وبلاگ

توضیح وبلاگ من

مطالب با موضوع : بررسی مقایسه ای احکام نکاح از دیدگاه قرآن کریم وکتاب ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی
  • کتابخانه پژوهشکده باقرالعلوم قم.

 

  • کتابخانه پژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی قم.

 

  • کتابخانه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم.

 

  • کتابخانه مرکز مطالعات زنان قم.

 

  • کتابخانه مرکز فرق و ادیان قم.

 

  • کتابخانه آیت الله سیستانی قم.

 

  • کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی قم.

 

  • کتابخانه سازمان تبلیغات اسلامی قم.

 

  • کتابخانه تخصصی مؤسسه امام صادق(ع) قم.

 

همچنین از نرمافزار «مکتبه اهل البیت» مشتمل بر ۴۷۰۰ جلد کتاب و «جامع تفاسیر نور» شامل ۱۴۱۹ جلد، استفاده گردیده و نسبت به نگارش این پایان نامه اقدام شد.
۱-۹- فصول تحقیق
این پایان نامه در شش فصل تنظیم گردیده است و هر یک از فصلها به بخش و هر یک از بخشها در صورت لزوم به زیر بخشهائی تقسیم گردیده است.
فصل اول: با عنوان کلیات ارائه گردیده، که شامل نه بخش میباشد.
فصل دوم: با عنوان مفهوم شناسی لغوی و اصطلاحی « نکاح و…» ارائه گردیده که شامل ۸ بخش میباشد.
فصل سوم: با عنوان احکام نکاح از دیدگاه تورات ارائه گردیده، که شامل ۱۷ بخش میباشد.
فصل چهارم: با عنوان احکام نکاح از دیدگاه انجیل ارائه گردیده، که شامل ۱۴ بخش میباشد.
فصل پنجم: با عنوان احکام نکاح از دیدگاه قرآن کریم ارائه گردیده. که شامل ۱۶ بخش میباشد.
فصل ششم: با عنوان نتیجهگیری ارائه گردیده، که شامل ۳ بخش میباشد.
۱-۱۰- کتاب مقدس
کتاب مقدس عنوان مجموعهای از نوشته های کوچک و بزرگ است که مسیحیان همهی این بخش-ها و یهودیان بخشی از آن را کتاب آسمانی و الهی خود میدانند، در زبان فارسی و عربی عنوان «عهدین» نیز برای این کتاب به کار میرود.
پایان نامه - مقاله - پروژه
یکی عهد قدیم که در آن خدا از انسان پیمان گرفته است که بر شریعت الهی گردن نهد و آن را انجام دهد، این عهد به سه بخش، تورات، نبییم (انبیاء) و کتوبیم (مکتوبات) تقسیم میشود.
قسمت اول (تورات) مشتمل بر پنج سِفر است.
۱). سفر پیدایش: که در این کتاب از چگونگی خلقت جهان و انسان صحبت شده است، ماجراهای حضرت آدم(ع) تا حضرت نوح(ع) و حضرت ابراهیم (ع) و فرزندان او، حضرت یعقوب و یوسف(ع) و مهاجرت فرزندان یعقوب به مصر و استقرار در آن مکان به صورت داستانوار آمده، داستان این کتاب با مرگ حضرت یوسف (ع) در مصر خاتمه مییابد.
۲). سِفر خروج: دنباله ماجراهای بنی اسرائیل را بیان میکند، تغییر حکومت مصر، ظهور حضرت موسی و نجات بنی اسرائیل، ده فرمان حضرت موسی برای بنی اسرائیل در این سِفر بیان شده است.
۳). سِفر لاویان: این کتاب بیشتر دربارهی احکام کهانت و وظایف کاهنان سخن گفته و علت نامگذاریاش همین بوده، احکام دیگری از قبیل خوردنیهای پاک و ناپاک اصل و حرام و احکام روز شنبه در این کتاب آمده است.
۴). سِفر اعداد: ماجراهای بنی اسرائیل را در دوران سرگردانی بیان میکند و همچنین احکام و دستورات فقهی در آن آمده است.
۵). سِفر تثنیه: تثنیه به معنای تکرار است، علت نامگذاری آن به تثنیه این بوده که احکام و دستورات کتابهای دیگر در آن تکرار شدهاند.
بخش دوم (کتب انبیاء) به دو قسمت تقسیم میشود.
الف - کتب انبیای متقدم:که خود شامل کتابهای یوشع، داوران، سموئیل و پادشاهان است.
ب- کتب انبیای متاخر: که شامل کتابهای اِشعیا، اِرمیا، حِزقِیال، هوشع، یوئیل، عاموس، عُوبَدیان،یونُس، میکاه، ناحوم، حَبَقُوق، صَفَنیا، حَجَّی، زکریا، ملاکی میباشد.
کتاب یوشع: جنگهای بنی اسرائیل با کنعانیان و فتح و پیروزی بنی اسرائیل و تقسیم زمین بین اسباط بنی اسرائیل را بیان می کند.
کتاب داوران(قضاوت):دورهای ۳۵۰ ساله بر بنی اسرائیل گذشت که به دورهی داوران معروف است در این دوره بنی اسرائیل دست از خدا برداشتند و به گناه روی آوردند اما وقتی به درگاه خدا روی آوردند خداوند داورانی برای آنها فرستاد؛ ماجراهای این دوره و نیز داستان دوازده داور که خدا برای بنی اسرائیل فرستاد در این کتاب آمده است.
کتاب اول سموئیل: سموئیل نبی، آخرین داور بنی اسرائیل بود که در زمان او پادشاهی بنام شائول را برای بنی اسرائیل انتخاب کرد این پادشاه ابتدا خوب عمل کرد ولی بعد از خدا دور شد، سموئیل هم از طرف خدا مأمور شد که حضرت داود را به جای او برگزیند.
کتاب دوم سموئیل: سرگذشت حضرت داود را بیان میکند حتی گناهانی را هم به حضرت داود نسبت میدهد.
کتاب اول پادشاهان: این کتاب پیرامون جانشین حضرت داوود، یعنی حضرت سلیمان بحث میکند تا جایی که ادعا میکند که حضرت سلیمان در پایان به گناه روی آورده و از خدا دور شده با همان حالت هم از دنیا رفت.
کتاب دوم پادشاهان: این کتاب دنباله تاریخ این دو کشور (اسرائیل) (یهودا) و پادشاهانی که در آن به حکومت رسیدند را بیان میکند.
کتابهای انبیای متأخر هم به طور کلی مباحثی را دربر دارند از جمله ؛ مجموعهای از شعرها و سرودهها درباره نیایش، پرستش، توکل بر خدا، اهمیت دانش، خردمندانه زیستن، ظهور مسیح و نتایج آن…
قسمت دوم کتاب عهد جدید(انجیل) مشتمل بر چهار بخش است.
که تنها مسیحیان آن را قبول دارند و به طور کلی به چهار بخش تقسیم میشود.
بخش اول: زندگی نامه و سخنان حضرت عیسی(ع)
بخش دوم: تبلیغات و مسافرتهای تبلیغی مبلغان مسیحی
بخش سوم: نامهها
بخش چهارم: رویا و مکاشفه
بخش اول خود شامل چهار انجیل است. الف – انجیل متی است (که متی یک یهودی بود و برای رومیان باج و خراج میگرفت) غالب محققان برآنند که انجیل بین سالهای ۶۷-۶۵ میلادی یعنی سی سال بعد از حیات زمینی حضرت عیسی (ع) نوشته شده و به این حواری منسوب است.
ب- انجیل مرقس است که کوتاهترین و قدیمیترین انجیل است. که غالباً تاریخ آن را نیز به سالهای ۷۰ – ۶۵ میلادی برمیگردانند و به مرقس منسوب است (مرقس از حواریون نبود بلکه شاگرد «پطرس» حواری بود.
ج- انجیل لوقا است که لوقا پزشکی غیر یهودی بود و بعد از حضرت عیسی (ع) به دست «پولس» ایمان آورد این انجیل همزمان با انجیل متی یا اندکی پس از آن نوشته شده است.
د- انجیل یوحنا است یوحنا یکی از حواریون بود که ویژگی بارز این انجیل مسیح شناسی خاص آن است در این انجیل، مسیح جنبه الهی یافته و خدای متجسد گردیده است.
در واقع این چهار کتاب سیر عملی و گفتاری حضرت مسیح (ع) هستند که افرادی آن را روایت می کنند، سه انجیل نخست سبکی یکسان دارند و با فرهنگ یهودی سازگاری دارد اما انجیل چهارم متفاوت از آن سه تا است و در آن از الوهیت سخن رفته است سه انجیل اول را اناجیل همنوا یا هم دید نامیدهاند


فرم در حال بارگذاری ...

« راهنمای ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی درباره دزدی دریایی- فایل ۲مقالات و پایان نامه ها درباره :ارائه مدل مفهومی مدیریت دانش زنجیره تأمین تجارت الکترونیکی G2C- ... »
 
مداحی های محرم