۶- اثبات قانون دوم ترمودینامیک سیاهچاله (ثابت ماندن گرانش سطحی در سرتاسر افق رویداد) از شرط انرژی برجسته استفاده می کند.
۸- قضیهی سانسور توپولوژیکی ویت- اسلش- فریدمان شرط انرژی متوسط را میطلبد و یک روش اثبات دیگر از همین نویسندگان شرط انرژی برجسته را مورد استفاده قرار میدهد.
۹- حدس سانسور کیهانی (نه یک قضیه) معمولاً بر پایه فرضیات شرط انرژی برجسته فرمولبندی می شود و خیلی موارد دیگر وجود دارد که در آن از این شرطها استفاده می شود.
۲-۳- موارد متناقض با شرایط انرژی
سیستمهای فیزیکی زیادی هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی در تناقض با یکی یا بیشتر از شرایط انرژی وجود دارد.
۱- بدیهیترین تناقضات در شرایط انرژیهای مختلف زمانی که ما میدان اسکالر جرمدار با کمترین جفتشدگی آزاد کلاسیک را که به وسیله چگالی لاگرانژی زیر توصیف می شود انتخاب میکنیم، برخاسته می شود:
(۲-۱۶)
که تانسور انرژی- فشار آن به صورت زیر خواهد بود:
(۲-۱۷)
که البته حالت کلی آن به صورت زیر خواهد بود:
(۲-۱۸)
با وردش دادن نسبت به داریم:
(۲-۱۹)
البته داریم:
(۲-۲۰)
پس از جایگذاری از روابط بالا به دست خواهیم آورد:
(۲-۲۱)
حال با جایگذاری از روابط بالا به دست خواهیم اورد:
(۲-۲۲)
با ضرب در در رابطه بالا:
(۲-۲۳)
حال رابطه را محاسبه خواهیم کرد.
(۲-۲۴)
پس درنتیجه:
(۲-۲۵)
که به طور آشکار در تناقض با شرط انرژی قوی خواهد بود
اما برای یک بردار صفر میتوان نشان داد که
که شرط انرژی صفر را نشان میدهد و نیز برای هر بردار زمانگونه شرط انرژی ضعیف نیز به خوبی برقرار خواهد بود. مثال فیزیکی از سیستمهایی که به وسیله چنین لاگرانژیهای اسکالری توصیف میشوند، میدان پایون و میدان هیگز هستند. مثالهای بسیار دیگری از سیستمهای فیزیکی دیگر وجود دارد که بعضی از شرایط انرژی را نقض می کنند.
مثل میدان الکترومغناطیس
(۲-۲۶)
که در آن و میدانهای الکترومغناطیسی را نشان می دهند. اثر کاسیمیر نیز ازجمله موارد جالب توجه دیگری است که در تناقض با بعضی از شرایط انرژی است و اما در رابطه با کرمچالهها نیز موارد متناقض با شرطهای انرژی در پارهای از موارد دیده می شود که در فصل بعد در رابطه با کرمچالهی اینشتین- ماکسول- دایلتون به بررسی آن خواهیم پرداخت.
فصل سوم
پاسخهای کرمچالهای گرانش اینشتین- ماکسول- دایلتون
۳-۱- کنش، رابطه های میدان، برای گرانش اینشتین- ماکسول- دایلتون
در این قسمت از رهیافت لاگرانژین و کنش مربوطه، به این نوع گرانش میپردازیم و پس از وردش دادن آن، کمیتهای موردنظر یعنی و (تانسور انرژی-تکانه)، تانسور ریچی و تانسور اینشتین و R اسکالر ریچی را محاسبه خواهیم کرد. کنش این گرانش به صورت رابطه (۳-۱) میباشد.
(۳-۱)
در این کنش ابتدا بعد فضا-زمان را بعد گرفتیم، ثانیاً کیهانشناسی میباشد جمله اول داخل پرانتز کنش موردنظر خمش اسکالر و همان ترم مربوط در کنش اینشتین-هیلبرت است. و در جمله دوم به ترتیب پتانسیل برحسب و اسکالر مربوط به میدان دایلتون هستند و ترم سوم در رابطه با میدان الکترومغناطیس (ماکسول) و ثابت کوپلشدگی و ترم آخر در رابطه با حضور ماده ظاهر می شود. از وردش دادن ترم اول برحسب مسلماً به تانسور معروف اینشتین میرسیم. از وردش ترمهای بعدی برحسب رابطه های زیر را خواهیم داشت:
ابتدا از وردش جملههای دوم و سوم و آخر برحسب خواهیم داشت:
(۳-۲)
(۳-۳)
(۳-۴)
داشتیم
پس از جایگذاری رابطه های بالا در وردش موردنظر خواهیم داشت:
(۳-۵)
و داریم :
بنابراین:
(۳-۶)
و همچنین از وردش ترم سوم کنش برحسب خواهیم داشت:
(۳-۷)
طبق محاسبات قبل به رابطه زیر برای خواهیم رسید:
فرم در حال بارگذاری ...