وبلاگ

توضیح وبلاگ من

تعیین میزان آفلاتوکسینB1درکنسانتره ی مصرفی گاوهای شیری شهرستان گرمسار- فایل ...

 
تاریخ: 05-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

حرارت دادن بادام زمینی باعث کاهش غلظت آفلاتوکسین آن می‌گردد (۵۷ و ۸۸). بو دادن باعث کاهش غلظت آفلاتوکسین ذرت می‌شود (۲۸). میزان تخریب آفلاتوکسین تحت اثر مستقیم حرارت، فواصل حرارت‌دهی و میزان رطوبت قرار دارد (۳۹). مطالعه انجام شده توسط جمالی در سال ۱۹۶۲ نشان داد که در پروسه تولید نان از گندم، تنها بخشی از آفلاتوکسین موجود در گندم از بین می‌رود. در واقع درجه حرارت پخت نان توانایی کاهش میزان آفلاتوکسین موجود در خمیر را ندارد (۳۹).
کاهش ۷۸- ۳۲ درصد میزان آفلاتوکسین موجود در شیر خشک فریز شده توسط پورچس در سال ۱۹۷۲ گزارش شد. حضور آفلاتوکسین در کشک تهیه شده از شیر آلوده به آفلاتوکسین گزارش شده است. آفلاتوکسین موجود در شیر نسبت به پاستوریزاسیون مقاوم بوده و در شیر پاستوریزه پایدار باقی می‌ماند (۳۹). در طی پروسه تولید نان ذرتی مکزیکی، ذرت را در معرض لیمو ترش قرار می‌دهند که این مسئله باعث کاهش میزان آفلاتوکسین موجود در ذرت می‌گردد (۸۷).
۱-۱۶-۲ اشعه دادن
قرار دادن روغن بادام زمینی آلوده به آفلاتوکسین در معرض اشعه ماورای بنفش باعث کاهش میزان آفلاتوکسین موجود در روغن می‌گردد(۸۳). اشعه گاما بر میزان آفلاتوکسین موجود بر روغن پنبه دانه بی‌تأثیر است(۴۱). قرار دادن شیر در معرض اشعه ماوراء بنفش به مدت ۲۰ دقیقه در درجه حرارت ۲۵ در جه سانتیگراد باعث کاهش آفلاتوکسین M1 و شیر حاوی ۰۵/۰ درصد پراکسید شد. (میزان تخریب آفلاتوکسین M1 در نمونه شیر فاقد پراکسید در همین مطالعه ۷/۶۰ درصد بود.) (۹۲).
۱-۱۶-۳ عصاره‌گیری با بهره گرفتن از حلال و جدا سازی مکانیکی
سیستم های حلال مختلفی جهت جداسازی آفلاتوکسین‌ها از محصولات مختلف وجود دارد که این سیستم ها کمترین اثر را بر میزان پروتئین و کیفیت تغذیه‌ای آن محصول می‌گذارند(۴۶ و ۷۷).
۱-۱۶-۴ جذب آفلاتوکسین از محلول
مواد جاذب نظیر ذغال فعال شده و مواد معدنی حاوی زئولیت به عنوان جذب کننده و برداشت آفلاتوکسین از محلول‌های مایع نظیر آب، بافر سورشن شیر، شیر پس چرخ و آب جو به کار رفته است(۳۳ و ۶۲).
۱-۱۶-۵ کنترل زیستی و غیر فعال کردن آفلاتوکسین با بهره‌گیری از میکروب‌ها
یکی از راه‌های جدید پیشگیری از آلودگی محصولات غذایی (ذرت و بادام زمینی) به آفلاتوکسین بهره‌گیری از سویه‌هایی غیر سمی آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس جهت رقابت با سویه‌های تولید کننده سم است با تنظیم مولکولی مسیر بیوسنتز آفلاتوکسین در سویه های تولید کننده سم نیز می‌توان به نوعی از تولید سم توسط قارچ پیشگیری کرد(۳۹).
فلاوو باکتریوم اورانتیاکوم[۱۱۱] باعث برداشت قابل توجه آفلاتوکسین از محیط بدون تولید یا برجای گذاشتن محصولات سمی از خود می‌گردد (۲۳) و یک نوع کپک تولید کننده اسید قادر به تبدیل آفلاتوکسین B1 به B2 که یک ترکیب با اثرات سمی کمتر است می‌باشد(۲۳).
۱-۱۶-۶ مجاورت با آمونیاک
قرار دادن غلات آلوده به آفلاتوکسین در معرض آمونیاک به عنوان یکی از روش‌های سم‌زدایی مواد غذایی از آفلاتوکسین مطرح است. قرار دادن بادام زمینی و پنبه دانه آلوده به آفلاتوکسین در معرض آمونیاک تحت شرایط مناسب منجر به کاهش قابل توجه میزان آفلاتوکسین ها در این مواد غذایی شد(۳۵ و ۴۴). در فرایند آمونیاکی شدن با بهره‌گیری از هیدروکسید آمونیوم یا گاز آمونیاک می‌توان میزان آفلاتوکسین را به ۹۹ درصد کاهش داد.
۱-۱۶-۷ بی‌سولفیت سدیم
بی‌سولفیت سدیم تحت شرایط حرارتی، غلظت و زمان مختلف با آفلاتوکسین‌های M1، G1، B1 واکنش داده و یک ترکیب محلول در آب ایجاد می‌کند. افزودن، ۰۴/۰ گرم بی‌سولفیت سدیم به ازای هر ۱۰ میلی لیتر شیر پس از ۵ دقیقه منجر به کاهش ۴۵ درصدی میزان آفلاتوکسین می‌گردد(۳۹).
جدول ۲-۱: انتخاب روش‌های مناسب برای تخریب انواع آفلاتوکسین در محیط‌ها و شرایط مختلف(۵)
دانلود پروژه

 

محیط آفلاتوکسین‌های مورد بررسی روش تخریب کارایی (کاهش سم)
بلغور بادام زمینی B1 مجاورت با گاز آمونیاک بدون آب (۱۰ تا ۳۰ گرم در کیلوگرم بلغور) در دما و فشار بالا به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ۹۷ درصد
بلغور بادام زمینی G2,G1,B2,B1 تأثیر توأم فرمالدئید و هیدروکسید کلسیم در دمای ۱۱۶ درجه سانتی گراد و رطوبت ۲۰ درصد کاهش سطح آفلاتوکسین به کمتر از ۲۰ میکرو گرم در کیلو گرم
بلغور پنبه دانه انواع آفلاتوکسین مجاورت با آمونیاک ۴ درصد به مدت ۶۵ دقیقه در حضور رطوبت ۱۰ درصد ۹۸ درصد
ذرت B2,B1 مجاورت با آمونیاک ۵/۱ درصد در دمای ۱۱- تا ۱۶ درجه سانتی گراد به مدت ۱۷۹ روز بیش از ۹۶ درصد
بلغور دانه های روغنی G2,B1


فرم در حال بارگذاری ...

« پایان نامه۲- فایل ۱۳پژوهش های پیشین درباره :بررسی و ساخت نانوسیم هاو امکان سنجی تولید میکرومقاومت وکوچک ... »
 
مداحی های محرم