وبلاگ

توضیح وبلاگ من

مطالب درباره : بهبود نقشه گستره جنگل با استفاده از تصاویر چند فصلی طیفی ماهواره ای ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

3-7-5-طبقه بندی با بهره گرفتن از سیستم اطلاعات جغرافیایی
در این روش طبقات مختلف در هر فصل که دارای بهترین نتایج بودند، انتخاب و جداسازی و با یکدیگر ادغام شدند و طبقه‌های غیرجنگل با هم و جنگل با یکدیگر ادغام و در نهایت نقشه نهایی گستره جنگل/غیر جنگل بدست آمد.
3-7-6- طبقه بندی با استفاده ازتصاویر توامان چندزمانه (چندفصلی)
در این روش مجموعه باندهای اصلی و مصنوعی چهار فصل بصورت توامان برای طبقه بندی استفاده شده است. و طبقه بندی با توجه به این که آلگوریتم ماشین بردار پشتیبان یک آلگوریتم ناپارامتریک می­باشد و هیچ محدودیتی در پذیرش تعداد باندها برای طبقه بندی ندارد با آلگوریتم ماشین بردار پشتیبان انجام شده است.
پایان نامه - مقاله - پروژه
3- 8- طبقه بندی با روش سلسله مراتبی
دراین مرحله، پس از ارزیابی اولیه بازتاب‌های پدیده‌های مختلف در باندهای چندطیفی و همچنین انجام طبقه بندی بر روی تصاویر 4 فصل به صورت مجزا و توامان مشاهده گردید که وجود سوزنی برگان، سایه‌های ایجاد شده در اثر ارتفاع و زاویه کم خورشید در تصویر فصل زمستان و تشابه بازتاب برخی از پدیده‌های غیرجنگل نظیر باغ­های خزان کننده و پوشش ­های درختی با بازتاب جنگل از مهمترین عوامل تداخل طبقه ­های جنگل و غیرجنگل هستند. با توجه به این که در طبقه بندی سلسله مراتبی امکان جداسازی طبقات به صورت مرحله به مرحله وجود دارد، بنابراین روش سلسله مراتبی دودوئی که در آن در هر مرحله فقط دو طبقه یا دو مجموعه از طبقه‌ها از یکدیگر جدا می‌شوند استفاده شده است. مهمترین مزیت این روش در این تحقیق امکان جداسازی سوزنی برگان و باغات خزان کننده ازباغ‌های همیشه سبز، جداسازی اراضی زراعی دارای محصول و فاقد محصول و اراضی زراعی بایر بوده است. پس از آماده سازی تصاویر ابتدا سطوح آب از سایر پدیده‌ها با تصویر ماه آوریل جدا گشت. دلیل انتخاب تصویر این فصل برای جداسازی آب این بود که بعضی از مناطق تحت تاثیر سایه ارزش‌های پایینی داشتند و در تصویر فصل زمستان با پدیده آب تداخل می‌یافتند. ابتدا سطوح آب از تصاویر مورد استفاده جدا گردید و در مرحله دوم مناطق مسکونی و جاده‌ها که از سایر قسمت‌ها در تصویر فصل رویشی بازتاب متفاوتی داشتند با بهره گرفتن از تصویر فصل بهار از تصویر مرحله اول جدا شدند. در مرحله سوم به کمک باندهای تصویر فصل تابستان جنگل پهن برگ از سایر کاربری­ها جدا شدند. در مرحله چهارم به وسیله تصویر فصل تابستان مراتع جدا شدند. در مرحله پنجم باغات همیشه سبز با تصویر فصل زمستان جدا شدند. در مرحله ششم به کمک تصویر ماسک شده حاصل از مرحله پنجم و تصویر فصل پائیز اراضی کشاورزی دارای محصول و بدون محصول از هم تفکیک شدند. در مرحله هفتم با تصویری دیگر از مرحله پنجم باغات خزان کننده و سوزنی برگ ازهم جداشدند. کلیه مراحل کار در شکل 3-2 نشان داده شده است. پس از پایان مراحل طبقه بندی، 9 تصویر جداگانه که شامل پدیده‌های آب، مناطق مسکونی و جاده‌ها، مناطق جنگلی، مرتع، باغات همیشه سبز (مرکبات و زیتون)، اراضی کشاورزی زیرکشت و بایر، باغات خزان کننده و سوزنی برگان بوده ­اند بدست آمده اند. این تصاویر به منظور تهیه نقشه کاربری اراضی نهایی با یکدیگر جمع گردیدند. در نقشه نهایی مناطق جنگلی و سوزنی برگ بعنوان مناطق جنگلی در هم ادغام و بقیه طبقات غیرجنگل بعنوان مناطق غیر جنگلی در هم ادغام شدند تا نقشه گستره جنگل/ غیرجنگل بدست آید.
3- 9- برآورد صحت نقشه‌های حاصل از طبقه بندی
نقشه­های حاصل از طبقه بندی تصاویر ماهواره‌ای با بهره گرفتن از نمونه‌های واقعیت زمینی به منظور برآورد صحت مورد مقایسه قرارگرفتند. بیان ارزیابی صحت نقشه­ها در این تحقیق براساس معیارهای صحت کلی، ضریب کاپا و صحت تولید کننده و صحت کاربر انجام شد.
تصاویرماهواره‌ای چهار فصل لندست
آماده سازی و پردازش تصاویر
طبقه بندی به روش SVM با تصویر فصل بهار
طبقه بندی با تصویر فصل بهار
طبقه بندی با تصویر فصل تابستان
طبقه بندی با تصویر فصل تابستان
طبقه بندی با تصویر فصل زمستان
طبقه بندی با تصویر فصل بهار
شکل 3-2- مراحل انجام طبقه بندی سلسله مراتبی
فصل چهارم
نتايج
4-1- نتایج مربوط به طبقه بندی تصاویر 4 فصل به صورت تک زمانه
عمل طبقه بندی روی تصاویر 4 فصل به صورت مجزا با الگوریتم ماشین بردار پشتیبان انجام شد. شکل 4-1 نقشه حاصل از طبقه بندی طبقات مختلف منطقه مورد مطالعه بروی تصویر فصل بهار، شکل 4-2نقشه حاصل از طبقه بندی طبقات مختلف منطقه مورد مطالعه بر روی تصویر فصل تابستان، شکل 4-3 نقشه حاصل از طبقه بندی طبقات مختلف منطقه مورد مطالعه برروی تصویر فصل پائیز، شکل 4-4 نقشه حاصل از طبقه بندی طبقات مختلف منطقه مورد مطالعه برروی تصویر فصل زمستان، شکل 4-5 نقشه گستره جنگل/غیرجنگل بر روی تصویر فصل بهار و شکل 4-6 نقشه طبقه بندی جنگل/غیرجنگل بر روی تصویر فصل تابستان و شکل 4ـ7 نقشه طبقه بندی جنگل/غیرجنگل بر روی تصویر فصل پاییز و شکل 4-8 نقشه طیقه بندی جنگل/غیرجنگل بر روی فصل زمستان را نشان می‌دهد. جدول 4-1 نتایج ارزیابی صحت نقشه کاربری های مختلف برای فصل بهار، جدول 4-2 نتایج ارزیابی صحت نقشه کاربری­های مختلف برای فصل تابستان، جدول 4-3 نتایج ارزیابی صحت نقشه کاربری­های مختلف برای فصل پائیز، جدول 4-4 نتایج ارزیابی صحت نقشه کاربری­های مختلف برای فصل زمستان و جدول 4-5 نتایج ارزیابی صحت نقشه­های فصول مختلف را برای دو کاربری جنگل/غیرجنگل نشان می­دهد.
شکل 4-1- نقشه حاصل از طبقه بندی طبقات مختلف منطقه مورد مطالعه بروی تصویر فصل بهار
شکل 4-2- نقشه حاصل از طبقه بندی طبقات مختلف منطقه مورد مطالعه بروی تصویر فصل تابستان
شکل 4-3- نقشه حاصل از طبقه بندی طبقات مختلف منطقه مورد مطالعه بروی تصویر فصل پائیز
شکل 4-4- نقشه حاصل از طبقه بندی طبقات مختلف منطقه مورد مطالعه بروی تصویر فصل زمستان

شکل4- 5- نقشه گستره جنگل/غیرجنگل حاصل از طبقه بندی با بهره گرفتن از تصویر فصل بهار

شکل4- 6- نقشه گستره جنگل/غیرجنگل حاصل از طبقه بندی با بهره گرفتن از تصویر فصل تابستان

شکل 4- 7- نقشه گستره جنگل/غیرجنگل حاصل از طبقه بندی با بهره گرفتن از تصویر فصل پائیز

شکل 4- 8- نقشه گستره جنگل/غیرجنگل با بهره گرفتن از تصویر فصل زمستان
جدول 4-1 نتایج ارزیابی صحت نقشه کاربری های مختلف برای فصل بهار

 

طبقه ها صحت تولید کننده(%) صحت کاربر(%)
آب 80 80


فرم در حال بارگذاری ...

« طراحی نوسان‌ساز Cross-Coupled LC با نویز فاز کم- فایل ۱۸راهنمای نگارش پایان نامه در مورد بررسی«همیاری های اقتصادی(خانوادگی) در تهران«مطالعه موردی مجیدیه شمالی منطقه ۴»- فایل ... »