وبلاگ

توضیح وبلاگ من

پایان نامه بررسی روش های مختلف عصاره گیری از مراحل مختلف رشدی میوه و برگ ...

 
تاریخ: 05-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

پوره های ۲-۱ روزه: در میان تیمارهای مختلف، ‌بین تیمار عصاره اتانولی، با تیمارهای عصاره متانولی و آبی (P≥۰.۰۰۰۱) و همچنین بین تیمار عصاره متانولی، با تیمار عصاره‌ استونی (P≥۰.۰۱) از نظر اثرکشندگی اختلاف معنی دار مشاهده شد؛ ‌این درحالی است که تیمار عصاره متانولی با تیمار عصاره اِن هگزانی و آبی و همچنین تیمار‌ عصاره‌ اتانولی با تیمار عصاره اِن هگزانی و استونی ‌از نظر تأثیر روی مرگ و میر پوره ها، اختلاف معنی ‌دار ندارند. به طور کلی در بین تمامی عصاره ها، میانگین درصد تلفات در تیمار عصاره اتانولی (۰۴/۷±۱۹/۵۱ درصد) بیشترین و در تیمار عصاره متانولی (۹۷/۱±۵۵/۱۳ درصد) کمترین درصد بوده ‌اند.
پوره های ۴-۳ روزه: براساس نتایج، بین تیمارهای‌ عصاره اتانولی، ‌متانولی و استونی و همچنین بین تیمارهای عصاره اِن هگزانی و آبی از نظر تأثیر روی مرگ و میر پوره ‌ها اختلاف معنی دار مشاهده نمی ‌شود؛‌ درحالی که بین درصد تلفات در تیمارهای عصاره اتانولی، ‌متانولی و استونی با تیمارهای عصاره‌ اِن هگزانی و آبی به طور معنی ‌داری اختلاف وجود دارد (P≥۰.۰۱). بنابراین در بین عصاره ها، بیشترین وکمترین درصد تلفات به عصاره اتانولی با میانگین ۲۹/۵±۳۹/۵۷ درصد و عصاره آبی با میانگین ۲۱/۴±۸۴/۲۷ درصد اختصاص دارد.
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
نمودار ۸ : اثر کشندگی عصاره میوه سبز بزرگ زیتون تلخ استحصال شده با حلال های متفاوت (اتانول، متانول، استون، اِن هگزان و آب) روی پوره های۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۲-۴- بررسی اثرات حشره‌کشی عصاره‌ میوه رسیده زیتون تلخ استخراج شده با حلا‌ل‌ های متفاوت روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
نتایج تأثیر عصاره میوه رسیده و حلال ‌های متفاوت روی درصد مرگ و میر پوره های شته سیاه باقلا در نمودار ۹ آمده است.
پوره های ۲-۱ روزه: طبق نتایج بدست آمده، تیمار عصاره آبی، از نظر اثر حشره کشی روی پوره‌ ها،‌ نسبت به تیمارهای عصاره‌ اتانولی، ‌متانولی، استونی و اِن هگزانی، به طور معنی داری اختلاف داشته و کمتر بوده است (P≥۰.۰۰۲)؛ این درحالی است که بین درصد تلفات ایجاد شده در تیمار‌های عصاره اتانولی، متانولی، استونی و اِن هگزانی، اختلاف معنی دار مشاهده نشد. بین عصاره های میوه رسیده، تیمار عصاره اتانولی (۳۶/۶±۸۲/۶۲ درصد) بیشترین و تیمار عصاره آبی (۳۵/۲±۱۸/۱۹ درصد) کمترین میانگین درصد کشندگی را به خود اختصاص داده اند.
پوره های ۴-۳ روزه: نتایج نشان می‌ دهد که درصد تلفات در تیمار عصاره ‌آبی به طور معنی ‌داری از درصد تلفات در تیمار‌های دیگر،‌کمتر است (P≥۰.۰۰۰۸). همچنین بین درصد مرگ و میر در تیمارهای عصاره اتانولی و اِن هگزانی با عصاره ‌های متانولی و استونی اختلاف معنی‌ دار وجود دارد (P≥۰.۰۰۰۰۱)؛ لیکن بین تیمار عصاره اتانولی با تیمار عصاره اِن هگزانی و نیز تیمار عصاره متانولی با تیمار عصاره استونی از نظر درصد مرگ و میر ایجاد شده اختلاف معنی دار‌ مشاهده نمی ‌شود. از مقایسه تیمارهای متفاوت مشخص می‌شود که عصاره اتانولی (۷۹/۲±۵/۸۸ درصد) و عصاره آبی (۴۴/۴±۰۵/۲۴ درصد) به ترتیب بیشترین وکمترین تأثیر را روی مرگ و میر پوره ‌های ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا داشته ‌اند.
نمودار ۹ : اثر کشندگی عصاره میوه رسیده زیتون تلخ استحصال شده با حلال های متفاوت (اتانول، متانول، استون، اِن هگزان و آب) روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۲-۵- بررسی اثرات حشره کشی عصاره برگ زیتون تلخ استخراج شده با حلال ‌های متفاوت روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
نتایج تأثیر عصاره برگ و حلال ‌های متفاوت روی درصد مرگ و میر پوره های شته سیاه باقلا در نمودار ۱۰ آمده است.
پوره های ۲-۱ روزه: براساس نتایج بدست آمده، بین درصد تلفات در تیمار عصاره اتانولی با تیمارهای عصاره متانولی و استونی اختلاف معنی ‌دار مشاهده نمی ‌شود؛ اما بین درصد تلفات تیمارهای عصاره اتانولی و متانولی با درصد تلفات در تیمارهای عصاره اِن هگزانی و آبی اختلاف معنی ‌دار وجود دارد (P≥۰.۰۰۳). این درحالی است که بین تیمار عصاره اِن هگزانی با عصاره آبی و همچنین بین تیمار عصاره آبی با تیمار عصاره استونی از نظر درصد تلفات اختلاف معنی ‌دار وجود ندارد. بین تیمار عصاره اِن هگزانی با تیمارهای عصاره اتانولی، متانولی و استونی، از نظر درصد مرگ و میر ایجاد شده اختلاف معنی دار مشاهده می ‌شود (P≥۰.۰۰۳). در نتیجه، می توان بیان کرد که تیمار عصاره اتانولی با میانگین ۸۹/۵±۴۲/۶۵ درصد و تیمار عصاره اِن هگزانی با میانگین ۵۵/۱±۵۵/۱۵ درصد به ترتیب بیشترین وکمترین میزان تأثیر حشره کشی را نشان می‌ دهند.
پوره های ۴-۳ روزهنتایج بیانگر این است که بین درصد مرگ و میر در سه تیمار‌ عصاره اتانولی، متانولی و استونی اختلاف معنی دار وجود ندارد؛ این درحالی است که این سه تیمار با تیمار عصاره اِن هگزانی‌ و تیمار عصاره آبی و همچنین تیمار عصاره اِن هگزانی با تیمار عصاره آبی نیز، از نظر تأثیر حشره کشی، ‌به طور معنی ‌داری اختلاف دارند (P≥۰.۰۰۰۰۱). به طور کلی در بین این عصاره ها، میانگین درصد تلفات در تیمار عصاره متانولی (۹۷/۲±۷۴/۷۳ درصد) بیشترین و در تیمار عصاره آبی (۸۰/۱±۲۲/۹ درصد) کمترین بوده است.
نمودار ۱۰ : اثر کشندگی عصاره برگ زیتون تلخ استحصال شده با حلال های متفاوت (اتانول، متانول، استون، اِن هگزان و آب) روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۲-۶- بررسی اثرات حشره‌کشی حلال ‌های متفاوت روی پوره‌ های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
نتایج تأثیر حلال ‌های متفاوت روی درصد مرگ و میر پوره های شته سیاه باقلا در نمودار ۱۱ آمده است.
پوره های۲-۱ روزه: با توجه به نتایج، مشخص می‌ شود که تنها بین تیمار‌های اتانول و متانول از نظر تأثیر حشره‌کشی اختلاف معنی ‌دار وجود دارد (P≥۰.۰۲). همچنین تیمار اتانول با میانگین ۶۳/۲±۷۷/۱۶ درصد و تیمار متانول با میانگین ۷۱/۴±۲۶/۷ درصد، به ترتیب بیشترین وکمترین درصد تلفات را به خود اختصاص داده اند.
پوره های ۴-۳ روزه: نتایج بیانگر آن است که تیمارهای اتانول و استون با تیمارهای متانول،‌ اِن هگزان وآب به طور معنی ‌دار از نظر درصد مرگ و میر ایجاد شده، ‌اختلاف دارند (P≥۰.۰۲)؛ این درحالی است که بین درصد تلفات در تیمارهای اتانول و استون و همچنین تیمارهای متانول، ِان هگزان وآب اختلاف معنی دار مشاهده نمی شود. به طورکلی در بین حلال ها، تیمار اِن هگزان (۵۶/۲±۵۲/۱۱ درصد) بیشترین و تیمار اتانول و استون (۶۷/۰±۰۰/۱ درصد) کمترین میزان تلفات را نشان می دهند.
نمودار ۱۱ : اثر کشندگی حلال های متفاوت (اتانول، متانول، استون، اِن هگزان و آب) روی پوره های۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۳- بررسی اثر مسمومیت حاد عصاره های استخراج شده از گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ، به روش استخراج با کمک امواج مایکروویو روی پوره ‌های یک یا دو روزه و سه یا چهار روزه شته سیاه باقلا
در این بخش اثرات حشره‌کشی عصاره‌ های آبی استخراج شده از گل،‌ میوه سبز کوچک، ‌میوه سبز بزرگ، ‌میوه رسیده و برگ زیتون تلخ به روش استخراج با کمک امواج مایکروویو (در غلظت ۵۰ میکروگرم در میلی ‌لیتر)، بر روی پوره ‌های شته سیاه باقلا بعد از ۴۸ ساعت مورد مطالعه قرار گرفت.
۴-۳-۱- بررسی اثرات حشره‌کشی عصاره آبی گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ استحصال شده با امواج مایکروویو،‌ طی مدت زمان ۳۰ ثانیه روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
نتایج اثرات حشره‌کشی عصاره‌ های آبی پنج مرحله مختلف رشدی از گیاه زیتون تلخ، که توسط امواج مایکروویو در مدت زمان ۳۰ ثانیه استخراج شده ‌اند، ‌روی پوره ‌های آفت در نمودار ۱۲ نشان داده شده است.
پوره های ۲-۱ روزه: نتایج نشان دهنده آن است که درصد تلفات در تیمار‌های عصاره گل، ‌میوه سبز کوچک و میوه رسیده با یکدیگر اختلاف معنی ‌دار ندارند؛ اما تیمارهای ذکر شده با تیمارهای دو عصاره میوه سبز بزرگ و برگ از نظر تأثیر روی مرگ ‌و میر پوره ها اختلاف معنی ‌دار دارند (P≥۰.۰۰۰۲). همچنین مشاهده شدکه بین دو تیمار عصاره میوه سبز بزرگ و برگ از نظر توان حشره کشی اختلاف معنی دار وجود ندارد. به طورکلی در بین عصاره های گیاهی، دو تیمار عصاره میوه سبزکوچک (۳۲/۴±۲۳/۶۱ درصد) و برگ (۲۳/۲±۹۷/۲۳ درصد) به ترتیب بیشترین وکمترین تأثیر حشره کشی را در مقایسه با تیمارهای دیگر داشته‌ اند.
پوره های ۴-۳ روزهبطور کلی درصد تلفات پوره های ۴-۳ روزه در همه ی تیمارها بطور قابل ملاحظه ایی پایین است. نتایج نشان می دهد که بین شاهد، آب گرم شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۳۰ ثانیه و تیمار عصاره برگ از نظر درصد تلفات ایجاد شده اختلاف معنی‌ دار وجود ندارند؛ اما این سه مورد با تیمارهای عصاره‌ گل،‌ میوه سبز کوچک،‌ میوه سبز بزرگ و میوه رسیده به طور معنی ‌داری از نظر درصد مرگ و میر تفاوت دارند (P≥۰.۰۲). این درحالی است که بین درصد تلفات تیمارهای عصاره‌ گل، ‌میوه سبز کوچک، ‌میوه سبز بزرگ و میوه رسیده اختلاف معنی ‌دار مشاهده نمی‌ شود. بنابراین در بین عصاره ها، بیشترین میزان کشندگی مربوط به تیمار عصاره میوه سبز بزرگ با میانگین ۶۳/۲±۵۰/۹ درصد وکمترین میزان کشندگی مربوط به تیمار عصاره برگ با میانگین ۲۵/۱±۰۰/۴ درصد می ‌باشد.
نمودار ۱۲ : اثر کشندگی عصاره آبی گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ استحصال شده به کمک امواج مایکروویو در مدت زمان۳٠ ثانیه روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۳-۲- بررسی اثرات حشره کشی عصاره آبی گل، ‌مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ استحصال شده با امواج مایکروویو، طی مدت زمان ۵۰ ثانیه روی پوره‌ های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
در این بخش اثرات حشره‌کشی عصاره‌ های آبی پنج مرحله مختلف رشدی از گیاه زیتون تلخ، که توسط امواج مایکروویو در مدت زمان ۵۰ ثانیه استخراج شده ‌اند، ‌روی پوره ‌های آفت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این آزمایشات، در نمودار ۱۳ نمایش داده شده است.
پوره های ۲-۱ روزه: براساس نتایج، بین شاهد و آب گرم شده با امواج مایکروویو در مدت ۵۰ ثانیه با تمامی تیمارها از نظر تأثیر روی مرگ و میر پوره ها اختلاف معنی ‌دار وجود دارد (P≥۰.۰۰۰۰۱). همچنین بین درصد تلفات تیمارهای عصاره گل و میوه رسیده با درصد تلفات تیمارهای عصاره میوه سبز کوچک، میوه سبز بزرگ و برگ اختلاف معنی‌ دار مشاهده می‌ شود (P≥۰.۰۱). به علاوه بین تیمار عصاره میوه سبز کوچک و تیمار عصاره میوه سبز بزرگ نیز، از نظر توان حشره کشی اختلاف معنی ‌دار وجود دارد (P≥۰.۰۰۶)؛ اما درصد مرگ و میر این دو تیمار،‌ با تیمار عصاره برگ اخاما این دوتیمار ،‌باتیمار عصاره برگعنی‌دار وجوددارد(حو درصدتلفات ردتیمارلاف معنی‌دار دارند (شاهده نمی‌شود.این در حالی است که و نیز درصد مرگ و میر تیمار عصاره گل با تیمار عصاره میوه رسیده اختلاف معنی‌ دار ندارد. به طور کلی در بین این عصاره ها، عصاره میوه رسیده با میانگین ۷۰/۴±۰۳/۷۲ درصد و عصاره میوه سبز بزرگ با میانگین ۴۰/۳±۱۴/۳۷ درصد، به ترتیب بیشترین وکمترین درصد تلفات را به خود اختصاص داده ‌اند.
پوره های ۴-۳ روزه: همان ‌طور که در نمودار مشخص است، بین تیمار عصاره گل و تمامی تیمارها از نظر تأثیر حشره کشی اختلاف معنی دار مشاهده می‌ شود (P≥۰.۰۰۰۱)؛ این درحالی است که بین درصد تلفات در شاهد و آب گرم شده با امواج مایکروویو به مدت ۵۰ ثانیه، همچنین بین درصد مرگ و میر در سه تیمار عصاره میوه سبز کوچک،‌ میوه رسیده و برگ و نیز بین درصد تلفات دو تیمار عصاره میوه سبز بزرگ و برگ اختلاف معنی دار وجود ندارد. بنابر نتایج و به طورکلی تیمار عصاره‌ گل بیشترین درصد مرگ و میر (۷۴/۴±۳۳/۴۴ درصد) و تیمار عصاره میوه رسیده کمترین درصد مرگ و میر (۳۵/۱±۶۳/۱۲ درصد) را ایجاد کرده ‌اند.
نمودار ۱۳ : اثر کشندگی عصاره آبی گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ استحصال شده به کمک امواج مایکروویو در مدت زمان ۵۰ ثانیه روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۴- بررسی و مقایسه اثر مسمومیت حاد عصاره ‌های زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی و ‌با کمک امواج مایکروویو طی دو مدت زمان ۳۰ و۵۰ ثانیه روی پوره ‌های شته سیاه باقلا
۴-۴-۱- مقایسه اثر حشره کشی عصاره آبی گل زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی و ‌با کمک امواج مایکروویو در دو زمان ۳۰ و۵۰ ثانیه روی پوره ‌های شته سیاه باقلا
در این قسمت عصاره های فوق ‌الذکر، روی پوره‌ های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا، آزمایش شد و نتایج در نمودار ۱۴ قابل مشاهده است.
پوره ‌های ۲-۱ روزه: ‌براساس نتایج بدست آمده، تمامی تیمارها از نظر درصد کشندگی با یکدیگر اختلاف معنی ‌دار دارند (P≥۰.۰۲).‌ همچنین کمترین و بیشترین درصد تلفات در دو تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش استخراج معمولی (۲۱/۴±۶۵/۲۷ درصد) و عصاره آبی استحصال شده در مدت زمان۵۰ ثانیه با امواج مایکروویو (۶۹/۳±۰۳/۷۰ درصد) مشاهده می ‌شود.
پوره‌ های ۴-۳ روزه: نتایج نشان می دهد که بین تمامی تیمارها از نظر درصد تلفات، اختلاف معنی دار مشاهده می شود (P≥۰.۰۰۶) و بیشترین وکمترین درصد تلفات، به ترتیب مربوط به تیمارهای عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۵۰ ثانیه با میانگین ۷۴/۴±۳۳/۴۴ درصد و عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان۳۰ ثانیه با میانگین ۱۰/۱±۰۲/۷ درصد می باشد.
نمودار ۱۴: اثر کشندگی عصاره آبی گل زیتون تلخ استخراج شده به سه روش استخراج معمولی و ‌با کمک امواج مایکروویو طی مدت زمان های ۳۰ ثانیه و ۵۰ ثانیه روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۴-۲- مقایسه اثر حشره کشی عصاره آبی میوه سبز کوچک زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی و ‌با کمک امواج مایکروویو در دو زمان ۳۰ و۵۰ ثانیه روی پوره ‌های شته سیاه باقلا
در این قسمت عصاره های فوق، روی پوره‌ های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا، آزمایش شده و نتایج بدست آمده از این آزمایشات در نمودار ۱۵ ارائه شده است.
پوره ‌های ۲-۱ روزه: براساس نتایج بدست آمده، ‌بین درصد تلفات ایجاد شده در تیمارهای عصاره آبی استخراج شده به روش استخراج معمولی (۷۳/۴±۸۳/۴۱ درصد) و عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۳۰ ثانیه (۳۲/۴±۲۳/۶۱ درصد)، ‌اختلاف معنی‌ دار مشاهده می ‌شود (P≥۰.۰۱). همچنین این دو مورد به ترتیب کمترین و بیشترین درصد مرگ و میر را نشان می دهند؛ این درحالی است که عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۵۰ ثانیه با دو تیمار دیگر اختلاف معنی‌ دار ندارد.
پوره ‌های ۴-۳ روزه: با توجه به نتایج مشخص می ‌شود که درصد تلفات در تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش استخراج معمولی با دو تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۳۰ ثانیه و ۵۰ ثانیه به طور معنی دار اختلاف دارد (P≥۰.۰۰۰۱)؛ این درحالی است که بین تیمارهای عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت ۳۰ ثانیه و۵۰ ثانیه از نظر تأثیر روی مرگ و میر پوره ‌های ۴-۳ روزه اختلاف معنی دار مشاهده نمی شود. به طور کلی، بیشترین میزان کشندگی مربوط به تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش استخراج معمولی با میانگین ۸۴/۲±۱۳/۳۱ درصد و کمترین میزان کشندگی مربوط به تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۳۰ ثانیه با میانگین ۳۹/۲±۵۰/۷ درصد می باشد.
نمودار ۱۵: اثر کشندگی عصاره آبی میوه سبز کوچک زیتون تلخ استخراج شده به سه روش استخراج معمولی و ‌با کمک امواج مایکروویو طی مدت زمان های ۳۰ ثانیه و ۵۰ ثانیه روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۴-۳- مقایسه اثر حشره‌کشی عصاره‌ آبی میوه سبز بزرگ زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی و ‌با کمک امواج مایکروویو در دو زمان ۳۰ و۵۰ ثانیه روی پوره ‌های شته سیاه باقلا
در این قسمت عصاره های فوق، روی پوره‌ های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا، آزمایش شد و نتایج این بخش در نمودار ۱۶ قابل ملاحظه است.
پوره‌ های ۲-۱ روزه: نتایج بیانگر این است که درصد تلفات در تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۵۰ ثانیه، به طورمعنی ‌داری از درصد تلفات در تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش استخراج معمولی و تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۳۰ ثانیه بیشتر است (P≥۰.۰۱)؛ اما بین درصد تلفات در دو تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش معمولی و عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت ۳۰ ثانیه اختلاف معنی ‌دار مشاهده نمی ‌شود. همچنین بیشترین و کمترین درصد مرگ و میر در تیمارهای عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت ۵۰ ثانیه (۴۰/۳±۱۴/۳۷ درصد) و عصاره آبی استخراج شده به روش معمولی (۰۴/۲±۸۷/۱۹ درصد) دیده می شود.
پوره‌ های ۴-۳ روزه: براساس نتایج، مشخص می شود که بین تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۳۰ ثانیه با تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش معمولی و تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۵۰ ثانیه از لحاظ تأثیر روی درصد مرگ و میر پوره ها، اختلاف معنی ‌دار دیده می‌ شود (P≥۰.۰۱)؛ اما بین درصد تلفات تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش معمولی و تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۵۰ ثانیه تفاوت معنی‌ دار وجود ندارد. همچنین بیشترین وکمترین درصد کشندگی، در دو تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش معمولی (۲۱/۴±۸۴/۲۷ درصد) و عصاره‌ آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان ۳۰ ثانیه (۶۳/۲±۵۰/۹ درصد) مشاهده می شود.
نمودار ۱۶: اثر کشندگی عصاره‌ آبی میوه سبز بزرگ زیتون تلخ استخراج شده به سه روش استخراج معمولی و ‌با کمک امواج مایکروویو طی مدت زمان های ۳۰ ثانیه و ۵۰ ثانیه روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۴-۴- مقایسه اثر حشره کشی عصاره آبی میوه رسیده زیتون تلخ استخراج شده به روش استخراج معمولی و ‌با کمک امواج مایکروویو در دو زمان ۳۰ و۵۰ ثانیه روی پوره ‌های شته سیاه باقلا
در این قسمت عصاره های فوق، روی پوره‌ های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا، بررسی شده و نتایج حاصل از این آزمایشات در نمودار ۱۷ آمده است.
پوره‌ های ۲-۱ روزه: نتایج بیانگر این مطلب است که تمامی تیمارها از نظر توان حشره کشی با یکدیگر اختلاف معنی دار دارند (P≥۰.۰۰۰۶). همچنین بیشترین درصد تلفات در تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت ۵۰ ثانیه (۷۰/۴±۰۳/۷۲ درصد) وکمترین درصد تلفات در تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش معمولی (۳۵/۲±۱۸/۱۹ درصد) مشاهده گردید.
پوره های ۴-۳ روزه: نتایج نشان می دهد که درصد تلفات در تیمار عصاره آبی استخراج شده به روش معمولی (۴۴/۴±۰۵/۲۴ درصد) به طور معنی داری از دو تیمار دیگر بیشتر است (P≥۰.۰۰۹). به علاوه کمترین درصد کشندگی توسط عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت ۳۰ ثانیه (۸۳/۱±۵۰/۸ درصد) ایجاد شد؛ این درحالی است که دو تیمار عصاره آبی استخراج شده با امواج مایکروویو در مدت زمان۵۰ ثانیه و با امواج مایکروویو در مدت زمان ۳۰ ثانیه از نظر تأثیر روی درصد مرگ و میر پوره ها تفاوت معنی دار ندارند.
نمودار ۱۷: اثر کشندگی عصاره آبی میوه رسیده زیتون تلخ استخراج شده به سه روش استخراج معمولی و ‌با کمک امواج مایکروویو طی مدت زمان های ۳۰ ثانیه و ۵۰ ثانیه روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه


فرم در حال بارگذاری ...

« علل گرایش جوانان و نوجوانان شهرستان کاشان به مواد مخدر و راهکارهای مقابله ...دانلود منابع پایان نامه در رابطه با بررسی تاثیر کاربرد فناوری اطلاعات بر عملکرد مدیریت منابع انسانی ... »
 
مداحی های محرم