منابع تحقیقاتی برای نگارش مقاله شناسایی و اولویت بندی عوامل اثربخش بازاریابی رابطه مند در افزایش ...
45/1
41/1
32/1
24/1
12/1
9/0
58/0
R.I.
در روش میانگین هندسی که یک روش تقریبی است، بهجای محاسبه مقدار ویژه ماکزیمم () از L به شرح زیر استفاده می شود:
(3-6)
] [ L=
A= ماتریس مقایسه دودویی معیارها
Wi= بردار وزن یا ضریب اهمیت معیارها
بررسی سازگاری قضاوتها در ماتریس مقایسه دودویی معیارها حاکی از آن است که سازگاری در قضاوتها رعایت شده است.
= شاخص سازگاری
(3-8)
(3-7)
.= ضریب سازگاری
د)ادغام وزنهای نسبی
مرحله آخر فرایند AHP شامل تعیین اهمیت نسبی هرکدام از گزینه های مربوط به معیارها و هدف کلی مسئله مورد نظر است. برای این منظور از اصل ترکیب سلسلهمراتبی ساعتی که منجر به یک بردار اولویت، با در نظر گرفتن همه قضاوتها در تمامی سطوح سلسلهمراتبی می شود، استفاده خواهد شد [15].
(3-9)
3-8-2-2) آنالیز حساسیت:
برای حل مسائل AHP نرمافزاری به نام EXPERT CHOICE وجود دارد و در این تحقیق از این نرمافزار استفاده شده است. این نرمافزار در سایتEXPERTCHOICE.COM WWW. در دسترس است. این نرمافزار علاوه بر مراحل بالا، مرحله دیگری به نام آنالیز حساسیت را نیز انجام میدهد. آنالیز حساسیت بهمنظور مشاهده اثرات تغییر جزئی اطلاعات ورودی بر نتایج و اولویتها است. در نرمافزار EXPERT CHOICE پنج نوع آنالیز حساسیت تعبیه شده است:
1-آنالیز گرادیان 2-آنالیز عملکرد 3-آنالیز پویا 4-آنالیز سربهسر 5-آنالیز دوبعدی.
3-8-3) تحلیل اهمیت-عملکرد[38] (IPA)
مارتیلا و جیمز روش تجزیه و تحلیل اهمیت-عملکرد را نخستین بار در سال 1977 برای تحلیل عملکرد صنعت خودرو به کار گرفتند؛ اما امروزه تحلیل اهمیت عملکرد به یک ابزار مدیریتی معروف تبدیل شده است و بصورت گستردهای برای مشخص کردن نقاط ضعف و قوت محصولات، خدمات و اولویت بندی فرصتهای بهبود در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد [16]. این مدل از دو جزء اصلی اهمیت و عملکرد مشخصه تشکیل شده است. ترکیب این دو جزء، ماتریسی با چهار خانه را شکل میدهد که به طبقه بندی مشخصههای مورد مطالعه کمک شایان می کند. شکل شماره (3-2) ساختار یک ماتریس اهمیت عملکرد را نشان میدهد:
ناحیه سوم
اهمیت پایین/ عملکرد زیاد
“هدر دادن منابع”
ناحیه دوم
اهمیت بالا/ عملکرد کم
“اینجا تمرکز کنید”
اهمیت
ناحیه اول
اهمیت بالا/ عملکرد زیاد
“کار به همین روال ادامه یابد”
ناحیه چهارم
اهمیت پایین/ عملکرد کم
“اولویت کمتر”
عملکرد
شکل (3-2)- ماتریس اهمیت-عملکرد
مفهوم هر یک از چهار ناحیه این ماتریس به شرح زیر است [16]:
ناحیه اول- ناحیه تداوم وضعیت عالی: پاسخ دهندگان، شاخص ها را از نظر اهمیت بسیار بالا ارزیابی می کنند و سازمان نیز در مورد این شاخص ها عملکرد بسیار خوبی دارد، بنابراین سازمان باید در مورد این شاخص ها مانند گذشته عمل کند.
ناحیه دوم- ناحیه حیاتی: پاسخ دهندگان، شاخص ها را از نظر اهمیت بسیار بالا ارزیابی می کنند، ولی سطح عملکرد این شاخص ها به نسبت پایین است، بنابراین سازمان باید تلاش های بهبود و توسعه را در این ناحیه متمرکز کند.
ناحیه سوم- ناحیه قابل کاهش: شاخص هایی که در این ناحیه قرار میگیرند، از نظر پاسخ دهندگان اهمیت چندانی ندارند، ولی از عملکرد نسبی بالایی برخوردارند. پاسخ دهندگان از عملکرد بالای سازمان در مورد این شاخص ها خرسند هستند، ولی مدیران باید تلاش های فعلی خود را بر این ویژگیها به شدت محدود کنند.
ناحیه چهارم- ناحیه اولویت پایین: شاخص ها از نظر اهمیت و عملکرد در سطح پایینی قرار میگیرند و منابع محدودی باید به این ناحیه از طرف سازمان اختصاص داده شود.
فرم در حال بارگذاری ...