۶
نوع شغل
۴۶/۱
۷
جنسیت
۳۹/۱
۸
سن
۱۲/۱
نتایج آزمون فریدمن نشان می دهد که متغیر وجود نظارت و سیستم پاسخگویی به مشکلات (رتبه اول) را در بین متغیرهای تأثیرپذیر (با میانگین رتبه۴۱/۶) به خود اختصاص داده است. کیفیت پاسخگویی کارمندان (با میانگین رتبه برابر با ۴۵/۴) رتبه دوم، میزان تحصیلات با (با میانگین رتبه برابر با ۷۷/۳) رتبه سوم، میزان برآورده شدن انتظارات اداری (با میانگین رتبه برابر با ۷۶/۳) در رتبه چهارم، ثبات قوانین و مقررات اداری (با میانگین رتبه برابر با ۳۰/۳) در رتبه پنجم، نوع شغل (با میانگین رتبه برابر با ۴۶/۱)در رتبه ششم، جنسیت پاسخگو(با میانگین ۳۹/۱) در رتبه هفتم و میزان سن (با میانگین رتبه برابر با ۱۲/۱) در رتبه هشتم قرار دارد.
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱- مقدمه
موضوع اصلی پژوهش حاضر بررسی عوامل مؤثر بر نگرش به قوانین و مقرارات اداری در شهر خرم آباد میباشد. این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی بوده که با بهره گرفتن از روش پیمایش (نوع مقطعی آن) صورت گرفته است. پس از مطالعات مقدماتی و بررسی پیشینه و مبانی نظری و جهت شاخصسازی و عملیاتینمودن تحقیق از ۶ متغیر اصلی شامل؛ میزان برآورده شدن انتظارات اداری، کیفیت پاسخگویی کارمندان، ثبات قوانین و مقررات اداری، وجود نظارت و سیستم پاسخگویی به مشکلات، ویژگی های فردی(جنسیت، سن، تحصیلات) و نوع شغل، جهت طراحی سوالات تحقیق استفاده گردید و بر این اساس هر یک از متغیرهای فوق یکی از فرضیات تحقیق را تشکیل داد که عبارتند از:
به نظر می رسد بین میزان برآورده شدن انتظارات اداری و نگرش به قوانین و مقررات اداری رابطه معناداری وجود دارد.
به نظر می رسد بین کیفیت پاسخگویی کارمندان و نگرش به قوانین و مقررات اداری رابطه معناداری وجود دارد.
به نظر می رسد بین ثبات قوانین و مقررات اداری و نگرش به قوانین و مقررات اداری رابطه معناداری وجود دارد.
به نظر می رسد بین وجود نظارت و سیستم پاسخگویی به مشکلات و نگرش به قوانین و مقررات اداری رابطه معناداری وجود دارد.
به نظر می رسد بین ویژگی های فردی(جنسیت، سن، تحصیلات)، و نگرش به قوانین و مقررات اداری رابطه معناداری وجود دارد.
به نظر می رسد بین نوع شغل و نگرش به قوانین و مقررات اداری رابطه معناداری وجود دارد.
جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه افراد ۱۵ سال به بالا و ساکن در شهرستان خرم آباد تشکیل می دهند که تعداد آنها بر اساس سرشماری سال۱۳۹۰ برابر یا ۲۷۴۳۵۹ نفر می باشد. حجم نمونه آماری نیز از طریق فرمول کوکران برابر با ۳۸۴ نفر برآورد گردید. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته و در قالب یک پرسشنامه ۳۹ سوالی شامل سؤالات باز (بدون گزینه) و بسته (چند گزینهای) با طیف لیکرت و در یکی از سطوح سنجش اسمی، ترتیبی میباشد. جهت بررسی قابلیت اعتبار ابزار تحقیق از اعتبار صوری استفاده شده که این اعتبار بر پایه قضاوت داوران که دارای تخصص و صاحب اطلاع در این زمینه باشند صورت میپذیرد، که ابزار این پژوهش به وسیله دو تن از اساتید پژوهشگر و متخصص و صاحبنظر دانشگاه علوم و تحقیقات کرمانشاه مورد تأیید قرار گرفته است. همچنین برای سنجش پایایی ابزار تحقیق از روش آلفای کرونباخ استفاده شده که بدین منظور و در جریان یک مطالعه مقدماتی، در بین ۳۰ نفر از مراجعین ادارات شهر خرم آباد که عضو جامعه آماری بودند، بطور تصادفی اجرا شد و نتایج حاصل از آن با بهره گرفتن از نرم افزار spss و فرمول آلفای کرونباخ مورد محاسبه قرار گرفت که پس از اصلاحات لازم، نتایج حاصله نشان از پایایی مطلوب ابزار تحقیق میدهند. برای توزیع پرسشنامه و گردآوری داده های تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شده است. هنگامی که ساختار جامعه پژوهش ناهمگون بوده و بتوان درون جامعه، قشرها، طبقه ها، یا گروه های گوناگون اما با درصدهای جمعیتی متناوب را مشخص نمود، از این روش نمونه گیری استفاده می شود. پس از گرد آوری داده ها با بهره گرفتن از نرم افزار spss ورژن ۲۲ داده های تحقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج به دو روش آمار توصیفی و استنباطی ارائه گردیده است. لازم به ذکر است که جهت آزمون فرضیات تحقیق از ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون دوربین واتسن، آزمون رگرسیون چند متغیره و همچنین از آزمون فریدمن استفاده شده است.
۵-۲- یافتههای توصیفی تحقیق
در این قسمت به ارائه آمارههای توصیفی و جداول مربوط به ویژگیهای جمعیتشناختی نمونه پرداخته میشود. شناخت ویژگیهای جمعیت شناختی نمونه، از این جهت مفید است که به کمک آن مشخصات کلی جامعه مورد بررسی و ویژگیهای عمومی آن برای سایر محققان مشخص میشود. بعلاوه، این شناخت باعث میشود در تعمیم نتایج به جوامع دیگر، یا در طراحی سوالات تحقیقات آتی برای جوامع دیگر از این اطلاعات استفاده شود.
جنسیت پاسخگویان: همانطور که در فصل چهارم تحقیق و در آمار توصیفی نیز ذکر گردید از ۳۸۴ نفر پاسخگو، ۶۲٫۲ درصد از پاسخدهندگان مرد و ۳۷٫۸ درصد زن بودند. این امر نشان دهنده آن است که تعداد مردان از زنان بیشتر میباشد.
سن پاسخگویان: در ارتباط با میزان سن از ۳۸۴ نفر پاسخگو، ۳٫۲درصد ۱۳٫۸ درصد از پاسخدهندگان کمتر از ۲۵ سال، ۳۷٫۵ درصد بین ۲۶ تا ۳۵ سال، ۳۱٫۸ درصد بین
۳۶ تا ۴۵ سال، ۱۱٫۷ درصد بین ۴۶ تا ۵۵ سال و ۵٫۲ درصد ۵۶ سال و بالاتر سن داشتهاند. این امر نشان دهنده آن است بیشترین درصد پاسخ دهندگان مربوط به سن ۲۶ تا ۳۵ سال میباشند.
تحصیلات پاسخگویان: ۲۱٫۱ درصد از پاسخدهندگان دیپلم، ۱۳٫۵ درصد فوق دیپلم، ۳۷٫۰ درصد لیسانس،۲۳٫۲ درصد فوق لیسانس و ۲٫۶ درصد دکتری بودند و ۲٫۶ درصد به این پرسش پاسخ نداده اند. این امر نشان دهنده آن است که بیشترین درصد پاسخ دهندگان لیسانس میباشند
وضعیت تأهل پاسخگویان: از ۳۸۴ نفر پاسخگو، در پاسخ به سؤال (وضعیت تأهل) ۲۸٫۶درصد از پاسخدهندگان مجرد، ۶۶٫۴ درصد متأهل و ۱٫۳ درصد مطلقه بودند و ۳٫۶ درصد به این پرسش پاسخ نداده اند. که این امر نشان دهنده این است که بیشترین درصد از پاسخ دهندگان متأهل میباشند.
سمت شغلی: ۳۷٫۸ درصد از پاسخدهندگان کارمند، ۲۲٫۱ درصد آزاد، ۱۶٫۹ درصد فرهنگی، ۱٫۳ درصد بازنشسته، ۶٫۵ درصد خانه دار و ۲٫۳ درصد دانشجو بودند و ۱۳٫۰ درصد به این پرسش پاسخ نداده اند. این امر نشان دهنده آن است بیشترین درصد پاسخ دهندگان کارمند میباشند.
۵-۳- نتیجهگیری از فرضیات تحقیق
فرضیه اول: با توجه به نتایج فرضیه اول تحقیق که به بررسی ارتباط بین میزان برآورده شدن انتظارات اداری و نگرش به قوانین و مقررات اداری در بین شهروندان شهر خرم آباد میپردازد، و سطح معنیداری آزمون رگرسیون که برابر با ۰۰۱/۰ و کوچکتر از ۰۵/۰ می باشد، فرضیه اول با اطمینان ۹۵/۰ تائید میگردد. و نتایج آزمون این فرضیه نشان میدهد که میزان برآورده شدن انتظارات اداری تاثیر معناداری بر نگرش شهروندان شهر خرم آباد نسبت به قوانین و مقررات اداری دارد.
فرضیه دوم: با توجه به نتایج فرضیه دوم تحقیق که به بررسی ارتباط بین کیفیت پاسخگویی کارمندان و نگرش به قوانین و مقررات اداری در بین شهروندان شهر خرم آباد میپردازد، و سطح معنیداری آزمون رگرسیون که برابر با ۰۳۳/۰ و کوچکتر از ۰۵/۰ می باشد، فرضیه دوم با اطمینان ۹۵/۰ تائید میگردد. و نتایج آزمون این فرضیه نشان میدهد که کیفیت پاسخگویی کارمندان تاثیر معناداری بر نگرش شهروندان شهر خرم آباد نسبت به قوانین و مقررات اداری دارد.
فرضیه سوم: با توجه به نتایج فرضیه سوم تحقیق که به بررسی ارتباط بین ثبات قوانین و مقررات اداری و نگرش به قوانین و مقررات اداری در بین شهروندان شهر خرم آباد میپردازد، و سطح معنیداری آزمون رگرسیون که برابر با ۰۲۱/۰ و کوچکتر از ۰۵/۰ می باشد، فرضیه سوم با اطمینان ۹۵/۰ تائید میگردد. و نتایج آزمون این فرضیه نشان میدهد که ثبات قوانین و مقررات اداری تاثیر معناداری بر نگرش شهروندان شهر خرم آباد نسبت به قوانین و مقررات اداری دارد.
فرضیه چهارم: با توجه به نتایج فرضیه چهارم تحقیق که به بررسی ارتباط بین وجود نظارت و سیستم پاسخگویی به مشکلات و نگرش به قوانین و مقررات اداری در بین شهروندان شهر خرم آباد میپردازد، و سطح معنیداری آزمون رگرسیون که برابر با ۰۰۰/۰ و کوچکتر از ۰۵/۰ می باشد، فرضیه چهارم با اطمینان ۹۵/۰ تائید میگردد. و نتایج آزمون این فرضیه نشان میدهد که وجود نظارت و سیستم پاسخگویی به مشکلات تاثیر معناداری بر نگرش شهروندان شهر خرم آباد نسبت به قوانین و مقررات اداری دارد.
فرضیه چهارم: با توجه به نتایج فرضیه چهارم تحقیق که به بررسی ارتباط بین وجود نظارت و سیستم پاسخگویی به مشکلات و نگرش به قوانین و مقررات اداری در بین شهروندان شهر خرم آباد میپردازد، و سطح معنیداری آزمون رگرسیون که برابر با ۰۰۱/۰ و کوچکتر از ۰۵/۰ می باشد، فرضیه چهارم با اطمینان ۹۵/۰ تائید میگردد. و نتایج آزمون این فرضیه نشان میدهد که وجود نظارت و سیستم پاسخگویی به مشکلات تاثیر معناداری بر نگرش شهروندان شهر خرم آباد نسبت به قوانین و مقررات اداری دارد.
فرضیه ۵-۱: با توجه به نتایج فرضیه ۵-۱ تحقیق که به بررسی ارتباط بین جنسیت و نگرش به قوانین و مقررات اداری در بین شهروندان شهر خرم آباد میپردازد، و سطح معنیداری آزمون رگرسیون که برابر با ۷۰۳/۰ و کوچکتر از ۰۵/۰ می باشد، فرضیه ۵-۱ با اطمینان ۹۵/۰ تائید نمیگردد. و نتایج آزمون این فرضیه نشان میدهد که عامل جنسیت تاثیر معناداری بر نگرش شهروندان شهر خرم آباد نسبت به قوانین و مقررات اداری ندارد.
فرضیه ۵-۲: با توجه به نتایج فرضیه ۵-۲ تحقیق که به بررسی ارتباط بین میزان سن و نگرش به قوانین و مقررات اداری در بین شهروندان شهر خرم آباد میپردازد، و سطح معنیداری آزمون رگرسیون که برابر با ۲۳۲/۰ و کوچکتر از ۰۵/۰ می باشد، فرضیه ۵-۲ با اطمینان ۹۵/۰ تائید نمیگردد. و نتایج آزمون این فرضیه نشان میدهد که میزان سن تاثیر معناداری بر نگرش شهروندان شهر خرم آباد نسبت به قوانین و مقررات اداری ندارد.
فرضیه ۵-۳: با توجه به نتایج فرضیه ۵-۳ تحقیق که به بررسی ارتباط بین میزان تحصیلات و نگرش به قوانین و مقررات اداری در بین شهروندان شهر خرم آباد میپردازد، و سطح معنیداری آزمون رگرسیون که برابر با ۰۰۰/۰ و کوچکتر از ۰۵
فرم در حال بارگذاری ...