۴.۲۸
۰.۰۰
آمارهF 1.76
ضریب تعیین تعدیل شده ۰.۱۱
احتمال آمارهF 0.00
آماره دوربین واتسون ۲.۳۰
هدف از تخمین مدل چهارم ، تبیین رابطه بین گردش معاملات و بازده غیر عادی سهام است، با توجه به احتمال برآورد شده ۰.۵۰ می توان گفت رابطه معنی داری بین نسبت گردش و بازده غیرعادی برای شرکت های منتخب و طی سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ وجود ندارد.
مقدار عددی ضریب تعیین تعدیل شده بیان می کند که چند درصد از تغییرات متغیر وابسته توسط متغیر های مستقل قابل توضیح است.که در مدل حاضر۰.۱۱ می باشد. یعنی ۱۱ درصد تغییرات متغیر وابسته توسط متغیر مستقل و متغیرهای کنترلی مزبور قابل توضیح است.
مقدار آماره دوربین واتسون ۲.۳ می باشد و فاصله فاحشی با عدد ۲ ندارد و از سوی دیگر با توجه به روش پنل دیتا و کوتاه بودن سالهای مورد مطالعه (۶ سال) می توان عدم خود همبستگی و سلامت مدل را ادعا کرد. از سوی دیگر مقدار احتمال برآورد شده برای آماره F برابر با صفر است لذا معنی داری کل رگرسیون قابل تایید است.
۴-۵ خلاصه فصل
در این فصل پس از بیان آماره توصیفی متغیرها، نسبت به محاسبه متغیرها، تخمین مدل های مختلف برای آزمون فرضیه ها اقدام شده است. البته قبل از تخمین به بررسی مانایی متغیرها پرداخته ایم. زیرا باید از مانایی متغیرها در سطح زمان مطمئن باشیم بعد از آن نسبت به تخمین مدل اقدام کنیم. سپس با انجام آزمون های چاو و هاسمن به اینکه اثرات ثابت یا تصادفی هستند پی بردیم، در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش هر یک از فرضیات درطول فصل تشریح گردیده است. در یک جمع بندی از نتایج حاصل از اجرای مدل های تحقیق می توان نتیجه گرفت که تمامی فرضیات به استثنای آخرین فرضیه تحقیق پذیرفته می شوند.
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱ مقدمه
در فصول گذشته پس از بیان کلیات تحقیق، مرور بر ادبیات موضوع و مطالعات انجام شده، با توجه به روابط منطقی حاکم بر متغیر وابسته و متغیرهای مستقل، الگوی مناسبی انتخاب شد و با بهره جستن از مدل پنل دیتا تخمین زده شد؛ در این فصل نتایج حاصل مورد بررسی قرار می گیرد و سپس پیشنهادات مربوطه ارائه می شود.
۵-۲ نتیجه گیری
اولین و مهمترین مرحله در یک کار تجربی ، مشخص کردن متغیرهای وابسته و مستقل ،شکل تابعی الگو و مقادیر و علائم مورد انتظار پارامترها است.در تحقیق حاضر با تبعیت از مقاله های کار شده در داخل و خارج از کشور و نیز روابط منطقی حاکم بر متغیرها مدل های زیر مورد بررسی قرار گرفت:
مدل اول بیانگر رابطه بین ریسک نقد شوندگی و بازده غیر عادی است.
®it = β۰+β۱(RL)it+β۲(SIZE)it+β۳(BM)it + ƹit
مدل دوم بیانگر رابطه بین معیار نقد شوندگی آمیوست و بازده غیر عادی سهام است.
®it = β۰+β۱(AMIVEST)it+β۲(SIZE)it+β۳(BM)it + ƹit
مدل سوم بیانگر رابطه بین معیار نقد شوندگی آمیهود و بازده غیر عادی سهام است.
®it = β۰+β۱(AMIHOOD)it+β۲(SIZE)it+β۳(BM)it + ƹit
مدل چهارم بیانگر رابطه بین گردش معاملات و بازده غیر عادی سهام است
®it = β۰+β۱(GARDESH)it+β۲(SIZE)it+β۳(BM)it + ƹit
t: دوره زمانی مورد نظر از سال ۱۳۸۵ الی ۱۳۹۰ می باشد
همانطور که اشاره شد یکی از راه های اجتناب از رگرسیون کاذب ،اطمینان از ایستایی داده ها است از اینرو قبل از تخمین مدل ، خواص آماری داده ها ، به لحاظ مانایی یا وجود ریشه واحد مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج جدول (۴- ۲) مشاهده گردید تمامی متغیرها در سطح مانا هستند. همچنین با توجه به نتایج ذکر شده در فصل چهار مشخص گردید که هر ۴ مدل از نوع اثرات ثابت است. در ادامه فرضیه های تحقیق حاضر بیان می شود و به تجزیه و تحلیل آنها خواهیم پرداخت:
فرضیه اول: بین ریسک نقدشوندگی و بازده غیرعادی سهام رابطه معنی داری وجود دارد.
در این فرضیه رابطه بین ریسک نقدشوندگی و بازده غیرعادی سهام مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از آزمون این فرضیه نشان می دهد که بین ریسک نقدشوندگی و بازده غیرعادی سهام رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. خلاصه نتایج حاصل از این فرضیه به شرح زیر می باشد:
(جدول۵-۱) خلاصه نتایج آزمون فرضیه اول
آماره F
احتمال آماره F
ضریب تعیین تعدیل شده
آماره دوربین واتسون
ضریب متغیر
معنی داری
( P-Value)
۱.۷۸
۰.۰۰
۰.۱۲
۲.۳۰
فرم در حال بارگذاری ...