۱۳- ورمیکمپوست دارای حداقل مواد سمی و سنگین همچون جیوه، کادمیم و سرب است که در کشتهای گلخانهای بسیار حائز اهمیت است.
۱۴-ورمیکمپوست دارای خاصیت اسیدی است و در جذب بعضی از مواد غذایی غیرمحلول نقش اساسی داشته و از فرسایش خاک جلوگیری می کند.
۱۵- استفاده از ورمیکمپوست موجب افزایش مقاومت گیاهان در مقابل امراض میگردد.
۱۶- ورمیکمپوست علاوه بر کمیت، در ارتقای کیفیت محصول نیز نقش اساسی را ایفا می کند. ( گوپتا ۲۰۱۳ و ساتی ۲۰۰۶، منیوچی و همکاران ۱۲۰۱۳، زارعی، ۱۳۹۰)
۱-۴-۵ مزایا و کاربرد کرم
از جمله مزایا و کابرد کرم میتوان به مدیریت کود در مزارع پرورش گاو، اسب و خرگوش و استفاده از فضولات کرم (ورمیکمپوست) در بهبود و اصلاح خاک مزارع و گلخانه ها و به تبع آن افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی اشاره نمود. تولید پروتئین کرم به عنوان جیره غذایی آبزیان و طیور با بهره گرفتن از پودر کردن لاشه بدن کرم مسن امکان پذیر میباشد. میتوان از پرورش کرم به منظور استفاده در زمینهای کشاورزی و همچنین برای مصرف خوراکی انسان استفاده کرد. پرورش جهت خشک کردن و استفاده در صنایع بهداشتی و آرایشی از دیگر کاربردهای این گونه از کرمها میباشد.( گوپتا ۲۰۱۳)
۱-۴-۶ مقایسه ورمی کمپوست با کودهای موجود در بازار
کودهایی که در بازار یافت میشوند به سه دسته تقسیم بندی میشوند که شامل کود شیمیایی، کود دامی و کود سبز است. مزایا و معایب این کودها در مقابل همدیگر به صورت جدول ۱-۱ مشاهده می شود. (علی عسکر، ۱۳۹۰)
۳ -M. M. Manyuchi et al 2013
جدول۱-۱، مقایسه انواع کودهای موجود در بازار
انواع کود | مزایا | معایب |
کود شیمیایی | قابلیت دسترسی مناسب، افزایش میزان تولید در زمان کوتاه، انبارداری ساده | باعث سفت شدن خاک، باعث تغییر کیفیت خاک میشود. (شور شدن و آلودگی خاک)، باعث افت کیفیت محصولات می شود. (جذب عناصر غیر ضروری در گیاه)، باعث آلودگی آبهای سطحی و کشاورزی میشود، ایجاد بیماریهای سخت درمان. |
کود دامی | قابلیت دسترسی ساده، موثر در بهبود کیفیت خاک، افزایش تولید محصول | وجود انواع ویروسها و میکرو ارگانیسمهای عنصر (عوامل بیماریها)، افزایش هزینه تولید با گرفتن کارگر جهت وجین مزارع، نیاز به استفاده از سموم آفتکش جهت کنترل میکرو ارگانیسمهای مضر موجود در کود دامی، انبار داری سخت، انتقال بیماریهای مشترک با دام، ایجاد بوهای مشمئز کننده. |
کود سبز | سبب بهبود کیفیت خاک، فاقد هرگونه آلودگی، باقیمانده مواد مغذی در محصولات را ندارد، سبب افزایش تولید می شود، انبارداری ساده، قابلیت بسته بندی آسان و فاقد آلودگی | قیمت تمام شده این کود نسبت به کود شیمیایی و دامی بیشتر است |
۱-۴-۷ مزایای ورمیکمپوست نسبت به کودهای سبز:
ورمیکمپوست دارای نسبت کربن به نیتروژن مناسبتری نسبت به سایر کودهای سبز است در نتیجه شرایط جذب عناصر مغذی توسط گیاه سهلتر و فراهمتر می شود. همچنین این ترکیب دارای pH خنثی و تا حدودی اسیدی است و استفاده زیاد آن تاثیر منفی بر کیفیت خاک و گیاه ندارد، این ترکیب فاقد بو بوده و ناخالصی آن نسبت به سایر کودهای سبز خیلی کمتر است و همچنین جهت تولید گیاهان مختلف مورد استفاده بوده و شرایط میکرو ارگانیسمهای مفید در خاکها را بهبود میبخشد. مواد موجود در بافت ورمیکمپوست به گونهای است که مانع حضور برخی آفات خاکستری و حشرات مکنده خسارتزا خصوصا در محیطهای حساس مانند گلخانهها میشود. دانههای تیره که همان ورمیکمپوست یا مدفوع کرم است که باقی مانده از بستر اولیه نیمه تجزیه شده یعنی تخم گیاه یا آفت در آن مشاهده نمی شود و به واقع برد این کود به دلیل نداشتن تخم علف هرز و آفت میباشد. (پی کی گوپتا ۲۰۱۳، علی عسکر ۱۳۹۰)
۱-۵ فرضیه های تحقیق
در این تحقیق فرضیات زیر مورد ارزیابی قرار گرفت:
۱- رطوبت، سرعت محیطی و شیب بر راندمان سرند دوار تاثیرگذار است.
۲- عملکرد جداسازی توسط سرند دوار از نظر دقت جداسازی و همچنین ظرفیت کاری مطلوب است.
۱-۶ اهداف تحقیق
به منظور اجرای طرح و ساخت دستگاه در قدم نخست به تحقیق و بررسی منابع پرداخته شده است پس از بررسی منابع و انجام تحقیق، در چهار سطح تحقیقات ادامه یافت:
۱- تولید ورمیکمپوست
۲- طراحی و ساخت سرند دوار
۳- انجام آزمایشات
۴- بررسی نتایج
هدف کلی در این پژوهش، طراحی یک ماشین جداساز است که بتواند با عملکرد دلخواه فرایند جداسازی کرم، کود، کوکون و مواد زائد را به صورت مکانیزه و با کمترین آسیب احتمالی به کرمها به انجام رساند.
فصل دوم
۲-۱ تولید ورمیکمپوست:
فناوری تولید ورمیکمپوست از نظر اکولوژیکی و اقتصادی فرآیندی در خور اجرا و با حداقل امکانات و به وسیله مردم عادی قابل اجرا میباشد. همچنین نقش موثری در مدیریت خاک و بازیافت زباله دارد. فنآوری ورمی راهکاری برای تبدیل ضایعات آلی به فرآورده های سودمند مانند ورمیکمپوست از طریق کرم خاکی است.
فرم در حال بارگذاری ...