ۸ درصد عملکرد خود را بهبود بخشد، کروه هنرهای تجسمی با افت کارایی مواجه می شود؛ و یا اگر گروه مدیریت صنعتی، عملکرد خود را بیش از ۲۳ درصد بهبود بخشد در آن صورت گروه های آموزشی ارتباطات تصویری، آمار و کاربرد ها، حقوق، طراحی پارچه و لباس، مدیریت فرهنگی، معماری داخلی، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی معماری و هنر های تجسمی با افت کارایی روبرو خواهند شد چرا که حاشیه امنیت کارایی کلیه واحد های مذکور نسبت به گروه مدیریت صنعتی کمتر یا مساوی ۲۳ درصد است.
همچنین در این بررسی و بر اساس جدول ۴-۱۲ مشخص گردید که گروه آموزشی مهندسی صنایع با بیشترین حاشیه امنیت مطلق کارایی ( ۵۸ % )، کمترین تهدید را نسبت به بهبود عملکرد سایر گروه های مورد مطالعه احساس می کند.
بخش دیگر مطالعه موردی به سنجش حاشیه امنیت کارایی گروه های آموزشی سه دانشکده علوم انسانی، فنی و مهندسی و هنر به صورت تفکیک شده پرداخته است. در این بخش با تغییر در ورودی ها نتایج متفاوتی مشاهده می شود که مفهوم پایداری کارایی نیز در آن کاملاً مشهود است.
۵- ۵ پیشنهادها برای تحقیقات آینده
در این بخش پیشنهاداتی که می تواند با همت سایر پژوهش گران در تحقیقات آتی مورد بررسی قرار گیرد مطرح می شود.
۵-۵-۱ حذف فرض ثابت بودن استراتژی برای واحد محک سنجش
روش های محاسبه حاشیه امنیت کارایی، چه روش الگوریتمی و چه روش های مبتنی بر مدل ریاضی با فرض ثابت بودن استراتژی برای واحد محک سنجش همراه است؛ یعنی در کلیه این روش ها فرض شده که همواره حاشیه امنیت کارایی واحد تحت بررسی، با واحدی سنجیده می شود که آن واحد قبل و بعد از بهبود عملکرد استراتژی مشابه دارد. این فرض اگر چه در حالت کلی یک فرض منطقی به شمار می رود، اما گاهی اوقات نیز ممکن است برای واحد تحت بررسی خوشبینانه باشد. لذا شایسته است که واحد تحت بررسی به این موضوع هم بیاندیشد که نزدیکترین خطر ممکن که جایگاه کارایی او را تهدید می کند چیست؟ اگر چه به نوعی پاسخ این سئوال با بررسی حاشیه امنیت مطلق کارایی مشخص می گردد لیکن نکته اصلی در اینجا این است که اگر واحد بهبود دهنده، استراتژی خود را تغییر دهد، چنین پاسخی می تواند تحت الشعاع قرار گیرد.آیا واحدی که با همان استراتژی سابق حرکت می کند و عملکرد خود را بهبود می بخشد نزدیکترین تهدید برای واحد تحت بررسی است؟ یا واحدی که سعی دارد با کوتاهترین روش ممکن، خود را به واحد تحت بررسی نزدیک کرده و از او پیشی بگیرد؟
چنان­چه شکل ۵-۱ نشان می دهد، اگر واحد ناکارای متناظر با نقطه A عملکرد خود را بهبود بخشد و با استراتژی ثابت، خود را به نقطه A’ برساند، بعد از آن، واحد کارای متناظر با نفطه B ناکارا خواهد شد. پس واحد A باید مسیر AA’ را طی کند تا واحد B


فرم در حال بارگذاری ...

« پایان نامه درباره شناسایی نیازها وانتظارات مشتریان هدف بانک سپه استان قزوین ...نگارش پایان نامه با موضوع بررسی تطبیقی فضایل اخلاقی ایمانی در قرآن و عهدین- فایل ... »