اقلام تعهدی اختیاری(x7)
برای برآورد کیفیت اقلام تعهدی اختیاری از مدل تعدیل شده جونز استفاده شده است. این مدل توسط دیچو و همکاران(۱۹۹۵) ارائه و در تحقیقات مختلفی از آن استفاده شده است(مانند تحقیقات دیچو و سچراند،۲۰۱۰؛ دیفوند،۲۰۱۰). مطابق با مدل تعدیل شده جونز، اقلام تعهدی اختیاری بشرح ذیل محاسبه گردیده است. در ابتدا الگوی رگرسیونی ذیل برازش شده است.
= α۱ () + α۲( ) + α۳( )+
که در آن
TA: اقلام تعهدی کل که از تفاوت بین جریان نقد عملیاتی با سود عملیاتی به دست آمده است.
ΔREV: تغییر در درآمد فروش نسبت به دوره قبل
TA: جمع داراییها
PPE: جمع ارزش دفتری اموال،ماشین آلات و تجهیزات
در مدل رگرسیونی فوق، مقادیر باقیمانده مدل () به عنوان اقلام تعهدی اختیاری محسوب شده اند.
نسبت موجودی کالا(x8)
Inv: مانده موجودی کالای شرکت
Asses: جمع دارایی های شرکت
لگاریتم قیمت سهام(x9)
Price=Ln(قیمت بازار هر سهم)
۶)رابطه ریاضی بین متغیرها
y=α+β۱X1+β۲ X2+β۳ X3+β۴X4+β۵ X5+β۶X6+β۷ X7+β۸X8+β۹ X9+?
y1= β۰+β۱ IIQ i,t +βk ∑Otheri,t +? i,t
y1: فاصله مالیاتی شرکتها که مبتنی بر دو معیار متفاوت اندازه گیری شده است.
IIQ: کیفیت گزارشگری مالی که مبتنی بر دو معیار متفاوت اندازه گیری شده است.
∑Other: کلیه سایر متغیرهای مستقل که در بندهای فوق تشریح شدند.
y2= β۰+β۱ IIQ i,t +β۲ DIVER i,t +β۳ IIQ* DIVER i,t +βk ∑Otheri,t +? i,t
DIVER: استراتژی تنوع شرکت
y3 =β۰+β۱ IIQ i,t +β۲ DIVER i,t +β۳ IIQ* Unser i,t +βk ∑Otheri,t +? i,t
Unser: شرایط عدم اطمینان شرکت
۷) برآورد رابطه ریاضی
در این تحقیق، ضرایب α، β۱ تا β۹، پارامترهای مجهول هستند که بر اساس داده های تاریخی ۵ ساله ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ با بهره گرفتن از رگرسیون خطی مرکب، مبتنی بر تحلیل داده های تابلویی برآورد شده اند..
۱۰-۳) روش های رایانه ای(نرم افزارها)
نرم افزار ره آورد نوین
این نرم افزار به عنوان یک بانک اطلاعاتی عمل نموده و کلیه اطلاعات مالی شرکتهای نمونه آماری برای سال های تحقیق از طریق آن استخراج شده است.
نرم افزار اکسل
این نرم افزار، به عنوان یک صفحه گسترده محاسباتی است که کلیه داده های خام گردآوری شده شرکتهای نمونه آماری، ابتدا در آن تجمیع شده و سپس، متغیرهای تحقیق با بهره گرفتن از توابع موجود در نرم افزار، محاسبه گردید.
نرم افزار Eviews
این نرم افزار، یک نرم افزار آماری است که جهت انجام آزمون های آماری، شامل آزمون های توصیفی، برقراری پیش فرض های رگرسیون و مدل های رگرسیونی از آن استفاده شده است.
فصل چهارم
یافته های تحقیق
۱-۴) مقدمه
هدف اساسی تحقیق حاضر بررسی رابطه بین کیفیت گزارشگری مالی با فاصله مالیاتی شرکتها می باشد.در این تحقیق، مطابق با گالمور و لابرو(۲۰۱۴)، کیفیت گزارشگری مالی، مبتنی بر دو معیار فاصله گزارشگری مالی و دقت پیش بینی سود، اندازه گیری شده است. همچنین، جهت محاسبه فاصله مالیاتی از دو معیار انحراف معیار مالیات پرداختی و اختلاف مالیات قطعی و پرداختی استفاده شده است. در راستای هدف تحقیق، فرضیاتی مطرح شد که در فصل سوم روش تحقیق و نحوه آزمون این فرضیات ارائه گردید. دراین فصل، یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل آماری ارائه می شود. ابتدا متغیرهای تحقیق به لحاظ آماری توصیف و بررسی می شوند. در ادامه، فرضیات تحقیق باتوجه به الگوی آزمون علمی مطرح شده در فصل قبل و از طریق نرم افزار Eviews و در سطح اطمینان ۹۵ درصد اجرا و نتایج حاصل ارائه می شود. در هر یک از آزمون های رگرسیونی، نحوه انتخاب روش مناسب برای تخمین و برقراری فرض های اساسی رگرسیون، به جهت دستیابی به نتایج معتبر، مورد توجه قرار گفته است.
۲-۴)توصیف جامعه آماری
جامعه آماری تحقیق حاضر، شامل ۱۴۹ شرکت پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران می باشند که در ۱۳ گروه صنعتی، فعالیت داشته اند. در جدول زیر، جامعه آماری و توزیع آن ارائه شده است.
جدول ۱-۴: توصیف جامعه آماری
صنعت | شرکت | تعداد | درصد از کل |
فرم در حال بارگذاری ...