۷/۶۷۰-
۹/۶۷۰-
PrTh
۹/۷۰۹-
۳/۷۱۰-
BTh
۳/۷۴۹-
۶/۷۴۹-
PtTH
۶/۷۸۸-
۹/۷۸۸-
HzTh
۵-۳- محاسبات الیگومرها
اولین قدم در محاسبات الیگومرها این است که آرایش مونومرهای آلکیل تیوفن در کنار یکدیگر در زنجیر الیگومر مشخص گردد. قبلاً اشاره شد که مطالعات انجام گرفته روی زنجیرهای منظم و تصادفی نشان داده است که رسانایی زنجیرهای منظم از زنجیرهای تصادفی بیشتر است و حتی به چندین برابر اختلاف هم میرسد. بنابراین واضح است که توجه ما به سمت زنجیرهای منظم جلب خواهد شد. اما در بین زنجیرهای منظم نیز آرایشهای متفاوتی از مونومرها در زنجیر وجود دارد. پرسشی که در اینجا مطرح خواهد بود این است که محاسبات باید روی کدام یک از این آرایشها انجام گیرد. روشن است که بهتر است که همه آرایشها بررسی شوند و محاسبات برای هرکدام به طور کامل انجام گیرد. اما باز هم همان چالشی که در ابتدای فصل به آن اشاره شد یعنی محدودیت امکانات و زمان وجود دارد، پس ما مجبور هستیم که دست به انتخاب بزنیم.
از بین سه ایزومر شکل ۳-۱ به نظر میرسد که ایزومر TT پایدارتر باشد و کمترین پایداری را ایزومر HH داراست. علت این است که در ایزومر TT استخلافها در دورترین حالت نسبت به یکدیگر قرار میگیرند پس کمترین اثرات فضایی و فشار زاویهای را تحمل می کنند و لذا پایدارتر هستند. اما در HH استخلافها نزدیکترین حالت را نسبت به یکدیگر دارند و ممانعت فضایی و فشار زاویهای زیادی را تحمل می کنند و پایداری کمتری دارند. محاسبات انجام شده نیز چنین پیش بینی را تایید می کند. در جدول ۵-۷ نتایج محاسبات دیمرهای ۳-متیلتیوفن آمده است.
جدول ۵- ۷- محاسبه انرژیهای الکترونی سه ساختار متفاوت دیمرهای ۳- متیلتیوفن (بر حسب هارتری).
Eele (B3LYP/6-31G**)
Eele (HF/6-31G**)
Dimers
۴۶۵/۱۱۸۳-
۵۲۲/۱۱۷۹-
HH
۴۶۷/۱۱۸۳-
۵۲۳/۱۱۷۹-
HT
۴۶۸/۱۱۸۳-
۵۲۴/۱۱۷۹-
TT
با اضافه شدن یک مونومر به دیمر ایزومرهای مختلفی قابل حصول است که در شکل۳-۲ نشان داده شده است. دو تا از محتملترین ساختارها TT-HT وHT-HT میباشند که انرژی الکترونی محاسبه شده برای آنها در جدول ۵-۸ مقایسه شده است.
جدول ۵- ۸- محاسبه انرژیهای الکترونی دو ساختار متفاوت تریمرهای ۳- آلکیلتیوفن (بر حسب هارتری).
فرم در حال بارگذاری ...