وبلاگ

توضیح وبلاگ من

مطالب پایان نامه ها درباره علل فرسایش خاک در استان چهارمحال و بختیاری- فایل ۶

 
تاریخ: 05-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

نتایج و بحث
فصل چهارم: نتایج و بحث
۱-۴ تاثیر کاربری اراضی بر فرسایش پاشمانی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک
دراین بخش به تاثیر کاربری اراضی بر فرسایش پاشمانی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک و خصوصیات توپوگرافی با بهره گرفتن از جدول تجزیه واریانس پرداخته می­ شود. به­صورتی که با بهره گرفتن از نرم افزار SAS معنی­داری هر کدام از پارامترهای اندازه ­گیری شده در اثر تغییر کاربری سنجیده می­ شود.
۱-۱-۴ تاثیر بافت خاک بر فرسایش پاشمانی خاک
پس از تعیین بافت خاک هر نمونه، بر اساس رده بندی خاک آمریکا، مشخص شد که بافت خاک غالب این منطقه لوم رسی، رس سیلتی و لوم رسی سیلتی بود. همچنین بافت­های لوم سیلتی و لوم رسی شنی نیز در این منطقه وجود داشتند. اما با توجه به اینکه تعداد مشاهدات کمی در این دو کلاس بافتی قرار داشتند، لذا این دو بافت حذف و مشاهدات آن­ها در تجزیه و تحلیل آماری مورد استفاده قرار نگرفتند. بنابراین کل نمونه­های خاک در این بخش برای هر کاربری به ترتیب زیر بودند: ۱۳ نمونه در مرتع، ۱۳نمونه در مرتع تخریب شده، ۲۲ نمونه در دیم و ۲۸ نمونه در کشاورزی آبی (جدول ۱-۴). در مجموع برای این بخش از ۷۴ نمونه خاک استفاده شد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که اثر کلاس بافت خاک بر متوسط فرسایش پاشمانی خاک معنی­دار (جدول ۱-۴) نمی ­باشد. این نشان می­دهد که فرسایش پاشمانی مستقل از بافت خاک منطقه و عمدتا تحت تاثیر کاربری اراضی می­باشد. همان­طور که در جدول ۱-۴ نشان داده شده، میزان فرسایش پاشمانی با ریز شدن بافت خاک، کاهش می­یابد. این نتیجه با یافته­های لیگوت و همکاران (۲۰۰۵) همخوانی دارد. آن­ها نشان دادند که بیشترین میزان پاشمان در شن و سپس خاک لوم سیلتی و کمترین مقدار آن در خاک رس می­باشد. آن­ها همچنین گزارش دادند که توزیع اندازه ذرات پاشمان شده به طور غیرمستقیم به توزیع اندازه ذرات حاصل از شکستن خاکدانه­ها، و به طور مستقیم به حرکت انتخابی ذرات بستگی دارد.
جدول۱-۴ تاثیر کلاس بافت خاک بر حالت­های مختلف فرسایش پاشمانی

 

۱R1S ۱R2S ۲R1S ۲R2S بافت خاک
۳۷/۳a ۰۸/۱۱a ۷۰/۲۹a ۸۳/۴۵a cرسی سیلتی(۲۰)  
۸۸/۳a ۲۱/۱۲a ۲۵/۳۰a ۱۰/۵۱a لوم رسی سیلتی(۴۴)  
۶۷/۲a ۱۳/۸a ۷۵/۲۳a ۰۲/۴۵a لوم رسی (۱۰)  
             

۱R1S: فرسایش پاشمانی در شیب ۵% و شدت بارندگی ۱mm.h-50 ؛ ۱R2S: فرسایش پاشمانی در شیب ۱۵% و شدت بارندگی ۱mm.h-50؛ ۲R1S: فرسایش پاشمانی در شیب ۵% و شدت بارندگی ۱mm.h-80؛ ۲R2S: فرسایش پاشمانی در شیب ۱۵% و شدت بارندگی ۱mm.h-80.
b و a : حروف مشابه در هر ستون نشان­دهنده عدم تفاوت معنی­دار در سطح ۰۵/۰ (LSD) می­باشد.


فرم در حال بارگذاری ...

« بررسی رابطه بین اختلالات روانی و مکانیزمهای دفاعی در دانشجویان ...دانلود مطالب پژوهشی درباره تحلیل پیامدهای صدور سند اماکن روستایی در بخش مرکزی ... »
 
مداحی های محرم