وبلاگ

توضیح وبلاگ من

طراحی نوسان‌ساز Cross-Coupled LC با نویز فاز کم- فایل ۱۸

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

 

 

 

  • شکل­دهی جریان ترانزیستورهای سوئیچ با ساختار کسکود

 

در راستای کاهش نویز فاز ساختاری طراحی شده است که هدف شکل­دهی جریان ترانزیستورهای سوئیچ بوده است. بدین معنی که ترانزیستورها در زمان­هایی که حساسیت زیادی به منابع نویز موجود در مدار دارند خاموش شوند یا حتی المکان جریان کمتری هدایت کنند و تا حدودی توانسته ­اند این شکل دهی را انجام دهند. یک نمونه از این طراحی­ها ساختار معرفی شده به نام Cascode Cross-Coupled می­باشد [۳۱].

 

 

 

الف
ب

 

 

جریان و ولتاژ نوسان‌ساز شکل (۲-۴۹) الف: عدم حضور خازن موازی. ب: در حضور خازن موازی
در این ساختار برای بایاس کردن نوسان‌ساز­­­ LC Cross-Coupled از یک ساختار کسکود بجای ترانزیستور دنباله استفاده کرده و از این طریق ناحیه تفاضلی بین جریان ترانزیستورها را از بین رفته است، بدین طریق نویز فاز بهبود یافته است. در یک نمونه از نوسان‌ساز­­­ LC ساده شبیه­سازی شده جریان ترانزیستورها به فرم شکل (۲-۵۱) می­باشند. همانطور که مشاهده می­ شود هر ترانزیستور تقریبا در نصف تناوب هدایت می­ کند و یک ناحیه تفاضلی نیز بین جریان­ها وجود دارد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
وقتی سوئیچ کامل رخ دهد و همه جریان دنباله از یک ترانزیستور بگذرد بعلت وجود امپدانس زیاد در سورس این ترانزیستور، نویزی به خروجی انتقال داده نمی­ شود. ولی وقتی M2 وM1 در مد تفاضلی عمل کنند، سورس تقریبا همانند زمین مجازی عمل کرده و بدلیل امپدانس کم در سورس

فرم جریان درین در نوسان‌ساز LC کلاسیک
در این حالت نویز زیادی به خروجی تزریق می­ شود. این لحظات همان نقاط گذر از صفر بیان شده در مقاله حاجی میری می­باشند که ISF در این نقاط مقدار ماکزیممی دارد. در ساختار Cascode Cross-Coupled معرفی شده این مد تفاضلی حذف شده است. شماتیک نوسان‌ساز­­­ Cascode Cross-Coupled در شکل (۲-۵۲) نشان داده شده است. همانطور که مشاهده می­ شود ترانزیستور جریان دنباله برداشته شده و ترانزیستورهای زوج تفاضلی با یک ساختار Cascode Cross-Coupled جایگزین شده است که بایاس مدار را نیز تامین می­ کند.

ساختار Cascode Cross-Coupled[31]
همان­طور که در روش فیلترینگ نویز دنباله در بخش ۲-۱۲-۱ نیز اشاره شد، منبع جریان دنباله دو نقش مهم در نوسان‌ساز­­­ را ایفا می­ کند که عبارتند از: تامین کننده­ جریان بایاس و ایجاد امپدانس زیاد در سورس ترانزیستورهای زوج تفاضلی برای جلوگیری از کاهش ضریب کیفیت تانک LC در لحظاتی که ترانزیستورهای M1 و M2 ناحیه­ی تریود را تجربه می­ کنند. در ساختار شکل (۵۲-۲) بخش Cascode همان نقش منبع جریان در نوسان‌ساز­­­ Cross-Coupled را ایفا می­ کند.
در این ساختار بایاس ترانزیستورهای ورودی از طریق کوپلینگ خازنی از خروجی مجزا شده است و M1 و M2 از طریق VB1 که اندکی بیشتر از Vth است بایاسDC شده است تا آنها را در وضعیت روشن با جریان ناچیز قرار دهد. ولتاژ AC خروجی نیز از طریق یک خازن به گیت M1 و M2 اعمال می شود. با این ساختار ترانزیستورها دقیقا در نصف تناوب هدایت کرده و هیچ مد تفاضلی وجود نخواهد داشت. لازم به ذکر است که VB2 نیز باید به­گونه ای طراحی شود که ترانزیستورهای کسکود ( M3 , M4) وارد ناحیه تریود نشوند. فرم جریان ترانزیستورهای M1 و M2 در شکل (۲-۵۳) نشان داده شده است. همان­طور که مشاهده می­ شود جریان بگونه­ای فرم­دهی شده است که در نقاط تفاضلی جریان ناچیز است.

جریان ترانزیستورهای سوئیچ در نوسان‌ساز شکل (۲-۵۲)
برای بررسی نویز فاز در این نوسان‌ساز­­­ دو حالت را باید در نظر گرفت:

 

  • جریان از شاخه چپ بگذرد: در این حالت ترانزیستورهای M1, M3خاموش هستند و نویزی از آنها به خروجی انتقال داده نمی­ شود.

 

  • جریان از شاخه راست بگذرد: در این حالت چون M3ترانزیستور کسکود است، بعلت وجود ترانزیستور M1 و امپدانس زیاد در سورس M3 باز هم نویز زیادی به خروجی انتقال نمی­یابد..

 

در حالت دوم می­توان دو حالت را بررسی کرد. M1 روشن است، پس در دو ناحیه می ­تواند کار کند:

 

  • اشباع: در این حالت امپدانس زیادی بین درین و سورس آن وجود دارد و متعاقبا امپدانس زیادی در سورس M3 وجود خواهد داشت و نویز آن از بین می­رود.

 

  • تریود: در این حالت ولتاژ Vout,p نزدیک پیک مثبت خود قرار دارد و Vout,n نزدیک پیک منفی خود قرار دارد. چون ISF در این نقاط نزدیک صفر است حتی اگر نویز M3 هم زیاد باشد، ISF نزدیک صفر است و M3 سهم زیادی در نویز ندارد.

 

بنابراین در هر دوحالت M3 سهم ناچیزی در نویز دارد و به این ترتیب در این ساختار هر ترانزیستور در نیم سیکل هدایت کرده و در ناحیه گذر از صفر خروجی­ها، جریان درین ترانزیستورها صفر است، در مجموع نمی­ توان به پالس­ها باریکی دست یافت بنابراین این کار نتوانسته است بهبودی زیادی در نویز فاز ایجاد کند.

 

  •  

 

 

 

      •  

     

     

 

 

 

  • تفکیک بایاس گیت از خروجی نوسان‌ساز

 

در نمونه ­ای دیگر از روشی برای شکل دهی جریان ترانزیستورها استفاده کرده است که توانسته به پالس­های باریک­تری برای جریان ترانزیستور­ها دست یابد. در این ساختار سطح DC گیت ترانزیستورهای زوج تفاضلی از سطح DC خروجی مجزا شده است [۳۲]. در شکل (۲-۵۴) دو نوع نوسان‌ساز­­­ LC مرسوم و نوسان‌ساز­­­ مورد بررسی نشان داده شده است.

 


فرم در حال بارگذاری ...

« شما نمی‌توانید موارد درون زباله‌دان را ویرایش کنید. مورد را به بیرون از ...مطالب درباره : بهبود نقشه گستره جنگل با استفاده از تصاویر چند فصلی طیفی ماهواره ای ... »