۲
۲
۱۹۸۰
۲۰
۲
۲
۱۹۷۰
۳۰
۲
۲
۱۹۶۰
۴۰
۲
۲
۱۹۵۰
۵۰
۲
۲
۱۹۴۰
۶۰
۲
۲
۱۹۳۰
۷۰
معادله خط استاندارد پرولین با نرمافزار SPSS تعیین شد (شکل ۳-۱۱). سپس غلظت پرولین را در نمونههای مورد آزمایش محاسبه کرده و در نهایت بر حسب میلیگرم بر گرم وزن تر گیاهان گزارش گردید.
میزان جذب نوری
پرولین (میلیگرم بر گرم وزن خشک)
y=14/25x-05/4
R2=98/0
شکل ۳-۱۱: استاندارد پرولین پس از اندازه گیری میزان نشر نور توسط اسپکتروفتومتر
۳-۶-۴- فعالیت فنل کل
۳-۶-۴-۱ تهیه و آماده سازی نمونه
اندازه گیری فنل با روش Makkar و همکاران (۱۹۹۳) صورت گرفت. نمونهها در ۱۰ میلیلیتر اتانول ۸۰% به مدت ۱۵ دقیقه جوشانده شد. نمونهها در ۳۰۰۰ دور دقیقه سانتریفوژ شد و به وسیلهی اتانول ۸۰% حجم ۱۰ میلی لیتر رسانیده شد. ۵۰ ماکرولیتر از محلول برداشته، ۲۵۰ ماکرولیتر فولنسیوکالتو و ۵۰۰ ماکرولیتر آب مقطر و ۲۵/۱ میلی لیتر کربنات سدیم اضافه شد.
۳-۶-۴-۲- تعیین میزان فنل کل
از اسیدگالیک در غلظتهای ۰ تا ۱۰۰ میلیگرم بر میلیلیتر به عنوان استاندارد استفاده شد. برای رسم نمودار استاندارد ابتدا محلولهای استاندارد را مطابق روش کار تهیه میکنیم باید توجه داشت که در تهیه استاندارد، به جای نمونه گیاه از غلظتهای مختلف اسید گالیک استفاده می شود. با بهره گرفتن از بلانک (مشابه روش کار تهیه می شود، فقط نمونه گیاهی نداریم) عدد مربوط به شاخص دستگاه بر روی عدد صفر تنظیم شد. پس از ۴۰ دقیقه جذب نوری نمونه ها در طول موج ۷۲۵ نانومتر بوسیله اسپکتروفتومتر خوانده شد. معادله خط استاندارد فنل با نرمافزار SPSS تعیین شد (شکل ۳-۱۲). سپس غلظت فنل را در نمونههای مورد آزمایش محاسبه کرده و در نهایت بر حسب میلیگرم بر گرم وزن خشک گیاهان گزارش گردید.
میزان جذب نوری
فرم در حال بارگذاری ...