-۰.۰۱
۰.۰۱
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
در انتها برای بررسی درستی پاسخ ها و مدل های ارائه شده در خروجی، به روش زیر عمل می شود. می توان مدل های سری زمانی خروجی را برای متغیرهای حالت دامنه و فاز ولتاژ شبیه سازی کرد. همچنین می توان مدل های سری زمانی ورودی توان های اکتیو و راکتیو تزریقی به شبکه را شبیه سازی کرده و از داده های ورودی و بوسیله پخش بار نیوتون-رافسون برای یافتن خروجی نقطه به نقطه دامنه و فاز ولتاژها استفاده کرد. در نهایت با توجه به مقایسه پاسخ ها می توان درستی روش ارائه شده را تضمین نمود.
برای مقایسه پاسخ های به دست آمده نیز می توان به طرق مختلف عمل کرد. می توان مقادیر عددی پاسخ ها در حوزه زمان را با هم مقایسه کرد. روش های دیگر شامل مقایسه تابع توزیع احتمالی متغیرهای خروجی و ضرایب مدل سری زمانی انتخاب شده برای داده های خروجی است.
با توجه به ماهیت احتمالی مسئله پخش بار سری زمانی، در هر بار شبیه سازی مدل سری زمانی خروجی، پاسخ های متفاوتی دریافت می کنیم. این مورد با توجه به مولفه نویز مدل سری زمانی که به صورت تصادفی انتخاب می شود قابل توجیه است. اما می توان برای بررسی درستی روش ارائه شده از داده های مربوط به مولفه نویز تصادفی که برای شبیه سازی مدل سری زمانی توان اکتیو و راکتیو ورودی به کار گرفته شده، در شبیه سازی مدل های سری زمانی خروجی در روش پیشنهادی استفاده کرد. به عبارت دیگر مولفه های نویز تصادفی در این دو روش به صورت یکسان در نظر گرفته می شود.
شکل های زیر مقادیر پاسخ نقطه به نقطه در حوزه زمان برای دو روش پخش بار سری زمانی و نیوتون-رافسون را نشان می دهد. همانگونه که در شکل های زیر نیز دیده می شود، هر کدام از شبیه سازی ها برای ۱۰۰ بازه زمانی انجام شده است. خطوط ممتد پاسخ روش نیوتون-رافسون را نشان می دهد و خطوط دایره ای شکل پاسخ ناشی از روش پیشنهادی است.
شکل ۳‑۵: سری زمانی مربوط به زاویه باس شماره ۳ با بهره گرفتن از برابری مقادیر نویز تصادفی
شکل ۳‑۶: سری زمانی مربوط به زاویه باس شماره ۶ با بهره گرفتن از برابری مقادیر نویز تصادفی
شکل ۳‑۷: سری زمانی مربوط به دامنه ولتاژ باس شماره ۱۰ با بهره گرفتن از برابری مقادیر نویز تصادفی
شکل ۳‑۸: سری زمانی مربوط به دامنه ولتاژ باس شماره ۱۳ با بهره گرفتن از برابری مقادیر نویز تصادفی
اشکال زیر تابع توزیع احتمالی را برای مقایسه پاسخ این دو روش نشان می دهد. هر کدام از شبیه سازی ها برای ۱۰۰۰۰ نمونه انجام شده است. برای تخمین تابع توزیع داده های نقطه به نقطه از روش کرنل بهبود یافته ]۴۴[ استفاده شده است. در مقایسه تابع توزیع احتمالی پاسخ ها، مقادیر نویز تصادفی به صورت متفاوت در نظر گرفته شده اند. همچنین خط ممتد پاسخ روش نیوتون-رافسون و خطوط خط چین پاسخ روش پیشنهادی است.
شکل ۳‑۹: تابع توزیع احتمالی زاویه باس شماره ۳
شکل ۳‑۱۰: تابع توزیع احتمالی زاویه باس شماره ۶
شکل ۳‑۱۱: تابع توزیع احتمالی دامنه ولتاژ باس شماره ۱۰
شکل ۳‑۱۲: تابع توزیع احتمالی دامنه ولتاژ باس شماره ۱۳
همچنین جدول زیر ضرایب مدل سری زمانی منطبق شده ARMA(1,1) را برای داده های مربوط به شبیه سازی مدل سری زمانی خروجی و پاسخ های حاصل از روش نیوتون-رافسون نشان می دهد. در اینجا مقادیر مربوط به مولفه های نویز تصادفی برای هر دو روش یکسان فرض شده اند.
جدول ۳‑۶: مقایسه ضرایب مدل ARMA(1,1) منطبق شده به پاسخ ها
ضرایب MA
ضرایب AR
متغیرها
سری زمانی
نیوتون-رافسون
سری زمانی
نیوتون-رافسون
فرم در حال بارگذاری ...