وبلاگ

توضیح وبلاگ من

ارائه الگوی انواع استراتژی های ارزیابی عملکرد برای سازمان های نظارتی جمهوری اسلامی ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

از اواخر دهه ۱۹۸۰، مدل‌هایی با نگرش طبیعی مطرح شده‌اند که در فرایند تدوین استراتژی منابع انسانی، به نقش عوامل سیاسی و نهادی درون و بیرون بسیار بیشتر از محاسبات و عوامل کمی ‌و فنی، توجه نشان می‌دهند. این مدل‌ها همچنین، توانستند الگوهای استراتژی سطح کارکردی یا وظیفه‌ای مانند منابع انسانی را بدون وجود استراتژی کلان سازمان، ارائه کنند؛ چراکه عناصر تصمیم‌گیری در آنها شامل عوامل ویژه مربوط به مدیریت منابع انسانی (یعنی بازار کار و نحوه کنترل) است. البته در مواردی هم که استراتژی کلان موجود است، این مدل‌ها هماهنگی خود را با آن، از طریق ایجاد رابطه‌ای دو طرفه حفظ می‌کنند.(بامبرگر و مشولم، ۱۳۸۵؛۳۹).
مزیت اصلی مدل طبیعی، واقع‌گرایی نسبی آن است. از آنجا که در این مدل عوامل موقعیتی در نظر گرفته ‌می‌شوند، استراتژی تدوین شده با واقعیت محیط سازمانی همخوانی بیشتری دارد. دو انتقاد نیز بر این مدل وارد شده است:

 

      1. پیچیدگی. احصاء، شناسایی و تعیین روند برای هر کدام از عوامل موقعیتی کاری بسیار دشوار است. در عمل نمی‌توان همه عوامل موقعیتی سازمان را شناسایی نموده و وضعیت هر کدام و تاثیرشان را بر سازمان تعیین نمود.

    پایان نامه

 

    1. از اعتبار افتادن. اغلب، تغییرات محیطی موجب بر هم‌خوردن تعادل فعلی شده و ممکن است اثر عوامل موقعیتی بر سازمان تغییر کنند و دیگر اعتباری برای سازمان نداشته باشند.

 

 

 

    •  

 

 

 

                1. مدل‌ ترکیبی

               

               

           

           

       

       

 

ظرف دهه گذشته، پژوهشگران چارچوبهای زیادی ارائه کردند تا بتوان بدان وسیله گونه‌های آرمانی استراتژی‌ها‌ را ارائه دهند که مشهورترین آنها الگوهای عقلایی و طبیعی بودند که در خصوص آنها بحث شد. اخیراً رویکردی ترکیبی از دو رویکرد عقلایی و طبیعی مطرح گردیده که بین این دو رویکرد سازگاری ایجاد نموده است. این رویکرد جدید، رویکرد ترکیبی (یا تئوری نقاط مرجع استراتژیک) نام دارد. تئوری نقاط مرجع استراتژیک که از جدیدترین تئوری‌های مدیریت استراتژیک می‌باشد،‌ در سال ۱۹۹۶ توسط فیگن‌بام و همکارانش ارائه شد. در ادامه تلاش خواهد شد تا موضوعات و مباحث مختلف مرتبط با تئوری نقاط مرجع استرات‍ژیک مورد بررسی قرار گیرد. یکی از مبانی نظری مورد استفاده در این بررسی، چارچوبی است که با نام نقاط مرجع مطرح و معرفی شده است. نقطه مرجع در واقع یک معیار فرضی است که در ذهن مدیر سازمان شکل می گیرد و او موقعیت خود و یا سازمان خود را بر اساس آن می سنجد. در خصوص نقاط مرجع بحثهای زیادی صورت گرفته است که به طور خلاصه به آن ها اشاره خواهد شد. نقاط مرجع، خود بر اساس مبانی نظری دیگری شکل گرفته است که نظریه چشم‌انداز و روانشناسی ادراک خاستگاه اولیه آن است.

 

            •  

           

           

       

       

 

 

 

        •  


فرم در حال بارگذاری ...

« دانلود مطالب پژوهشی درباره دیوان غنی کشمیری (مقدّمه، تصحیح، تعلیق)- فایل ۳۷۳پژوهش های کارشناسی ارشد درباره اصلاح کوالانسی لایه- به – لایه سطح الکترود کربن با ... »
 
مداحی های محرم