وبلاگ

توضیح وبلاگ من

طراحی پایه‌ی حلقه‌ی دریزو و استفاده ‌از حلال هیدروکربنی در فرایند نم‌زدایی در ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

 

 

۱

 

-

 

Number of unit in series

 

 

 

۱

 

-

 

Number of unit in parallel

 

 

 

No

 

-

 

RhoV2 problem

 

 

 

No

 

-

 

Vibration problem

 

 

 

در شکل زیر TEMA Sheet مربوط به مبدل E-101 آورده شده است.
شکل(۴-۱۷): TEMA Sheet مربوط به مبدل E-101
طرح کلی مبدل و استقرار لوله‌ها در مبدل E-101 مطابق شکل‌های زیر می‌باشند.
شکل (۴-۱۸): طرح کلی مبدل E-101
شکل(۴-۱۹): استقرار لوله‌ها در مبدل E-101
۴-۱-۴- چیلر تأمین کننده‌ی آب سرد [۳۹]
دستگاهی که با بهره گرفتن از یک سیال خنک‌کننده در سیکل تبرید، سیال دیگری را (عمدتاً آب) برای مصارف صنعتی یا تهویه‌ی مطبوع خنک می‌کند چیلر نامیده می‌شود. چیلرها از جمله تجهیزات بسیار مهم در سرمایش هستند که به طور کلی می‌توان آنها را به دو دسته چیلرهای تراکمی[۴۰] و چیلرهای جذبی[۴۱] تقسیم کرد. به طور کلی چیلرهای تراکمی از انرژی الکتریکی و چیلرهای جذبی از انرژی حرارتی به عنوان منبع اصلی برای ایجاد سرمایش استفاده می‌کنند. در زیر، هر یک از این دو نوع چیلر به اختصار توضیح داده شده‌اند.
پایان نامه - مقاله - پروژه

 

 

  • چیلرهای تراکمی:

 

 

در این نوع از چیلرها، خنک‌کننده‌ی کمپرسور انرژی خود را از الکتروموتور دریافت و گاز را متراکم می‌کند. گاز فشرده شده در کندانسور به کمک آب یا هوای محیط خنک شده و به مایع تبدیل می‌شود، این مایع تحت فشار پس از گذشتن از شیر انبساط یا لوله‌ی موئین وارد خنک‌کننده می‌گردد که در فشار کمتری قرار دارد و باعث تبخیر مایع می‌شود و مایع سردکننده، حرارت نهان تبخیر خود را از محیط خنک‌کننده می‌گیرد و باعث سرد شدن موادی می‌شود که با خنک‌کننده در تماس هستند. گاز ناشی از تبخیر، به کمپرسور منتقل شده و همین طور چرخه تکرار می‌شود. درشکل (۴-۲۰) اجزاء یک چیلر تراکمی نشان داده شده است.
شکل(۴-۲۰): شماتیک اجزای چیلر تراکمی[۴۲]
کمپرسور چیلرهای تراکمی بیشتر در دو نوع رفت ‌و برگشتی[۴۲] و اسکرو[۴۳] می‌باشد. چیلرهای تراکمی نوع اسکرو، نسل جدید چیلرهای تراکمی به حساب می‌آیند و مزیت آنها در وجود کمپرسورهای مارپیچی است که باعث زیر بار رفتن چیلر به صورت تدریجی، با توجه به میزان برودت مورد نیاز می‌باشد.
راندمان بالاتر، کاهش جریان راه‌اندازی بسیار پایین‌تر (حدود نصف چیلرهای تراکمی با کمپرسور رفت و برگشتی) و داشتن قطعات متحرک کمتر، مزیت‌های چیلرهای تراکمی با کمپرسور اسکرو نسبت به چیلرهای تراکمی با کمپرسور رفت و برگشتی می‌باشند.

 

 

  • چیلرهای جذبی:

 

 

در این نوع از چیلرها، به جای کمپرسور از جذب‌کننده و مولد حرارتی استفاده می‌گردد. یکی از پرکاربردترین سیستم‌های جذبی، سیستم لیتیوم برماید است. در این سیستم، بخار آب در جذب‌کننده، توسط لیتیوم برماید غلیظ جذب شده و آب در مولد حرارتی بر اثر حرارت تبخیر می‌شود. این بخار آب، در کندانسور که فشار آن حدود ۱/۰ اتمسفر است، به آب مایع تبدیل شده و سپس در خنک‌کننده که فشار آن حدود ۰۱/۰ اتمسفر است، دوباره به بخار تبدیل می‌گردد و آب، گرمای نهان تبخیر خود را از محیط خنک‌کننده و یا کوئل آب می‌گیرد. بخار آب ایجاد شده در خنک‌کننده به جذب‌کننده هدایت شده و جذب لیتیوم برماید غلیظ می‌شود و دوباره به مولد حرارتی می‌رود و این چرخه تکرار می‌شود. در شکل (۴-۲۱) اجزاء چیلر جذبی نشان داده شده است.
شکل(۴-۲۱): شماتیک اجزای چیلرجذبی[۴۲]
به دلیل مصرف بالای برق توسط چیلرهای تراکمی، امروزه چیلرهای جذبی از استقبال خوبی برخوردار شده‌اند. در این نوع از چیلرها، به جای انرژی الکتریکی از انرژی حرارتی که از سوختن سوخت‌های فسیلی ایجاد می‌شود برای تولید سرما استفاده می‌گردد و دارای قطعات متحرک کمتری نسبت به انواع کمپرسوری هستند و میزان خرابی و هزینه‌های مربوط به تعمیرات آنها کمتر از نوع تراکمی است.
چیلرهای جذبی به دو گروه تک‌ اثره و دو اثره طبقه‌بندی می‌شوند. چیلرهای تک اثره شامل چیلر‌های تغذیه شونده با بخار، چیلر‌های تغذیه شونده با آب داغ (دمای بالای
۱۰۰) و چیلر‌های تغذیه شونده با آب گرم (دمای زیر  ۱۰۰) می‌باشند که سیکل کاری آنها مشابه بوده و همگی دارای یک مولد حرارتی می‌باشند.
چیلرهای دو اثره به دو دسته‌ی دو اثره با تغذیه‌ی بخار و دو اثره با شعله‌ی مستقیم طبقه‌بندی می‌شوند. این چیلرها، نسل جدید چیلرهای جذبی تک اثره هستند. در چیلرهای جذبی دو اثره برخلاف چیلرهای جذبی تک اثره که یک مولد حرارتی وجود دارد دارای دو مولد حرارتی می‌باشد که یکی، مولد حرارتی دما بالا و دیگری مولد حرارتی دما پایین می‌باشد که این امر باعث کاهش بسیار چشمگیر مقدار مصرف سوخت شده و ضریب عملکرد دستگاه را تا دو برابر افزایش می‌دهد.
مهمترین شرط برای به کارگیری چیلر جذبی با تغذیه بخار، وجود تاسیسات تأمین کننده‌ی بخار با فشار حداقل یک اتمسفر می‌باشد. بنابراین به دلیل هزینه‌ی زیاد تجهیزات تولید و انتقال بخار، استفاده از این نوع چیلر در پروژه‌هایی که جهت مصارف دیگری نیاز به بخار حداقل یک اتمسفر دارند مانند پروژه های صنعتی و بیمارستانی توصیه می‌شود. در چیلرهای جذبی شعله مستقیم حرارت حاصل از احتراق سوخت بطور مستقیم باعث گرم شدن و تغلیظ محلول لیتیوم برماید شده و دیگر نیازی به ایجاد تأسیسات بخار یا آب داغ نمی‌باشد که این امر باعث کاهش زیادی در سرمایه‌گذاری اولیه می‌شود، همچنین بدلیل کم شدن تجهیزات، هزینه‌ی تعمیرات و نگهداری کاهش خواهد یافت. از دیگر قابلیت‌های چیلر شعله‌مستقیم، تولید آب گرم می‌باشد ولی به دلیل استهلاک دستگاه و پایین بودن دمای آب گرم خروجی که حداکثر دمای آن  ۶۰ می‌باشد، در بیشتر مواقع از این امکان استفاده نمی‌گردد.


فرم در حال بارگذاری ...

« راهنمای ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی درباره طراحی الگوی راهبردی ارزیابی عملکرد یگان های ناجا- فایل ۱۳۸بررسی سبک شناختی اشعار سه تن از شاعران شرق گیلان- فایل ۲۸ »