- تهیه و تنظیم موافقتنامه ها، صورتجلسات، پروتکل ها و یادداشتهای تفاهم مربوط به همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها.
- پیگیری اجرای تصمیمات متخذه و توصیه های مندرج در صورتجلسات، پروتکل ها و یادداشتهای تفاهم مربوط به همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها.
- تنظیم محتوای مذاکرات وزیر امور اقتصادی و دارایی با مقامات دیگر کشورها و پیگیری موارد مطروحه در این مذاکرات، با همکاری ادارات کل ذیربط سازمان.
- همکاری در پیگیری حل و فصل و فیصله دادن اختلافات و ادعاهای مالی موسسات و شرکتهای ایرانی و خارجی که در تنظیم روابط اقتصادی جمهوری اسلامی
ایران با دیگر کشورها موثر می باشند.
فصل سوم:
روش شناسی پژوهش
مقدمه
پژوهش را میتوان علمی منظم دانست که در نتیجه آن پاسخهایی برای سوالهای مورد نظر مطرح شده پیرامون موضوع پژوهش بدست میآید. همچنین روش پژوهش به عنوان فرایندی نظاممند برای یافتن پاسخی به پرسش یا راهحلی برای مسالهای قلمداد شده است. در این فصل روش پژوهش، روش گردآوری اطلاعات، جامعه آماری، ابزار سنجش، روایی و پایایی پرسشنامه، روش نمونه گیری و تعیین حجم نمونه و روشهای آماری که در انجام این پژوهش بکارگرفته شده اند، مورد بررسی قرار میگیرد.
متغیرهای تحقیق
مهمترین و مفیدترین راه برای طبقه بندی متغیرها و نقشی که پژوهش به عهده دارند تقسیم آنها به دو نوع مستقل و وابسته است، متغیر مستقل توسط پژوهشگر اندازه گیری، دستکاری یا انتخاب می شود تا تاثیر یا رابطه آن با متغیر دیگری (وابسته) اندازه گیری شود. متغیرهای تحقیق حاضر عبارتند از:
حمایت سازمانی ادراک شده، عدالت توزیعی، انگیزش شغلی کارکنان (شامل ابعاد انگیزش درونی، بی انگیزگی بیرونی، تنظیم همانندسازی شده و تنظیم بیرونی )، فنآوری اطلاعات نوین(شامل ابعاد بهره مندی از IT، پذیرش تغییرات IT و استفاده ار IT).
ابزار سنجش
ابزار سنجش وسایلی هستند که پژوهشگر به کمک آنها قادر است اطلاعات موردنیاز خود را گردآوری، ثبت و کمی نمایند. انواع ابزارهای گردآوری عبارتند از : پرسشنامه، مشاهده و مصاحبه. در این پژوهش از ابزار پرسشنامه برای جمع آوری پاسخهای جامعه ی هدف استفاده شد. پرسشنامه مجموعه سوالات مکتوبی است، که حول متغیرهای یک مسأله پژوهش تنظیم می شود که به شکل حضوری یا غیرحضوری، مستقیم یا غیرمستقیم توسط پاسخگو تکمیل میگردد. در این پژوهش،
پرسشنامه سوالات با بهره گرفتن از مقیاسهای اسمی و ترتیبی اندازه گیری شد. مقیاسهای اندازه گیری واحدهایی هستند که برای سنجش کیفیتها در ابزارهای گردآوری اطلاعات بکار می روند (حافظ نیا، ۱۳۷۳).
در این پژوهش از ابزار پرسشنامه با سوالات بسته برای جمع آوری دیدگاه های کارکنان سازمان سرمایه گذاری وکمکهای اقتصادی وفنی ایران استفاده گردیده است.
پرسشنامه ها شامل ۲ بخش عمده میباشد :
۱- نامه همراه: در این قسمت هدف از گردآوری دادهها به وسیله پرسشنامه و ضرورت همکاری پاسخ دهنده در عرضهی دادههای مورد نیاز، بیان شده است. برای این منظور بر با ارزش بودن دادههای حاصل از پرسشنامه تأکید گردیده تا پاسخ دهنده به طور مناسب پاسخ سوالها را عرضه کند.
۲- سؤالات پرسشنامه: این بخش از پرسشنامه ها شامل ۲ قسمت است:
الف) متغیرهای دموگرافی(جمعیت شناختی): در این قسمت سعی شده است که اطلاعات کلی و جمعیت شناختی در رابطه با پاسخ دهندگان جمع آوری گردد. این بخش از پرسشنامه شامل چهار سؤال میباشد. اطلاعات مربوط به این بخش از پرسشنامه در جدول ۳-۱ نشان داده شده است.
جدول ۳-۱): متغیرهای جمعیت شناختی پرسشنامه.
۱) وضعیت تاهل: | مجرد – متاهل |
۲) سن: | کمتر از ۲۵ سال- ۲۶ تا ۳۰ سال- ۳۱ تا ۳۵ سال-۳۶ تا ۴۰ سال-بالاتر از ۴۰ سال. |
۳) میزان تحصیلات: | فوق دیپلم و پائین تر- کارشناسی-کارشناسی ارشد - دکتری و بالاتر. |
۴) سابقه خدمت: | بین ۱ تا ۵ سال -بین ۶ تا ۱۰ سال - بین ۱۱ تا ۱۵ سال - بین ۱۱ تا ۱۵ سال - بیشتر از ۲۰ سال. |
ب) سؤالات تخصصی: سؤالات اختصاصی شامل سه بخش میباشد که بخش اول شامل سؤالات مربوط به سنجش حمایت سازمانی ادراک شده میباشد، بخش دوم مربوط به سنجش عدالت توزیعی و بخش سوم مربوط به سنجش انگیزش شغلی کارکنان و بخش چهارم مربوط به سنجش واکنش به فنآوری اطلاعات نوین میباشد.در این بخشها، از پاسخ دهندگان خواسته شده است تا نظر خود را در پاسخنامهای که بصورت طیف پنج گزینهای لیکرت[۱۶۱]تنظیم گردیده است، مشخص نمایند (جدول ۳-۲).
جدول ۳-۲ طیف لیکرت.
فرم در حال بارگذاری ...