وبلاگ

توضیح وبلاگ من

راهنمای نگارش پایان نامه در مورد بررسی رابطه بین ارزش افزوده بخش کشاورزی و توزیع درآمد خانوارهای ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

با توجه به اینکه در این تحقیق در نظر است با بهره گرفتن از ماتریس حسابداری اجتماعی به بررسی تحقیق پرداخته شود و این کار برای اقتصاد ایران برای سال ۱۳۷۸ که آخرین ماتریس حسابداری اجتماعی می باشد که توسط بانک مرکز آمار ایران منتشر شده است، زمان تحقیق مربوط به گذشته است، بنابراین رسش این تحقیق تاریخی می باشد
مقاله - پروژه
۴-۳ فن و تکنیک تحقیق
عبارت است از ابزار و وسایلی که به­واسطه آن به­توان با توجه به طرح تحقیق و روش تحقیق مطالعات مورذ نیاز تحقیق را جمع­آوری کرد در این مطالعه نحوه جمع آوری و دستیابی به آمار و اطلاعات برای بخش نظری این تحقیق از منابع مستند و روشهایی چون مطالعات کتابخانه ای، جستجو در سایتهای مختلف نظیر گوگل[۳۰]، اسپرینگر[۳۱]، الزویر[۳۲] و پایگاه های مختلفی نظیر بانک سریهای اقتصادی بانک مرکزی ایران[۳۳]، گمرک جمهوری اسلامی ایران، صندوق بین المللی پول[۳۴] و نرم افزار داده های اقتصادی شاخصهای توسعه جهانی و همچنین استفاده از ماتریس حسابداری اجتماعی سال ۱۳۷۸ می باشد.
۵-۳ طرح تحقیق
عبارت است از تعیین چهارچوب مشخصی که بر اساس آن چگونگی پرداختن به موضوع تحقیق معلوم شود به­عبارت دیگر وقتی پژوهشگر مشخص کرد که موضوع تحقیق دارای چه روشی است آنگاه باید بداند که با چه الگویی می­بایست عمل کند که تا در آن بتوتند موضوع تحقیق خود را بررسی کند به­دان جهت که این مطالعه بررسی اثر ارزش افزوده بخش کشاورزی بر توزیع درآمد خانوار شهری و روستایی با بهره گرفتن از ماتریس حسابداری اجتماعی برای سال ۱۳۷۸ است لذا به­ طور کلی طرح تحقیق دارای مطالعه توصیفی – تحلیلی می باشد.
۶-۳ اعتبار و روایی تحقیق
اعتبار به میزان شناخت و دقت شاخص ها و معیارهایی که برای سنجش پدیده ها بکار می رود گفته می شود. ذکر دو دیدگاه در مباحث اعتبار ضروری است:
الف- اعتبار درونی: به اعتباری گفته می‌شود که به این سؤال پاسخ می‌دهد، آیا نتایج حاصل از تحقیق می‌تواند پاسخگوی سؤال‌ها و فرض‌های بیان شده در موضوع باشد؟
ب – اعتبار بیرونی: این اعتبار به اعتبار خارجی معروف است و قابلیت تعمیم نتایج را بررسی می‌کند تا به این سوال پاسخ دهد، آیا نتایج تحقیق را می توان به گروهی بزرگتر یا مشابه تعمیم داد؟
باتوجه به نتایجی که بعداً به­دست خواهیم آورد، این تحقیق از اعتبار درونی برخوردار است و از انجا که مطالعه سایر متون تحقیقاتی نشان می دهد نتایج تحقیق را می توان به گروه‌ها و کشور‌های مشابه تعمیم داد لذا تحقیق از اعتبار بیرونی نیز برخوردار می باشد.
روایی از واژه روا به معنای جایز و درست گرفته شده است و به معنای صحیح و درست بودن است مقصود آن است که به­وسیله اندازه ­گیری بتواند خصیصه و ویژگی مورد نظر را اندازه بگیرد شناخت و سنجش روایی در تحلیل محتوای تحقیق و سایر اسناد حائز اهمیت است این شاخص بیان می­دارد آیا ابزار سنجش دارای ویژگی تکرارپذیری خواهد بود؟ محقق در ارزیابی یک پدیده اجتماعی یا اقتصادی با تکرار عملیات تحقیق می ­تواند به نتایج مشابه برسد به شرطی که اگر با همان شرایط، نتایج مشابهی به­دست آمد تحقیق از روایی کامل برخوردار است اهمیت روایی از آن جهت است که اندازه ­گیری­های نامناسب و ناکافی می ­تواند هر پژوهش علمی را بی­ارزش و ناروا سازد. از بررسی مطالعات در مورد این موضوع می­توان دریافت این تحقیق از روایی برخوردار است.
۷-۳ پایایی
به این معنی است که آزمون با چه دقت و صراحتی صفت مورد نظر را اندازه ­گیری می­ کند و نتایج حاصل از اندازه ­گیری تا چه میزان ثبات و پایایی دارد به­ طور کلی پایایی شرح روایی است یعنی هرچه بر میزان پایایی یک موضوع اضافه شود به همان نسبت به روایی افزوده خواهد شد.
روش به­کار رفته در این تحقیق، تجزیه و تحلیل ضرایب متغیرهای اقتصادی مدل(ماتریس حسابداری اجتماعی) است. برای این منظور از نرم افزار اکسل جهت انجام محاسبات استفاده خواهد شد. با توجه به اینکه دوره زمانی تحقیق بعد از انقلاب اسلامی ایران می­باشد، این مطالعه می تواند در ابعاد مختلف از نظر زمانی (به دلیل برخورداری از مشاهدات طولانی) قابل اعتماد باشد.
۸-۳ جامعه آماری
جامعه اماری در این تحقیق کل اقتصاد ایران می باشد. اطلاعات وآمارهای مورد نیاز برای سال ۱۳۷۸ مورد استفاده قرار می گیرد.
۹-۳ طرح تحلیلی تحقیق
با توجه به اینکه هدف تحقیق بررسی رابطه بین ارزش افزوده بخش کشاورزی و توزیع درآمد خانوارهای شهری و روستایی ایران با بهره گرفتن از ماتریس حسابداری اجتماعی است، مدل تحلیلی تحقیق به صورت زیر ارائه می شود.
نمودار (۱-۳): مدل مفهومی تحقیق
۱-۹-۳ ساختار اصلی ماتریس حسابداری اجتماعی
ماتریس حسابداری اجتماعی، یک نوع سیستم حسابداری است که در آن جریان­های درآمد و هزینه میان نهادها و بخش­های مختلف اقتصاد در قالب سطرها و ستون­های یک ماتریس نشان داده می­ شود. در این ماتریس هر حساب کلان اقتصادی توسط یک ستون که نشان­دهنده پرداخت­ها و یک سطر که نشان­دهنده دریافت­های آن حساب می­باشد منعکس می­گردد. به­عبارت دیگر این سیستم حسابداری در قالب یک ماتریس مربع با سطرها و ستون­هایی تهیه می­گردد که هر یک از سطرها و ستون­ها از یک سو اطلاعاتی در مورد تولید و درآمد ایجاد شده توسط گروه­ ها و نهادهای مختلف ارائه نموده و از سوی دیگر آمارهای مربوط به هزینه­ های صورت گرفته توسط این نهادها را نشان می­ دهند. بنابراین دریافت­های هر نهاد به­عنوان درآمد در سطرهای ماتریس و پرداخت­های صورت گرفته توسط هر نهاد نیز به­عنوان هزینه در ستون­های آن نشان داده می­ شود.در این ماتریس کل دریافت­ها و پرداخت­ها و در نتیجه مجموع سطرها و ستون­ها برای هر حساب با هم برابر بوده و این برابری برای کل دریافت­ها و پرداخت­های هر نهاد نیز باید برقرار باشد. انتخاب تعداد سطرها و ستون­های این ماتریس با توجه به ماهیت و شرایط اقتصادی هر کشور و نیز با در نظر گرفتن اهداف تهیه این ماتریس قابل انعطاف بوده و این عوامل به ترتیب درجه تفکیک­پذیری و نیز تعداد سطر و ستون­های ماتریس را تعیین می­ کنند. چنان­که اشاره گردید، هر یک از سطرها و ستون­های ماتریس حسابداری اجتماعی نشنه­گر حساب­های مختلف در سیستم اقتصادی است و ارقام مربوط به آن­ها نیز به نوبه خود ارزش مبادلات انجام شده میان این حساب­ها را در یک کشور و در یک دوره زمانی معین نمایش می­دهد. برای هر حساب مشخص و درنتیجه هر جفت سطر و ستون معین، اقلام وارد شده در سطرها نشانه­گر دریافت­ها و یا درآمدهای آن حساب و اقلام ستون متناظر با این سطرها نیز میزان پرداختی­ها و هزینه­ های مربوط به آن حساب را نشان می­دهد. به­ طور کلی در هر سیستم اقتصادی، کلیه درآمدها باید با هزینه­ های متناظر خود برابر بوده و این برابری برای کلیه سطرها و ستون­های متناظر در ماتریس حسابداری اجتماعی نیز باید برقرار باشد. بنابراین به­عنوان مثال رقمی که در سطر i و ستون j این ماتریس قرار داد نشان­دهنده هزینه­ های پرداختی حساب jام است که توسط حساب iام دریافت شده است. بر اساس این جدول، ماتریس حسابداری اجتماعی را می­توان به­ طور کلی برحسب حساب­های درون­زا [۳۵]و برون­زا[۳۶] نشان داد. حساب­های درون­زا حساب­هایی هستند که درآمد آنها در چارچوب ارتباطات در نظر گرفته شده در مدل تعیین می­ شود، در صورتی که درآمد حساب­های برون­زا در خارج از این چارچوب تعیین می­گردد. در حالت استاندارد، حساب­های تولید، حساب عوامل تولید و حساب نهادها (شامل خانوارها و شرکت­ها) حساب­های اصلی درون­زای ماتریس حسابداری اجتماعی را تشکیل می­ دهند و سایر حساب­ها که شامل حساب­های دولت، سرمایه و دنیای خارج می­باشند، به­عنوان حساب­های برون­زا در نظر گرفته می­شوند.
۲-۹-۳ روابط اساسی مورد نیاز برای تجزیه و تحلیل
در جدول داده – ستانده برای بدست اوردن معکوس ماتریس لئونتیف که از رابطه  بدست می آید، از محاسبه ماتریس ضرایب فنی (ماتریس A) شروع می شود. این ماتریس در جدول داده – ستانده نوع اول فقط داد و ستد بین بخشهای اقتصادی را شامل می شود که در قسمت درونزای جدول واقع است. اما تجزیه و تحلیل ماتریس حسابداری اجتماعی مستلزم بدست آوردن ماتریس An است که علاوه بر داد و ستد بین بخشهای اقتصادی شامل حسابهایی نظیر حساب عوامل تولید، خانوارها و سایر موسسات می باشد. از آنجایی که ماتریس حسابداری اجتماعی تعمیم یافته داده – ستاده است روابط مشابه داده - ستانده و ماتریس حسابداری اجتماعی در قالب روابط اساسی داده – ستانده آورده شده است. با توجه به موضوع تحقیق که بررسی رابطه بین ارزش افزوده بخش کشاورزی و توزیع درآمد خانوارهای شهری و روستایی ایران با بهره گرفتن از ماتریس حسابداری اجتماعی است، تجزیه و تحلیل روابط مورد نیاز این تحقیق، ابتدا نمای کلی ماتریس حسابداری اجتماعی و روابط موجود در این جدول آورده شده است و سپس روابط مورد نیاز این تحقیق بسط داده می شوند.
جدول (۱-۳) ساختار کلی الگوی ماتریس حسابداری اجتماعی

 

  هزینه ها جمع کل
حسابهای درونزا جمع حسابهای برونزا جمع
دریافتی ها حسابهای دورنزا داد و ستد   تزریقات    
N n Y y


فرم در حال بارگذاری ...

« منابع تحقیقاتی برای نگارش مقاله تجمع زیستی فلزات سنگین(نیکل و کادمیوم) در بافت اسکلتی و رسوبات ...ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی درباره موانع همگرایی در سازمان کشورهای مستقل مشترک المنافع »