*
*
تولید عاملگرا
*
*
جدول ۵٫۱ مقایسه با سایر چارچوبها
۵٫۴ محدودیتها و زوایای پوشش داده نشده
در این تحقیق محدودیتها و زوایای پوشش دادهنشدهای وجود دارد که در این بخش مورد بررسی قرار میگیرد.
گستردگی موضوع و عدم ورود به جزئیات: در این تحقیق از ادبیات موجود در سه مفهوم متفاوت استفاده شد که هر کدام میتوانند یک تحقیق مستقل باشند، یک حوزه شامل سیستمهای اجرایی تولید، دیگری تولید توزیعشده و نهایتاً مدل محاسبات ابری است. به همین دلیل گستردگی، امکان بررسی جزئی و تفصیل در تمامی حوزه ها میسر نشد که امید است در آینده محقق شود.
عدم امکان ارزیابی کمی چارچوب پیشنهادی: اصولاً تحقیق در حوزه فناوری اطلاعات، خصوصاً چارچوبی با جامعیت فعلی ، با یک مشکل روبروست و آن عدم امکان ارائه اثبات کمی و دقیق برای مطالب ارائه شده است. در این تحقیق، از مطالعه موردی برای ارزیابی میزان مقبولیت چارچوب پیشنهادی استفاده شد. اگرچه ارزیابیهایی صورت گرفت اما کماکان کمبود ارزیابی کمی احساس میشد.
۵٫۵ چالش های مس ابری
بسیاری از برنامه های کاربردی بنابر ماهیتشان به راحتی قابلیت استقرار در محیط ابر را دارا هستند نظیر [۴۳]HRM[44],(sales force)CRM چنین برنامه های کاربردی چون با داده هایی سر و کار دارند که در برهه های زمانی نسبتا طولانی تر جمع آوری می شوند لذا تاخیر خللی در کار آنها ایجاد نمی کند، از طرفی بحث توزیع شدگی در مناطق جغرافیایی مختلف و نحوه تعامل با درخواست کنندگان سرویس که به صورت بلادرنگ است نیز نمی تواند برای استقرار آنها در محیط ابر مشکل زا باشد ولی سیستم های اجرایی و به خصوص سیستم های اجرایی تولید که وجه یکپارچگی اش با داده های کف کارخانه بسیار زیاد است با چالش هایی روبرو است در ادامه درباره مهمترین این چالش ها بحث خواهیم کرد.
نیاز به اطلاعات بلا درنگ از کف کارخانه:سیستم های اجرایی تولید، برنامه های کاربردی را به همراه می آورد که این برنامه ها نیز مانند سایر برنامه ها در محیط های دیگر روند تکاملی خود را طی می کنند ولی ویژگی متمایزی دارند که همان نیاز به اطلاعات بلادرنگ می باشد در غیر اینصورت نتیجه آنها فاقد اعتبار خواهد بود برای رفع این چالش ملزوماتی باید در سازمان اعمال شود نظیر رفع یا حذف پراکسی ها یا درگاهها که یا حذف آنها بایستی اقدامات امنیتی بهینه تری صورت گیرد ضمن اینکه بسیاری از برنامه های تولیدی به صورت چرخه ای، داده ها را به لایه های بالاتر منتقل می کنند در چنین شرایطی نبایستی هیچ فضای خالی برای از دست رفتن و یا تاخیر وجود داشته باشد و مکانیزم های توازن بار نیز بایستی راهکاری برای حفظ صحت اطلاعات در پیش گیرند.
در حال حاضر برای استقرار چنین سیستم هایی دو سیاست را می توان اتخاذ کرد، جمع آوری داده ها به صورت چرخه ای و یا مبتنی بر رویداد. اتخاذ سیاست چرخه ای کل سیستم را ساده تر وحالات آنرا کاهش می دهد ولی اساس سیستم های اجرایی تولید درک شرایط پیش بینی نشده و اجرای مقدمات مقتضی است که چنین موضوعی خارج از حیطه سیاست جمع آوری چرخه ای داده هاست لذا در اکثر موارد ترکیب این دو سیاست برای توابع مختلف سیستم های اجرایی تولید پیشنهاد می شود.
ضمنا اقدامات بسیاری برای هرچه بلادرنگ نمودن سیستم های اجرایی تولید در حال اجراست از جمله تلاش برای ایجاد سیستم های عامل بلادرنگ، چه درسطح ابزارهای کف کارخانه و چه سطح کاربران و همچنین تلاش برای استقرار RFID که خود به نحوی با ساختار سخت افزاری خود این موانع را رفع می کند.
نیاز به طرح راه حل های وابسته به فرایند(process-specific): تفاوتی که برنامه های کاربردی سیستم های اجرایی تولید با سایر برنامه ها دارند وابستگی بیشتر آنها به فرایند های درحال اجراست چراکه فرآیندهای تولید و اجرای قطعات و تجهیزات مختلف متفاوت است لذا طرح یک راه حل همه منظوره در چنین شرایطی در نظر نیست، حال با بسط این موضوع به محیط ابر بر ضرورت به کارگیری ابر محلی بایستی تاکیدشود.
۵٫۶ آینده سیستم های اجرایی تولید در ابر
چنانچه در بخش های قبل اشاره شد چالش های متعددی در پیش روی استقرار کامل سیستم های اجرایی تولید در محیط ابر وجود دارد. با وجود چنین شرایطی سردمداران طراحی سیستم های اطلاعاتی صنعتی، رویکرد های مختلفی را در قبال چنین تحولی اتخاذ کرده اند،آپریسو(Apriso) محتاطانه در قبال آن عمل می کند، پلکس(plex) پیشنهاداتی را برای سیستم های اجرایی تولید در محیط ابر داده است، شرکت بل هاک(Bell Halk) اخیرا نسخه سیستم اجرایی تولید خود را تحت عنوان Web Hawlk ارائه داده است که برنامه کاربردی برای پیگیری کارهای در حال جریان با بهره گرفتن از وب سرویس ها در محیط ابر است و یااینکه کم استار(camstar)و سیگما کوئیست(sigmaQuest) نیز بخش مدیریت کیفیت و کنترل آنرا وارد محیط ابر ساخته اند.
آنچه بدیهی است هنوز راه زیادی برای تحقق ابر به معنای واقعی وجود دارد و چالش های عمده ی خود ابر نیز به نوعی چالشی برای تحقق سیستم اجرایی تولید ابری خواهد بود، اما محیط ابر درهایی را برای سیستم های اطلاعاتی در مبحث تولید می گشاید،که در محیط های توزیع شده متداول به سختی شاهد آن هستیم، نظیر یکپارچه سازی، احراز هویت سراسری،ذخایر نامحدود،سرویس های ارتباط انتقال پیام و بحث انتقال پیام و بحث اقتصادی و مقیاس پذیری. باوجود چنین فرصت ها به کارگیری ابر در محیط تولید غیرقابل چشم پوشی است، چنانچه شرکت های مختلف که خود به نوعی طراح چنین سیستم هایی هستند،نیز با دیدی خوشبینانه به ابر نگاه می کنند. لذا تا حد امکان و در صورت تحقق ملزومات، سعی در استقرار ماژول های مختلف سیستم های اجرایی تولید در محیط ابر داشته اند.چنین رویکردی که تحت عنوان سیستم های اجرایی تولید هیبریدی خوانده می شود، ماژولهایی که احتیاج به اطلاعات بلادرنگ و در لحظه دارند را تا حد امکان بی واسطه و در حالت ایده آل در ابر محلی قرار می دهند و سایر ماژول ها نظیر کنترل کیفیت،ماژولهای تعریف دستورالعمل ها، و…و گزارش گیری، ثبت رخداد های پیشین را در ابر توزیع شده انجام می دهند.
باگذر زمان و پیشرفت سخت افزار و نرم افزار مورد نیاز اطلاعات بلادرنگ، کم کم ابر به صورت جامع تری در سیستم های اجرایی تولید، به کار گرفته خواهد شد.
به روز رسانی
امنیت
انعطاف پذیری
Cross functional visibility
سهولت دسترسی
حداکثر زمان پاسخ
ماژول/ویژگی
پائین
متوسط
پائین
متوسط
بالا
پائین
زمانبندی
بالا
فرم در حال بارگذاری ...