وبلاگ

توضیح وبلاگ من

راهنمای نگارش پایان نامه و مقاله درباره بررسی سی و هشت ساله تومورهای غدد بزاقی در مراجعین به ...

 
تاریخ: 05-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

نوع تومور

 

-

 

کیفی

 

اسمی

 

نوع تومور براساس شواهد موجود در پرونده

 

خوش‌خیم، بدخیم

 

 

 

موقعیت تومور

 

-

 

کیفی

 

اسمی

 

موقعیت تومور در ناحیه دهان، فک و صورت براساس پرونده

 

کام، غدد تحت فکی، لب و . . .

 

 

 

تشخیص بالینی

 

-

 

کیفی

 

اسمی

 

تشخیص‌های بالینی ارائه شده برای تومورها براساس پرونده
پایان نامه - مقاله - پروژه

 

کیست، تومور SCC، تومور بدخیم و …

 

 

 

تشخیص هیستولوژی

 

-

 

کیفی

 

اسمی

 

تشخیص هیستولوژی ارائه شده برای تومورها براساس پرونده

 

پلئومورفیک آدنوما، آدنوکارسینوما و …

 

 

 

تومور ماژور

 

-

 

کیفی

 

اسمی

 

بلی - خیر

 

ماژور – مینور

 

 

 

 

روش اجرای تحقیق

در این تحقیق توصیفی- مقطعی گذشته‌نگر، کلیه پرونده‌های تشکیل شده در بخش آسیب‌شناسی دهان، فک و صورت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در فاصله زمانی ۱۳۸۸-۱۳۵۰ بازبینی شده و پرونده‌های با تشخیص تومورهای غدد بزاقی انتخاب و ارزیابی شدند. در ابتدا، با مراجعه به دفاتر بایگانی بخش آسیب‌شناسی دانشکده دندانپزشکی طی ۳۸ سال گذشته؛ مجوزهای لازم برای این کار از مسئولان دانشکده اخذ شده و با در نظر گرفتن تمام موارد ارائه شده به این بخش طی این مدت، کلیه تومورهای غدد بزاقی استخراج شدند. نمونه ها به این شکل مورد بررسی قرار گرفتند که اگر اطلاعات کافی در مورد یکی از متغیرها مثلاً (سن یا جنس و …) وجود نداشت متغیر مورد بررسی از آن نمونه حذف گردید. سپس، لام‌های نمونه‌های مربوطه مورد بازبینی هیستولوژیک قرار گرفته و در صورت بروز هر گونه شک و تردید، نمونه‌های جدیدی از آنها تهیه شد. با مطالعه مجدد نمونه‌ها و در صورت نیاز، انجام رنگ‌آمیزی‌های ضروری اختصاصی تشخیص قطعی روی نمونه‌ها صورت گرفت. در صورتی که در تشخیص جدید، تومور تأیید نمی‌گردید، نمونه‌ها از مطالعه خارج می‌شدند. سپس؛ تومورها براساس یافته‌های بافت‌شناسی و قواعد بین‌المللی (سازمان جهانی بهداشت) برای طبقه‌بندی این تومورها از نظر بدخیم یا خوش‌خیم بودن دسته‌بندی شدند. پس از تأیید قطعی کلیه موارد از هر نوع تومور براساس طبقه‌بندی‌های رایج؛ با بهره گرفتن از اطلاعات دیگری که همراه با ارسال نمونه‌ها از طریق برگه‌های خاص به بخش حاصل می‌گردد؛ سن، جنس، مکان درگیری و سایر خصوصیات تومورها بررسی شد. در نهایت، فراوانی تومورها و یافته‌های مرتبط با آنها استخراج گردید.

روش تجزیه و تحلیل آماری

میانگین، انحراف معیار و سایر شاخص‌های آماری نمونه‌ها تعیین و گزارش می‌گردد. علاوه بر این؛ فراوانی مطلق (تعداد) و فراوانی نسبی (درصد) بروز هر یک از انواع مختلف تومورها به همراه جنس، گروه‌های سنی، ماهیت ضایعات از نظر خوش‌خیم یا بدخیم بودن، مینور یا ماژور بودن ضایعات و موقعیت ضایعات مختلف تعیین و ثبت می‌گردد. میانگین سنی نمونه‌های زن و مرد و نیز میانگین سنی مبتلایان برحسب خوش‌خیم یا بدخیم بودن ضایعات با آزمون Student t ارزیابی شده و فراوانی ضایعات بدخیم و خوش‌خیم در مردان و زنان با آزمون chi-square از نظر آماری مقایسه خواهد گردید. در این تحقیق، میزان خطای نوع اول (نوع α) برابر ۰۵/۰ در نظر گرفته شده و در صورتی که P value کمتر یا مساوی ۰۵/۰ به دست می‌آمد، تفاوت موجود از نظر آماری معنی‌دار فرض می‌شد.

ملاحظات اخلاقی

در این تحقیق، با توجه به اینکه هیچ مداخله‌ای روی بیماران صورت نگرفته و ارزیابی‌ها فقط با بهره گرفتن از مدارک موجود در پرونده‌های آنها انجام شده بود؛ هیچ مشکل خاصی از نظر رعایت مسائل اخلاقی وجود نداشت.
فصل چهارم:
نتایج تحقیق

نتایج تحقیق

در این تحقیق، پس از بررسی کلیه پرونده‌های موجود در بخش آسیب‌شناسی دهان، فک و صورت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در فاصله زمانی ۱۳۸۸-۱۳۵۰؛ کلاً ۹۸۰۷ نمونه مورد بررسی قرار گرفتند که در بین آنها ۱۶۵ مورد تومور بزاقی مشاهده گردید. حدود ۷/۱ درصد از کل نمونه‌ها را تومورهای غدد بزاقی در برمی‌گیرند.


فرم در حال بارگذاری ...

« راهنمای نگارش پایان نامه و مقاله درباره : تهیه نانولوله کربنی چند دیواره پوشش داده‌شده با پلی آنیلین به‌عنوان جاذب جهت ...دانلود پایان نامه در رابطه با بررسی نقش تکنیک های حسابداری مدیریت استراتژیک دراهداف سازمان ها- فایل ... »
 
مداحی های محرم