وبلاگ

توضیح وبلاگ من

پروژه های پژوهشی دانشگاه ها درباره برنامه‌ریزی استراتژیک شرکت صنعت چوب شهید باهنر با استفاده از رویکرد ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

۱

 

جمع نمره

 

 

 

همانطور که در جدول (۴- ۵) مشاهده می شود مجموع امتیازات ۲.۱۹ است که بیانگر این است که شرکت تخته شهید باهنر گرگان در استراتژی های خود به شیوه ای نامناسب از فرصت های موجود استفاده می نماید.
جدول ۴- ۶: ماتریس بررسی رقابت
۴-۲-۶ وضعیت رقابتی
پس از بررسی محیط خارجی (کلان و خرد) سازمان و شناسایی قوت ها و ضعف ها، فرصت ها و تهدیدات، مقایسه آنها ( با عملکرد گذشته، متوسط صنعت و رقبا)، ارزیابی و امتیاز بندی از طریق ماتریس عوامل داخلی و خارجی، نوبت به تعیین وضعیت شرکت در مقایسه با سایر رقبا ( وضعیت رقابتی ) می رسد. ماتریس بررسی رقابت بر اساس اطلاعات بدست آمده از رقبا و نظرات افراد خبره که در تصمیمات اساسی شرکت نقش دارند تکمیل شده است که در جدول (۴-۶) ارائه شده است. ضمناً
در ذیل عوامل موثر در موفقیت سازمان ها معرفی و بررسی گردیده، سپس وضعیت رقبا در ماتریس رقابت با هم مقایسه شده است.
۴-۲-۶-۱ تبلیغات
سرمایه گذاری کم و برنامه ریزی نشده سبب کاهش رتبه شرکت در مقایسه با رقبای اصلی خود در این حوزه شده است. و در حال حاضر شرکت های پویا چوب و نئوپان گنبد تبلیغات مناسب تری را ارائه می‌دهد.
۴-۲-۶-۲ کیفیت محصول
به دلیل قدیمی بودن ماشین آلات و تجهیزات شرکت، و از طرفی بهره بردن شرکت های رقیب از تجهیزات به روز تر با تکنولوژی جدید شرکت تخته شهید باهنر گرگان در میان رقبای خود در جایگاه چهارم قرار دارد که از جمله نقاط ضعف اساسی این شرکت محسوب می شود.
۴-۲-۶-۳ قیمت رقابتی
به علت پایین بودن سطح تکنولوژی مورد استفاده و همچنین کیفیت پایین محصولات ارائه شده توسط شرکت که متاثر از بکارگیری ماشین آلات قدیمی است شرکت در فروش محصولات با قیمت رقابتی و کنترل قدرت چانه زنی مشتریان در مقایسه با رقبای خود با مشکلات عدیده ای مواجه است.
۴-۲-۶-۴ برند
با وجود قدمت و سابقه بالای شرکت تخته شهید باهنر گرگان نسبت رقبای اصلی خود اما این شرکت در حوزه مدیریت و برنامه ریزی در جهت رشد و ارتقاء فعالیت های برندینگ خود گام های مناسب و مطلوبی را برنداشته است و به همین دلیل از جایگاه مناسب در بین رقبای خود برخوردار نیست.
۴-۲-۶-۵ وضعیت مالی
شرکت در مقایسه با رقبای خود در وصول مطالبات خود دارای مشکل است که در این حوزه تصمیم گرفته شده است تا با برنامه ریزی و اتخاذ سیاست های مطلوب از طریق وابستگی شرکت به یک سازمان بزرگ ( غدیر ) سرمایه گذاری و توان مالی بسیار بالا و روابط گسترده و قوی با سرمایه گذاران بزرگ کشور بتواند در راستای بهبود این عامل موفقیت اقدامات درستی را صورت دهد.
۴-۲-۶-۶ وفاداری مشتریان
شرکت تخته شهید باهنر از دیر باز در حوزه ارتباط با مشتریان و حفظ و تعهد نسبت به آنها پیشگام بوده است لذا در میان رقبا با بهره گرفتن از همین عامل میتواند حرفی برای گفتن در مقایسه با آنها را داشته باشد.
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
۴-۲-۶-۷ کانال های توزیع
با توجه به موقعیت مکانی بسیار مناسب شرکت پویا چوب ( در دسترس بودن منابع مورد نیاز و مواد اولیه) و همچنین موقعیت استراتژیک مطلوب آن به منظور توزیع بهتر و سریع تر محصولات این شرکت از وضعیت مطلوب بسیار مناسبی برخوردار است اما شرکت مورد مطالعه در این حوزه در مقایسه با شرکت پویا چوب توان رقابت با آن را نداشته ولی در مقایسه با شرکت نئوپان گنبد دارای شرایط یکسانی بوده و میتواند با تقویت خود در این حوزه مقام و وضعیت خود را بهبود بخشد.
۴-۲-۶-۸ سهم بازار
با توجه به رقابت بالای رقبا در این صنعت و نیز قدمت بالای شرکت تخته شهید باهنر گرگان سهم بازار این شرکت خوب ارزیابی می شود اما می تواند با بکارگیری تجهیزات جدیدتر و ارائه محصولاتی با کیفیت مطلوب تر این سهم را افزایش دهد . البته اختلاف بین رقبا در سهم بازار زیاد نبوده و رقابت نزدیکی بین آنها وجود دارد.
۴-۲-۷ اهداف بلند مدت
در کمیته استراتژیک از تصمیم گیرندگان و مدیران عالی شرکت تخته شهید باهنر گرگان خواسته شد تا نسبت به تعیین اهداف بلند مدت به صورت مشترک و بر اساس اجماع اقدام کنند. با این کار معیارهایی قابل سنجش برای بررسی اجرای استراتژی ها در اختیار خواهد بود. همچنین شرکت کنندگان خواهند دانست که به صورت کلان از تدوین و اجرای استراتژی چه می خواهند و خود وسیله ای برای تشویق و انگیزش در جهت ادامه راه برنامه ریزی استراتژیک خواهند بود.
اهداف بلند مدت تعیین شده عبارتند از :
کاهش هزینه ها به میزان پیش بینی شده ۳۰ درصدی
به منظور افزایش توان مالی شرکت و بهبود توان رقابتی، کاهش هزینه های جاری شرکت جزو اهداف شرکت تخته شهید باهنر گرگان قرار گرفته است. از جمله ابزار های پیش بینی شده جهت رسیدن به این اهداف عبارتند از:
بهبود روش تولید: استفاده از روش ها و تجهیزات جدید به منظور تسهیل و سرعت بخشیدن به پروسه تولید و ساخت و استخدام نیروی افراد تحصیل کرده و آموزش دیده دانشگاهی در کنار تجربه افراد خبره و با سابقه در صنعت مربوطه و اجرای PM های برنامه ریزی شده که امید است با پیاده سازی این اقدامات ۵ درصد از کاهش هزینه ها توسط این فاکتور محقق شود.
کاهش سرمایه راکد و بهره گرفتن از امکانات و ظرفیت های بلا استفاده: توجه به حجم سرمایه راکد و امکانات و فضاهای بلا استفاده و بکارگیری سامان یافته آنها در جهت ارتقاء توان تولید. بر اساس سیاست های در دستور کار شرکت انتظار می رود با بکارگیری از ظرفیت های موجود در مجموعه، درصدی دیگر از کاهش هزینه ها که سقف آن را ۵ درصد تخمین می زنند صورت بپذیرد.
صرفه جویی به مقیاس: کاهش هزینه واحد کالا ( قیمت تمام شده محصولات تولیدی ) از طریق افزایش میزان تولید به میزان ۱۵ درصد.
افزایش بهره وری از طریق تعبیه و تعریف سیستمهای به روز کنترل انرژی: برنامه ریزی در راستای بهبود عملکرد و افزایش راندمان کاری شرکت با تحلیل و بررسی گردش کاری شرکت و سطح عملکرد پرسنل و همچنین نظام های کنترلی برای تحقق ۵ درصد از کاهش هزینه ها.
بازسازی و توسعه ۵۰ درصدی
جهت تحقق این امر می توان به راهکار های زیر اشاره نمود.
افزایش سرمایه ثابت توسط سهامداران یا ایجاد مشارکت خارجی به میزان ۲۰ درصد: بنا بر پتانسیل و ظرفیت لازم در جذب سرمایه به منظور رونق بخشیدن میزان تولید شرکت از طریق حامیان و روابط گسترده مجموعه شهید باهنر با سرمایه گذاران بزرگ کشور، شرکت تخته شهید باهنر می کوشد تا با کمک این افراد بتواند با خرید تجهیزات جدید و به روز سهم ۲۰ درصدی از ۵۰ درصد پیش بینی شده بازسازی و توسعه تجهیزات شرکت را پوشش دهد.
خرید خط بزرگ تولیدMDF : بر اساس آمار بدست آمده از سهم شرکت های رقیب و همچنین اطلاعات کسب شده از بازار رقابتی، رشد روز افزون و تمایل بازار مصرف مشتقات تولیدی از قبیل MDF شرکت را بر آن داشته است تا با بکارگیری خط تولید این محصول بتواند در راستای توسعه خود گام ۱۵ درصدی را بردارد.
راه اندازی خط جدید تولید نئوپان عرض ۱۸۳ : این فاکتور نیز بر اساس نظر کارشناسان می تواند سهم ۱۵ درصدی را به خور اختصاص دهد.
وارد شدن در خرید زمین جنگلی و کاشت و برداشت چوب در کشورهای همسایه و نیز روسیه: به دلیل وضع قوانین محدود کننده در راستای طرح صیانت از مراتع و جنگل ها، محدودیت فعالیت واحد های سلولوزی، گرانی مواد اولیه و واردات چوب که هزینه بالایی را به دلیل افزایش نرخ ارز به همراه داشته است؛ سبب شده است تا با توجه به توان بالای حامیان و ارتباطات قوی شرکت با سرمایه گذاران خرید زمین های جنگلی و کاشت و برداشت چوب در کشورهای همسایه از قبیل روسیه از جمله استراتژی ها و عاملی باشد که سهم ۵ درصدی از توسعه و رونق شرکت را به خود اختصاص دهد.
افزایش ۱۰ درصدی کیفیت محصولات
به منظور بالا بردن توان رقابتی و کسب سهم بازار مطلوب در میان رقبا که اغلب با بکارگیری تجهیزات و تکنولوژی های جدید در ارئه محصولات با کیفیت پیشگام هستند مجدداً بالا بردن سطح کیفی محصولات مورد تاکید قرار می گیرد تا نام شرکت تخته شهید باهنر گرگان به عنوان یکی از بهترین ارائه دهندگان محصولات و مشتقات چوبی کشور جایگاه گذشته خود را بدست آورد. برای این منظور موارد ذیل به عنوان عوامل تاثیرگذار بررسی می گردند.
تکنولوژی و ماشین آلات جدید: بهره جستن از ابزارآلات و ماشین آلات بروز و بکارگیری خط تولید با تکنولوژی جدید به میزان۵درصد.
آموزش کارکنان و پرسنل: توجه جدی به سطح معلومات و آگاهی دادن افراد نسبت به اهمیت تولید با کیفیت در بازارهای فعلی و برگزاری کارگاه های آموزشی اثر بخش به میزان ۳ درصد.
پایبندی به استاندارد ها: اجرای استاندارد های مدیریتی و کیفی در شرکت( ایزو )، پایبندی به اجرای مستندات و قوانین وضع شده و استفاده هر چه بهتر از ابزارهای ارائه شده جهت بهبود مستمر کیفیت محصول می تواند ۲درصد از سهم بالا بردن سطح کیفی محصولات را به خود اختصاص دهد.
افزایش فروش به میزان ۱۰ درصد
بالا بردن میزان فروش و کسب سود بیشتر و همچنین افزایش سهم بازار که متاسفانه در طی چند سال اخیر به دلایل متعددی کاهش چشم گیری را داشته اند از مهم ترین اهداف تعیین شده شرکت محسوب می شود. همانطور که می دانیم افزایش سوددهی، بالا رفتن توان تولید و رقابت، کاهش هزینه ها و نهایتاً بقاء شرکت از جمله اثرات جانبی افزایش فروش می باشد. برای این منظور بعنوان ابزار مورد توجه و اهتمام شرکت در راستای بالا بردن میزان فروش ابزارهای زیر ارزیابی می گردند.
بازاریابی- تبلیغات- تحلیل وضعیت رقابت: همانطور که در ماتریس بررسی رقابت نیز عنوان شده بود شرکت تخته شهید باهنر گرگان در تبلیغات دارای جایگاه مناسبی در میان رقبای خود است اما در حوزه بازاریابی و انجام تحقیقات بازار ضعیف عمل نموده است لذا اقدامات موثر و متنوع بازاریابی و همچنین کسب اطلاعات به موقع از بازار رقابت می تواند در بالا بردن سهم شرکت و افزایش جلب مشتری کارا باشد.
۴-۳ مرحله تطبیق یا مقایسه
۴-۳-۱ ماتریس عوامل داخلی – خارجی
یکی از ماتریس های مورد استفاده در برنامه ریزی استراتژیک، ماتریس ارزیابی داخلی- خارجی است. این ماتریس که کاربردهای متفاوت دارد اساساً برای تعیین واحد های تجاری استراتژیک[۹۴] یک شرکت بزرگ که در چه طبقه ای قرار دارند استفاده می شود و بیانگر جایگاه استراتژیک هر واحد های تجاری است. این ماتریس وضعیت استراتژیک هر واحد استراتژیک تجاری یک سازمان بزرگ را مشخص می کند. کاربرد دیگر این ماتریس برای تعیین جایگاه استراتژیک یک شرکت تک منظوره و مشخص نمودن جایگاه آنها برای تدوین استراتژی اصلی شرکت شامل رشد و ساخت، ثبات و حفظ وضع موجود و بازسازی و فروش آن است.
در شکل (۴- ۱) ماتریس ارزیابی داخلی- خارجی[۹۵] شرکت تخته شهید باهنر گرگان و جایگاه این شرکت نشان داده شده است. با توجه به نمرات ماتریس های ارزیابی عوامل داخلی (قوت ها و ضعف ها) و عوامل خارجی ( فرصت ها و تهدیدات )، جایگاه استراتژیک شرکت تخته شهید باهنر گرگان در ماتریس مذکور در ناحیه ۲ و در خانه ۵ است و براساس توضیحات بیان شده در فصل قبل، باید استراتژی­ های حفظ و نگهداری وضع موجود (غالباً رسوخ در بازار و توسعه محصول) را به اجرا در آورد. استراتژی­ های حفظ بازارهای موجود با تأکید بر تبلیغات و بازاریابی برای جایگزینی سهم بازار احتمالی از دست رفته و تداوم تولید محصولات فعلی با تأکید بر افزایش بهره وری و نگهداری تأسیسات و تسهیلات، استراتژی­هایی هستند که در این ناحیه مشترکاً مورد استفاده قرار می­گیرد و بر این اساس نیز استراتژی اصلی شرکت توسعه محصول با کیفیت با بکارگیری تجهیزات جدید و افزایش حضور محصولات در بازارها است.
برای تشکیل این ماتریس ابتدا جدول متناظر داده های ماتریس جدول (۸- ۴) را تشکیل می دهیم. اطلاعات این جدول بر اساس پرسشنامه مطرح شده و عوامل استخراجی و بررسی های صورت گرفته در طی جلسات کمیته استراتژیک شرکت بدست آمده است.
جدول ۴-۸: داده های متناظر ماتریس ارزیابی داخلی- خارجی.


فرم در حال بارگذاری ...

« تحقیقات انجام شده درباره : بررسی تناسب در آیات و سور در تفسیر المیزان و ...دانلود مقالات و پایان نامه ها در مورد بررسی مفهوم عدالت مالیاتی در قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶ و اصلاحات ... »