۱۱
۸۶/۰
۳-۵ جامعه آماری و روش نمونه گیری
۳-۵-۱ - جامعه آماری:
مجموعه واحدهایی که حداقل در یک صفت مشترک باشند یک جامعه آماری را مشخص می سازند و معمولا آن را باN نمایش میدهند. (خاکی، ۱۳۸۹، ۲۷۳)
با توجه به آماری که از اداره کارگزینی بانک ملت استان اردبیل اخذ گردیده است، تعداد کل کارکنان بانک ملت استان اردبیل ۲۸۲ نفر می باشد پس جامعه آماری ما در این پژوهش ۲۸۲ نفر در نظر گرفته شده است.
۳-۵-۲– حجم نمونه آماری:
نمونه آماری عبارت است از مجموعه ای از نشانه ها که از یک قسمت، یک گروه یا جامعه ای بزرگتر انتخاب می شود، بطوری که این مجموعه معرف کیفیات و ویژگیهای آن قسمت، گروه یا جامعه بزرگتر باشد و معمولا آن را با n نشان می دهند. (خاکی، ۱۳۸۹، ۲۷۳)
برای تعیین حجم نمونه ساده ترین روش استفاده از فرمول کوکران می باشد. اگر حجم جامعه مشخص باشد فرمول به صورت زیر خواهد بود:
N= حجم جامعه آماری
n = حجم نمونه
Z = مقدار متغیر نرمال واحد استاندارد، که در سطح اطمینان ۹۵ درصد برابر ۱٫۹۶ می باشد
P = مقدار نسبت صفت موجود در جامعه است. اگر در اختیار نباشد می توان آن را ۵/ ۰ در نظر گرفت. در این حالت مقدار واریانس به حداکثر مقدار خود می رسد.
q= درصد افرادی که فاقد آن صفت در جامعه هستند (q =1-p)
d= مقدار اشتباه مجاز
در تحقیق حاضر با توجه به اینکه حجم جامعه آماری ما ۲۸۲ = N می باشد و مقدار خطای مجاز را نیز ۰۵/ ۰ = d در نظر می گیریم و ۹۶ / ۱ = Z و ۵ / ۰ = q = p پس مطابق فرمول بالا حجم نمونه پژوهش معادل ۱۶۳ نفر خواهد بود.
۳-۵-۳- روش نمونه گیری:
روش نمونه گیری در تحقیق حاضر به روش نمونه گیری تصادفی ساده می باشد.
نمونه گیری تصادفی روشی است برای انتخاب بخشی از جامعه یا کل، به گونه ای که همه نمونه های ممکن که دارای تعداد ثابت n هستند برای انتخاب شدن احتمال یکسان داشته باشند. گاهی نمونه گیری تصادفی را نمونه گیری احتمالی نیز می گویند. (خاکی، ۱۳۸۹، ۲۷۲)
۳-۶ روش تجزیه و تحلیل داده ها
در این تحقیق برای توصیف ویژگیهای جمعیت شناختی از آمار توصیفی استفاده کرده ایم که برای توصیف دادهها از جدول یک بعدی، توزیع فراوانی و درصدی، نمودار و… استفاده شده است. و برای آزمون روابط بین متغیرها از آمار استنباطی استفاده کرده ایم، بدین صورت که برای آزمون فرضیه اصلی و فرضیه های ۱ تا ۸ ابتدا با بهره گرفتن از فرمول ضریب همبستگی اسپیرمن (چون داده ها بصورت رتبه ای جمع آوری شده اند) شدت رابطه را بدست آورده و سپس به آزمون معنی داری آن می پردازیم و برای آزمون فرضیه ۹ فرعی جهت اولویت بندی مولفه های کیفیت زندگی کاری از روش “فریدمن” استفاده می کنیم.
در تجزیه و تحلیل داده ها، جهت پردازش اطلاعات از نرم افزار SPSS استفاده شده است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
توصیف ویژگیهای جمعیت شناختی
آمار توصیفی
آمار استنباطی و آزمون فرضیه ها
۴ – ۱ مقدمه
تجزیه و تحلیل داده ها برای بررسی صحت و سقم فرضیه در هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است و امروزه در بیشتر پژوهش هایی که مبتنی بر اطلاعات جمع آوری شده از موضوع مورد پژوهش می باشد، تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصیل ترین و مهمترین بخش های پژوهش محسوب می شود و به عنوان بخشی از فرایند روش تحقیق علمی، یکی از پایه های اصلی هر مطالعه و پژوهش به شمار می رود که بوسیله آن کلیه فعالیت های تحقیقی تا رسیدن به یک نتیجه، کنترل می شود. اطلاعات جمع آوری شده، ابتدا به صورت دادههای خام و بدون معنی می باشند. این داده های خام با بهره گرفتن از نرم افزارهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار می گیرند.
در این فصل، برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از هر دو روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده می شود. بدین صورت که ابتدا به مشخصات توصیفی اعضای نمونه آماری پرداخته و ویژگیهای جمعیت شناختی کارکنان بر حسب جدول فراوانی و درصد فراوانی و نمودار بیان می گردد و سپس برای آزمون فرضیه های تحقیق و پاسخگویی به مسئله تدوین شده و یا تصمیم گیری در مورد رد یا تایید فرضیه یا فرضیههایی که برای تحقیق در نظر گرفته شده است، از روش آمار استنباطی (برای آزمون فرضیه اصلی و فرضیههای ۱ تا ۸ فرعی از روش ضریب همبستگی اسپیرمن و برای آزمون فرضیه ۹ فرعی از روش فریدمن) استفاده می شود.
البته ذکر این نکته ضروری است که فقط تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده به تنهایی برای یافتن پاسخ پرسشهای پژوهش کافی نیست، بلکه تفسیر این داده ها نیز لازم است. ابتدا باید داده ها را تجزیه و تحلیل نمود و سپس نتایج بدست آمده از این تجزیه و تحلیل را مورد تفسیر قرار داد.
۴-۲ توصیف ویژگیهای جمعیت شناختی
جدول زیر توزیع فراوانی پاسخگویان را بر حسب جنسیت نشان می دهد:
جدول ۴-۱- توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب جنسیت
جنسیت
فراوانی
درصد
فرم در حال بارگذاری ...