وبلاگ

توضیح وبلاگ من

ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی در مورد بررسی تاثیردور آبیاری وبسترهای مشخص برعملکرد توت فرنگی در کشت ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

برای اندازه گیری قطرمیوه ازکولیس استفاده می کنیم.
دانلود پایان نامه
۳-۴-۶-طول میوه:
برای اندازه گیری طول میوه نیزازکولیس استفاده می شود.
۳-۴-۷-مواد جامد محلول:
برای مشخص کردن مواد جامد محلول ابتدا ۵ عدد ازمیوه ها راانتخاب کرده ویک قطره ازآب میوه راروی قسمت لیزری دستگاه رفرکتومتر قرارداده ونتایج رایادداشت می کنیم.مواد جامد محلول برحسب درجه بریکس محاسبه می شود.( Hohen, Gasser, Gugyenbuhl,2003)
۳-۴-۸- کلروفیل کل:
با کمک استون واندازه گیری آن با بهره گرفتن از روش (Arnon ,1967) انجام می گردد.مقدار۵/۰ گرم ازماده ترگیاهی (برگ) را درهاون چینی ریخته وبخوبی له نموده وسپس ۲۰ میلی لیتر استون ۸۰% را به نمونه اضافه ودردستگاه سانتریفیوژ با سرعت ۶۰۰۰ دور دردقیقه به مدت ۱۰ دقیقه قرار داده وعصاره جدا شده فوقانی حاصل ازسانتریفیوژ را به بالن شیشه ای منتقل می کنیم. مقداری ازنمونه داخل بالن را درکووت شیشه ای ریخته ودراسپکتروفتومتر قرارداده و هرنمونه را دردو طول موج۶۶۳ و۴۷۰ نانومتر قرائت می کنیم.بلانکت(شاهد)این آزمایش استون۸۰% می باشد. درنهایت با کمک فرمول زیر میزان کلروفیل a وb وT(کل)رابرحسب میلی گرم برکیلوگرم وزن تر نمونه بدست می آوریم.
=(۱۹/۳A663-0/86A470)V100w کلروفیلa
=(۱۹/۳A470-3/6A663)V100w کلروفیلb
T=[(22/9(A470)+8/02(A663)]v/1000w
وزن تر نمونه برحسب گرم=w جذب نور دراین طول موج=A حجم محلول صاف شده=V
۳-۴-۹- آنتوسیانین:
برای اندازه گیری انتوسیانین به روش (Wagner,1979) ابتدا به میزان ۱/۰ گرم از وزن ترگیاه(میوه) رادرمحلول حاوی(۹۹cc متانول اسید+۱cc اسید کلریدریک) له کرده و۵cc ازاین محلول را بتدریج به نمونه ها اضافه می کنیم ونمونه ها رایک شب دردمای ۴ درجه (دریخچال) نگهداری می کنیم ودرنهایت با بهره گرفتن از دستگاه اسپکتروفتومتردردوطول موج ۵۳۰و۶۵۷ نانومتر محاسبه می کنیم. بلانکت این آزمایش متانول می باشد طبق فرمول زیر میزان جذب محلول را بدست می آوریم.
عدد قرائت شده درطول موج۶۵۷ nm -۱/۴عدد قرائت شده درطول موج ۵۳۰nm = (آنتوسیانین)
۳-۴-۱۰- محتوای آب نسبی:
محتوای آبی نیز ازفرمول زیر و برحسب میلی گرم برگرم محاسبه میشود.
(Dtsvabo and lwya-lnole,2000)
وزن خشک _ وزن تر اولیه
___________________________ = محتوای آب نسبی (گرم)
وزن خشک

۳-۵- طرح آزمایشی:

این تحقیق، به منظور بررسی تاثیر دو عامل (تیمار)؛ یکی تعداد دفعات آبیاری و دیگری بستر کشت؛ بر ده صفت مختلف توت فرنگی انجام شده است. عامل اول، شامل سه سطح ۳، ۵ و۶ بار آبیاری و عامل دوم نیز شامل سه سطح پرلیت ۱۰۰درصد، کوکوپیت ۱۰۰ درصد؛ پرلیت ۵۰ درصد و کوکوپیت ۵۰ درصد است.
متغیرهای وابسته ی تحقیق که ده صفت مشخص واثرات آن بر عملکرد توت فرنگی می باشد مشتمل بر وزن تر برگ،وزن خشک برگ، وزن تر میوه، وزن خشک میوه، قطر میوه ، طول میوه، کلروفیل، آنتوسیانین، مواد جامد محلول ومحتوای آب نسبی است. هدف بررسی مقایسه ای هر یک از این ده عملکرد، تحت هر یک از ۹ روش ترکیبی بستر کشت و تعداد دفعات آبیاری ذکر شده در جدول فوق بوده است. برای این منظور، برای هر یک از روش ها ۲۷ گلدان در نظرگرفته شد که هر گلدان، شامل ۲ بوته ی توت فرنگی بود. پس از بدست آمدن محصول، از هر گلدان ۶ توت فرنگی و ۶ برگ به عنوان نمونه و به تصادف، انتخاب و ده متغیر وابسته ی در نظر گرفته شده، برای هر توت فرنگی یا برگ محاسبه گردید.بدین ترتیب، در کل یک نمونه تصادفی از توت فرنگی ها و یک نمونه ی تصادفی از برگ ها انتخاب گردید و در مورد هر یک، رکوردهای مورد نظر (مقادیر متغیرهای وابسته) ثبت گردید. با توجه به شرایط آزمایش، طرح انجام شده، یک طرح فاکتوریل دو عاملی (بستر کشت و تعداد دفعات آبیاری) است. طرح فاکتوریل دو عاملی، طرحی است که در آن اثر دو نوع عامل (تیمار) مختلف را بر یک یا چند متغیر وابسته بررسی می کنند.این طرح درقالب طرح کاملا تصادفی بررسی شده است. برای تجزیه و تحلیل مشاهدات، از نرم افزار آماری SPSS18 استفاده شد.
فصل چهارم
یافته های پژوهش
جدول۴-۱ تجزیه واریانس
________________________________________________________________________________
(میانگین مربعات) صفات مورد مطالعه

 

منبع تغییرات درجه آزادی وزن تربرگ وزن خشک برگ وزن تر
میوه
وزن خشک میوه قطر میوه طول میوه کلروفیل آنتوسیانین مواد جامد
محلول
محتوای آب نسبی
بسترکشت ۲ **۷۱۰/۵۵۹ **۵۴۲/۱ **۳۰۴/۱۲۸۹


فرم در حال بارگذاری ...

« بررسی پایان نامه های انجام شده درباره : امر به معروف و نهی از منکر در حوزه حجاب، چالش ها و ...دانلود فایل ها با موضوع اثر تیمارهای حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و ... »
 
مداحی های محرم