وبلاگ

توضیح وبلاگ من

" پایان نامه ها و مقالات تحقیقاتی – ۱۲-۱ روش گردآوری داده ها و اطلاعات – 5 "

 
تاریخ: 12-09-01
نویسنده: فاطمه کرمانی

“>

 

      • باشمن۱ (۲۰۰۹ )در مقاله ای با عنوان ” استفاده از تجزیه و تحلیل نسبتها برای تشخیص ثبات مالی ” به برخی از نسبت‌های مالی مؤثر بر ثبات مالی اشاره کرد که در قالب :

 

    1. نسبت های سودآوری ( حاشیه سود ناخالص ، حاشیه سود عملیاتی ، نرخ بازده دارایی ها ( ROA ) و نرخ بازده حقوق صاحبان سهام ( ROE ) .

 

    1. نسبت های نقدینگی ( نسبت جاری و نسبت سریع )

 

    1. نسبت های بدهی ( نسبت بدهی و نسبت پوشش بهره )

 

  1. نسبت های فعالیت ( متوسط دوره وصول مطالبات ، گردش موجودی ها و گردش کل دارایی ها ) .

 

    • احمدپور و احمدی (۱۳۸۷ ) در تحقیقی با عنوان ” استفاده از ویژگی های کیفی اطلاعات مالی در ارزیابی کیفیت سود ” ‌به این نتیجه رسیدند که سود یکی از اساسی ترین عناصر صورت های مالی ( صورت سود و زیان ) است که همواره مورد توجه کلیه ذینفعان قرار گرفته و از آن به عنوان معیاری برای ارزیابی تداوم فعالیت ، عملکرد واحد تجاری ، سنجش توان سودآوری و پیش‌بینی فعالیت آتی واحد تجاری استفاده می شود

 

  • نیکو مرام و پورزمانی ( ۱۳۸۵ )، در تحقیق خود تحت عنوان “حاکمیت شرکتی و پیش‌بینی ورشکستگی شرکت ها ” در بحثی از نتایج کارشان نشان داده‌اند که نسبت های مالی ( نسبت های سودآوری و نقدینگی ) می‌تواند در متمایز ساختن شرکت ورشکسته و شرکت موفق مفید واقع شود .

خلعتبری ( ۱۳۸۹ ) ، در تحقیق خود با عنوان ” سنجش و مقایسه توان توضیحی ارزش افزوده ، سود و جریانات نقدی حاصل از عملیات در پیش‌بینی بازده سهام و تعیین الگوی مناسب ” در بحث ارزیابی عملکرد واحدهای اقتصادی ‌به این نتیجه رسید که شاخص های مبتنی بر ارزش افزوده ، سود و نقدینگی در سطح اطمینان ۹۵% رابطه معنی دار با بازده دارند .

 

۱- bushman

 

۶-۱ سؤالات تحقیق

 

اولین مسئله پژوهش حاضر این است که آیا می توان با بهره گرفتن از نسبت های مالی و دوره گردش عملیات ، سلامت مالی شرکت ها را مورد ارزیابی قرار داد ؟ و اینکه آیا دوره گردش عملیات در بین شرکت های دارای سطوح مختلف سلامت مالی تفاوت معنی داری دارند ؟

 

۷-۱ متغیر های تحقیق

 

۱-۷-۱- متغیر وابسته :

 

یک متغیر مجازی به نام سلامت مالی به مفهوم توان سود آوری و تداوم فعالیت واحد اقتصادی ( صندوق بین‌المللی پول ، ۲۰۰۰ ) است . برای تشخیص وضعیت سلامت مالی بر اساس مطالعات نایدو ( ۲۰۰۰ ) سلامت شرکت به سه سطح تقسیم می شود .

 

سالم : شرکتی سالم تلقی شده است که در سال جاری سود پس از کسر مالیاتش مثبت و رشد سود واقعی آن طی قلمرو زمانی صفر ویا مثبت باشد . با توجه به فرض تداوم فعالیت شرکت ها ، در این تحقیق فرض گردیده شرکتی که چندین سال متوالی ( ۵ سال ) سودآور بوده و نسبت سود انباشته آن به سرمایه اش بیشترین مقدار را داشته باشد ، می‌تواند دارای تداوم فعالیت نیز باشد ( نیکو مراو و پور زمانی ، ۱۳۸۵ ) .

 

میانی : شرکتی دارای وضعیت میانی و بینابین است که در سال جاری سود پس از کسر مالیاتش مثبت و رشد سود واقعی آن طی قلمرو زمانی تحقیق منفی باشد . ( که البته این امر موجب به خطر افتادن تداوم فعالیت آن خواهد شد ) .

 

درمانده : وضعیتی از واحد اقتصادی است که در آن واحد اقتصادی متحمل زیان شده باشد .( سود پس از کسر مالیاتش منفی شده باشد ). و چنانچه این زیان به گونه ای باشد که ۲ سال متوالی منتهی به سال جاری ، زیان انباشته اش بیش از ۵۰% سرمایه باشد ، فرض تداوم فعالیت را نقض ‌کرده‌است .

 

۲-۷-۱ متغیر مستقل :

 

متغیر های مستقل این پژوهش نسبت های مالی مستخرج از صورت های مالی نمونه آماری است که بر حسب ماهیت آن ها شامل : دوره تسویه پیش پرداخت ، دوره گردش مواد ، دوره گردش کالا ،دوره وصول مطالبات و دوره تسویه بستانکاران که در قالب دوره گردش عملیات شرکت ها گنجانده می شود .

 

۸-۱ فرضیه های تحقیق

 

که در قالب یک فرضیه اصلی و ۵ فرضیه فرعی بیان شده است و شامل :

 

۱-۸-۱-فرضیه اصلی :

 

  1. بین دوره گردش عملیات و سلامت مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد .

۲-۸-۱-فرضیه های فرعی :

 

    1. بین دوره تسویه پیش پرداخت ، اندازه شرکت و اهرم مالی شرکت های سالم ، میانی و درمانده مالی ایران رابطه معناداری وجود دارد ؟

 

    1. بین مدت زمان وصول مطالبات ، اندازه شرکت و اهرم مالی شرکت های سالم ، میانی و درمانده مالی ایران رابطه معناداری وجود دارد ؟

 

    1. بین دوره گردش کالا ، اندازه شرکت و اهرم مالی شرکت های سالم ، میانی و درمانده مالی ایران رابطه معناداری وجود دارد ؟

 

    1. بین دوره گردش مواد ، اندازه شرکت و اهرم مالی شرکت های سالم ، میانی و درمانده مالی ایران رابطه معناداری وجود دارد ؟

 

  1. بین دوره تسویه بستانکاران ، اندازه شرکت . اهرم مالی شرکت های سالم ، میانی و درمانده مالی ایران رابطه معناداری وجود دارد ؟

۹-۱ روش تحقیق

 

روش تحقیق در این پژوهش از نوع همبستگی و برای تجزیه و تحلیل از روش رگرسیون چند متغیره و مدل رگرسیون لجستیک رتبه ای ( OLR ) استفاده می شود و همچنین برای آزمون مفروضات از نرم افزار۷ EVIEwS استفاده می شود .

 

۱۰-۱ جامعه آماری

 

جامعه آماری پژوهش حاضر شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشد .

 

۱۱-۱ قلمرو تحقیق

 

شامل دو بعد زمانی و مکانی است . از بعد زمانی قلمرو تحقیق سال های ۱۳۸۹ لغایت ۱۳۹۱ و قلمرو مکانی آن نیز شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشد .

 

۱۲-۱ روش گردآوری داده ها و اطلاعات

 

اطلاعات و داده های کمی مورد نیاز در این پژو هش از صورتها و گزارش‌های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران استخراج گردید که دسترسی به آن ها از طرق مختلف مثلاً بعضاً با مراجعه به سازمان حسابرسی و دفاتر مرکزی شرکت ها و اداره آمارهای اقتصادی بانک مرکزی ( می‌دانی ) کتابخانه سازمان بورس اوراق بهادار تهران ، انواع نرم افزارها و شبکه های اطلاع رسانی امکان پذیر بوده است .


فرم در حال بارگذاری ...

« " دانلود تحقیق-پروژه و پایان نامه | قسمت 2 – 5 "ظهور طعم ها در آشپزی »
 
مداحی های محرم