وبلاگ

توضیح وبلاگ من

نقش سیستم های اطلاعاتی در قابلیت های سازمانی در صنایع کوچک ومتوسط مورد ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

۱.۰۰

 

 

 

جدول بالا نکاتی را مشخص میسازد که بر حسب هر یک از موارد میانگین، انحراف معیار، واریانس، مقدار بیشینه و یا مقدار کمینه متفاوت است. به ترتیب، تحلیل سوالات از نظر میانگین روشن میسازد که برخی از ابعاد دارای میانگین بالاتر و برخی کمتر هستند. به این ترتیب که ابعاد ۲، ۳، ۴ و ۵ از متغیر سیستمهای اطلاعاتی و بعد ۹ از متغیر قابلیت‌های سازمانی، با میانگین بالای ۴ دارای بیشترین امتیاز هستند؛ بدین معنی که سیستمهای خودکارکردن فعالیتهای اداری (بعد ۲)، سیستمهای دانش بر (بعد ۳)، سیستمهای اطلاعات مدیریت (بعد ۴)، سیستمهای پشتیبانی تصمیمگیری (بعد ۵) و قابلیت‌های مبتنی بر ستاده (بعد ۹)، از سوی پاسخدهندگان با مقبولیت بیشتری مواجه شدهاند و اکثریت آنها با امتیاز بالایی موافقت خود را با این سوالات نشان دادهاند. به عبارت دیگر پاسخدهندگان در پاسخ به سوالات این ابعاد، اکثراً از گزینههای موافق و یا خیلی موافق استفاده کردهاند و این نشان از وضعیت مناسب شرکتهای مورد مطالعه در خصوص موارد بالا دارد. از طرف دیگر برخی ابعاد نیز میانگین پایینتری داشتهاند. پایینترین میانگین متعلق به بعد اول از سیستمهای اطلاعاتی یعنی سیستمهای فرایند کار با میانگین ۳.۷۵ است.
تحلیل ابعاد از نظر پراکندگی داده ها که خود را در انحراف معیار، واریانس و مقدار بیشینه و کمینه بروز میدهد، نشان میدهد که مطابق با جدول ۴-۶، برخی ابعاد پراکندگی بالا و برخی دیگر پراکندگی پایینتری دارند. پراکندگی کم در مورد یک بعد به این موضوع اشاره دارد که اکثر پاسخ دهندگان در مورد سوالات آن اتفاق نظر داشته و هم نظر هستند درحالی که پراکندگی بالای یک بعد نشان از تفاوت معنادار پاسخهای افراد به سوالات آن دارد. در مورد پرسشنامه حاضر پاسخدهندگان اتفاق نظر بر سر ابعاد زیر داشتهاند که در جدول زیر آورده شده است:
جدول ۴-۷) ابعاد با پراکندگی پایین

 

 

شماره بعد

 

مفهوم هر بعد

 

مقدار انحراف معیار

 

 

 

۱

 

سیستم های فرایند کار

 

۰.۷۲۲

 

 

 

۴

 

سیستم های اطلاعات مدیریت

 

۰.۸۵۲

 

 

 

۵

 

سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری

 

۰.۶۹۹

 

 

 

۷

 

قابلیت‌های مبتنی بر داده

 

۰.۹۱۱

 

 

 

از ترکیب نتایج امتیاز میانگین ابعاد و مقدار انحراف معیار آنها میتوان نتیجه گرفت که پاسخدهندگان با توافق نظر بالا، موافق با ابعاد ۴ و ۵ هستند. از سوی دیگر مخالفت پاسخ دهندگان با بعد اول (سیستمهای فرایند کار) نیز با توافق نظر بالا اظهار گردید.
۴-۲-۳. نرمال بودن توزیع داده ها
لازم به ذکر است که یکی از پیش فرضهای مهم استفاده ز آزمونهای آماری نظیر همبستگی و رگرسیون، نرمال بودن توزیع داده ها است. از این رو این مهم در تحقیق حاضر نیز بررسی گشت بهطوری که برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها در پژوهش حاضر سه روش استفاده شده است که عبارتند از: بررسی چولگی و کشیدگی داده ها، آزمون کولموگروف- اسمیرنف و در نهایت استفاده از نمودارهای جعبهای، Q-Q و نمودار شاخ و برگ.
پایان نامه - مقاله - پروژه
۴-۲-۳-۱. چولگی و کشیدگی
چولگی[۶۶] وجود تقارن و یا عدم تقارن تابع توزیع داده ها را نشان میدهد که با گشتاور سوم نرمال تناسب دارد. چولگی صفر نمایندهی یک توزیع کاملاً متقارن، چولگی مثبت نشان از یک توزیع نامتقارن با کشیدگی به سمت مقادیر بالاتر و چولگی منفی نشان از توزیع نامتقارن با کشیدگی به سمت مقادیر کوچکتر است.
همچنین کشیدگی[۶۷] نشان دهنده نوک یک توزیع در نمودار مربوط به داده ها است. مقدار کشیدگی را با گشتاور چهارم نرمال بر آورد کردهاند، به عبارت دیگر کشیدگی معیاری از تیزی منحنی در نقطه ماکزیمم است و مقدار کشیدگی برای توزیع نرمال برابر ۳ میباشد. کشیدگی مثبت نشان دهنده آن است که قله توزیع داده ها از توزیع نرمال بالاتر و کشیدگی منفی نشانه پایین تر بودن قله از توزیع نرمال است. در حالت کلی معمولا چنان چه چولگی و کشیدگی در بازه ی (۲ ، ۲-) نباشند، داده ها از توزیع نرمال بسیار دور بوده و میبایست قبل از هر گونه آزمونی که برای انجام آن باید فرض نرمال بودن داده ها برقرار باشند، اصلاح گردند.
نتایج چولگی و کشیدگی داده ها برای ابعاد تحقیق در جدول زیر آمده است:
جدول ۴-۸. چولگی و کشیدگی ابعاد پرسشنامه

 

 

شماره

 

ابعاد

 

چولگی

 

کشیدگی

 

 


فرم در حال بارگذاری ...

« مطالب در رابطه با : بررسی تحلیلی تأثیر ادراک مصرف کننده از مسئولیت اجتماعی بر جذابیت مراکز خرید ...راهنمای نگارش پایان نامه درباره بررسی تاثیر جهانی شدن برشدت انرژی در ایران ۹۳- فایل ۵ »