وبلاگ

توضیح وبلاگ من

بررسی عوامل مدیریتی موثر برعملکرد مزارع پرورش جوجه گوشتی جنوب ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی
 

جدول ۴-۲۲- بررسی نژاد مورد استفاده در مزارع پرورش جوجههای گوشتی مورد مطالعه (درصد)

 

گروه
راس
کاپ
کاپ و راس

 

ضعیف
۵۵
۲۰
۲۵

 

متوسط
۷۰
-
۳۰

 

خوب
۵/۷
۳۳/۸
۳۳/۸۳

 

کل
۶/۴۴
۶/۹
۱/۴۶

 

 

شریعتمداری و همکاران (۱۳۸۴)، عملکرد شش آمیخته تجاری موجود در ایران (راس، آربورایکرز، کاب، لوهمن، هوبارد و آرینرا در شرایط یکسان مورد بررسی قرار دادند. صفات مورد مطالعه شامل افزایش وزن، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل، درصد تلفات و ضریب کارایی بود. افزایش وزن آمیخته کاب نسبت به دیگر آمیخته ها بالاتر بود در حالی که آربوراکر دارای پائین ترین وزن در پایان دوره پرورش را داشت. میانگین خوراک مصرفی در کل دوره درسطح (۰۵/۰>P) معنی‌دار بود و آمیخته راس پایین‌ترین و هوبارد بالاترین سطح خوراک مصرفی را نسبت به دیگر آمیخته‌ها داشتند. ضریب تبدیل غذایی درآمیخته کاب بهتر و هوبارد بالاتر نسبت به دیگرآمیخته‌ها بود (۰۱/۰>P). درصد تلفات در بین آمیخته‌ها معنی نبود. ضریب کارائی تولید که نسبتاً یک شاخص ارزیابی جامع تری (در برگیرنده اکثر شاخص‌های مهم تولید عملکرد) است در آمیخته کاب بالاتر از سایر آمیخته ها بود. ارزیابی لاشه نشان‌داد که تفاوت معنی‌داری بین نسبت لاشه و اندام‌های اصلی تشکیل دهنده لاشه در آمیخته‌های مختلف وجود نداشت. نتیجه کلی از این آزمایش حکایت از تفاوت های فاحش بین آمیخته‌ها در اکثر شاخصهای اندازه‌گیری شده دارد. یکی از تفاوتهای مهم روند سرعت رشد در بین آمیخته ها است. مسلماً در کشورهائی که جوجه‌ها را برای بازار وزنی خاص پرورش می‌دهند ارزیابی و مقایسه نتایج بر اساس سرعت رشد می تواند کمک شایانی در انتخاب آمیخته نماید (مالون[۱۴] وهمکاران، ۱۹۷۹). در بازار مرغ گوشتی ایران اساس ارزیابی وزن پایان دوره پرورشی مهم است که کدامین آمیخته دارای عملکرد بهتری می‌باشد.
مقاله - پروژه
یکی از عوامل موثر در بهبود عملکرد طیور تغذیه بلافاصله پس از هچ است، لذا فاصله بین جوجه‌کشی و مزرعه پرورش بسیار مهم است. بر اساس نتایج حاصله ۳/۱۵ درصد پرورش دهندگان جوجه‌های خود را کمتر از ۶ ساعت پس از هچ دریافت مینمایند و ۸/۶۰ درصد پرورش دهندگان جوجه‌های خود را بین ۶ تا ۱۲ ساعت و ۲۵ درصد بین ۱۲تا ۲۴ ساعت پس از هچ دریافت مینمایند. تغذیه بیش از ۸۵ درصد جوجهها در زمان کمتر از ۱۲ ساعت پس از هچ، به عنوان عاملی موثر در عملکرد مزارع استان بشمار میآید. کیفیت جوجه از دیگر عوامل موثر در کاهش سن کشتار و بهبود عملکرد است. بر اساس نتایج این تحقیق در هر سه گروه ضعیف، متوسط و خوب بیش از ۷۰ درصد مزارع از جوجههای درجه یک استفاده مینمودند. لذا بررسی سن کشتار در استان نشان میدهد در گروه خوب، متوسط و ضعیف ۸۲ درصد از مزارع مورد بررسی پرندگان خود را در سن ۴۵ تا ۵۶ روزگی کشتار مینمایند. بر اساس این نتایج در گروه های خوب، متوسط و ضعیف ۶۴،۵۳/۸۶ و ۵/۶۲ درصد مزارع سن کشتار ۴۵ تا ۵۶ روز دارند. درتهیه جوجه یکروزه، در بررسی های انجام شده در هر سه گروه ضعیف، متوسط و خوب بیش از ۶۵ درصد مزارع از جوجههای خود را از خارج از استان تهیه می‌نمایند.
۴-۱-۱۴- بررسی کلی عملکرد مزارع پرورش
بررسی عملکرد مزارع مرغ گوشتی استان در جدول ۴-۲۳ ارائه شده است. همانطوریکه مشاهده میشود تفاوت بین شاخص تولید بین گروه ضعیف و خوب ۷۰ واحد است که نشان دهنده تفاوت بسیار زیاد بین عملکرد این گروه ها است. گروه متوسط در بین این دو گروه قرار گرفته است. اگر به فرمول شاخص تولید نگاهی بیاندازیم، در مییابیم که هر گونه تغییر در درصد ماندگاری، وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی با افزایش سن پرورش می تواند اثر منفی بر عملکرد مزرعه داشته باشد. از نظر تجارتی عددی که نشان دهنده نتیجه فنی دوره پرورش در گله های جوجه گوشتی است، شاخص تولید یا عدد تولید است که هر چه مقدار عددی این شاخص بزرگتر باشد نشان دهنده نتایج اقتصادی بهتری است. در کشورهای اروپایی معمولا این شاخص بالای ۳۰۰ است. شاخص تولید با بهره گرفتن از فرمول زیر محاسبه گردید. میانگین وزن زنده به گرم میباشد.
میانگین وزن زنده (g) × درصد ماندگاری
= شاخص تولید
(ضریب تبدیل غذایی × طول دوره پرورش بر حسب روز × ۱۰)
تلفات – ۱۰۰ = ماندگاری

 

جدول۴-۱- میانگین صفات تولیدی در واحد های مرغداری مورد بررسی طبقه بندی شده بر اساس شاخص تولید

 

گروه
دامنه شاخص تولید
میانگین شاخص تولید


فرم در حال بارگذاری ...

« نگاهی به پژوهش‌های انجام‌شده درباره تدوین الگو برای اندازه گیری تامین مالی از طریق بدهی در شرکتهای پذیرفته ...طرح های پژوهشی انجام شده با موضوع مطالعه واکنشهای ۴و۵و۵-تری متیل-۴و۵- دی هیدرو پیرولو]۱و۲و۹۳۳ [hi -ایندول-۱و۲-دی اون ... »
 
مداحی های محرم